| 
 | 
| Çikolata Kaplı Kek | 
|  | hande güler Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.10.2017
 Mesajlar: 25
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc128844 Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
 1,041 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 175 gr tuzsuz tereyağı
 200 gr pudra şekeri
 180 gr toz şeker
 3 adet hafif çırpılmış yumurta
 210 gr elenmiş un
 1 paket kabartma tozu
 250 ml süt
 250 gr doğranmış bitter çikolata
 50 gr kakao
 Üzeri İçin:
 50 gr bitter çikolata
 25 gr tuzsuz tereyağı
 
 Fırını180 derecede ısıtın. 20 cmlik bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt döşeyin ve kenarlarını yağlayın. Bitter çikolata ile tuzsuz tereyağını benmari usulü eritin. Bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Yumurta, pudra şekeri ve toz şekeri bir kapta çırpın. Önce çikolata karışımını ekleyin ve çırpın, sonra da sütü ilave edin ve tekrar çırpın. Unlu karışımı da ekleyin ve iyice karıştırın. Kalıba boşalttığınız karışımı, ısıtılmış fırında üzeri kabuk tutuncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın. Üzeri için çikolata ile tereyağını yine benmari usulü eritin. Her tarafına yayılacak şekilde soğumuş olan kekin üstüne dökün ve üstünü çikolatayla kaplayın. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz. (Ayrıca dondurmayla da servis yapabilirsiniz.)
 
 Not: Bulabilirseniz işlenmemiş kuver çikolata tercih edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Çikolata Kaplı Kekler | 
|  | yalvaç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.05.2014
 Mesajlar: 72
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc98459 Gönderme Tarihi: 23.May.2014
 2,270 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta
 2 çay bardağı şeker
 1 su bardağı un
 2 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı süt
 Üzeri için:
 150 gram bitter çikolata
 
 Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde çırpın. Unu, kabartma tozunu, kakao ve sütü ekleyin. Bu karışımı küçük kek kalıplarının içine boşaltın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca biraz ılınınca üzerine erimiş çikolatayı dökün ve soğumaya bırakın.
 
 
 | 
| Çikolata Kaplı Kek | 
|  | nerimann Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.12.2013
 Mesajlar: 21
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94224 Gönderme Tarihi: 04.Arl.2013
 2,532 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram tereyağı
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 200 gram bitter çikolata
 1 adet muz
 1 çay bardağı ceviz
 3 çorba kaşığı kakao
 2,5 su bardağı un
 200 gram dondurulmuş çilek
 2 çorba kaşığı şeker
 1 çorba kaşığı nişasta
 
 Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırın. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ve muzu ilave edin. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış küçük kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin soğumasını bekleyin. İsterseniz kenarları için çikolatadan kap yapmanız mümkün. Çilekleri şekerle bir taşım kaynatıp nişasta ile sos kıvamına getirin ve servis yaparken kekle çilek sosunu üzerine döküp ikram edin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |