| 
 
 
 | 
Ciğer Sotesi | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10033 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
7,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
 
5-6 dal maydanoz 
 
2 kahve kaşığı un
 
2 tane domates (orta büyüklükte) 
 
1-2 diş sarımsak
 
2 tutam kekik 
 
1 yumurta kadar yağ 
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarımsak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanına patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapılır.
 
 
 ML® Kuzu Ciğeri Sotesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Koyun Ciğeri Sote | 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57472 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2010 
7,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg koyun ciğeri
 
1 soğan
 
3 domates
 
2 sivri biber
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ciğerin zarlarını temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri 1 parmak eninde doğrayın.
 
Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştirin. Ciğeri ilave edip 5 dakika sote edin. Domates ve sivri biberleri ekleyip kavurun. Su ve tuz ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Bu tarifi su ilave etmeden sadece ciğeri kavurarak da uygulayabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
VII.Murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74469 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012 
3,452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet dana ciğeri
 
1 adet soğan (büyük boy)
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
Bir miktar maydanoz
 
Yeterince un
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar kırmızı biber
 
Bir miktar sumak
 
Bir miktar kekik
 
Bir miktar biberiye
 
 
Ciğerler küçük küpler halinde doğranır. Una bulanır. Yağımız bir tavada kızdırılır ve ciğerlerimiz iyice kızartılır. İçine ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşene kadar pişirilir. Biberlerimizi de doğrarız içine koyup biraz daha pişiririz. Tuz ilave ederiz ve 3 yemek kaşığı su ilave edip pişmeye bırakırız. Ocaktan indirmeden 5 dk. önce kırmızı biber, sumak, kekik ve biberiyeyi de serptikten sonra patates püresi ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133554 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gr dana ciğeri
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 yeşil biber
 
1 domates
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kekik
 
Köri
 
 
Soğan, sarımsak ve biberleri yağda kavurun, yıkanmış ciğeride ilave edip biraz yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin sonra soyulup doğranmış domatesleride ilave edip yine suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Tuzunu ve baharatlarını ilave edin, üzerini taşmıyacak kadar kaynar su ilave edin.
 
Ciğerler yumşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157750 
Gönderme Tarihi: 17.May.2021 
885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana ciğeri
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
3 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
 
Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp tereyağı eriyince ince doğradığınız soğanları sarımsakları atalım. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
 
Kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri yıkayıp süzün. Kavurduğunuz soğanların üzerine ciğerleri atınız.
 
Hızlı bir şekilde karıştırın ve kapağını kapatın. Altını kıstığınız ocakta 10 dakika pişmeye bırakınız.
 
İnce formda biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp olarak doğrayınız. Ciğer karışımın içine atınız.
 
Salçayı biraz suyun içinde çözdürüp tavaya ekleyin.
 
Baharatları ekleyip karıştırın.
 
Kapağını kapatarak 20 dakika pişirerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167544 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı dana veya kuzu ciğeri
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
4 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Toz kırmızı biber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın.
 
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp tavada kavurun.
 
Üzerine ciğerleri ekleyin ve hızlıca karıştırın.
 
Ciğerleri kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
 
Biberleri de ince ince doğrayın.
 
Domates ve biberleri de tavaya ekleyin.
 
Salçayı da az miktarda suyla açıp ekleyin.
 
Son olarak baharatları da ilave edip karıştırın.
 
Ciğer sotenizi kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177712 
Gönderme Tarihi: 12.May.2024 
207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
 
2 adet soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Sıvı yağ
 
Tuz, pul biber
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Ciğerlerin zarı soyularak iri küpler halinde doğrayalım. Biraz süzgeçte bekletelim ve varsa kanın süzülmesini sağlayalım. (Ciğerimizin yumuşak olması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları tarifin devamında bulabilirsiniz)
 
Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağını kapalı tutalım ve orta ateşte pişirelim.
 
Suyunu çekince  3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip daha önceden yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
 
Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim.
 
Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım.
 
Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |