| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çikolata Kaplı Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Çikolata Kaplı Kek |  
|  | hande güler Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.10.2017
 Mesajlar: 25
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128844 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
 1,041 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 175 gr tuzsuz tereyağı
 200 gr pudra şekeri
 180 gr toz şeker
 3 adet hafif çırpılmış yumurta
 210 gr elenmiş un
 1 paket kabartma tozu
 250 ml süt
 250 gr doğranmış bitter çikolata
 50 gr kakao
 Üzeri İçin:
 50 gr bitter çikolata
 25 gr tuzsuz tereyağı
 
 Fırını180 derecede ısıtın. 20 cmlik bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt döşeyin ve kenarlarını yağlayın. Bitter çikolata ile tuzsuz tereyağını benmari usulü eritin. Bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Yumurta, pudra şekeri ve toz şekeri bir kapta çırpın. Önce çikolata karışımını ekleyin ve çırpın, sonra da sütü ilave edin ve tekrar çırpın. Unlu karışımı da ekleyin ve iyice karıştırın. Kalıba boşalttığınız karışımı, ısıtılmış fırında üzeri kabuk tutuncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın. Üzeri için çikolata ile tereyağını yine benmari usulü eritin. Her tarafına yayılacak şekilde soğumuş olan kekin üstüne dökün ve üstünü çikolatayla kaplayın. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz. (Ayrıca dondurmayla da servis yapabilirsiniz.)
 
 Not: Bulabilirseniz işlenmemiş kuver çikolata tercih edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |