| 
 
 
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177712 
Gönderme Tarihi: 12.May.2024 
207 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
 
2 adet soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Sıvı yağ
 
Tuz, pul biber
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Ciğerlerin zarı soyularak iri küpler halinde doğrayalım. Biraz süzgeçte bekletelim ve varsa kanın süzülmesini sağlayalım. (Ciğerimizin yumuşak olması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları tarifin devamında bulabilirsiniz)
 
Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağını kapalı tutalım ve orta ateşte pişirelim.
 
Suyunu çekince  3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip daha önceden yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
 
Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim.
 
Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım.
 
Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167544 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2022 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı dana veya kuzu ciğeri
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
4 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Toz kırmızı biber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın.
 
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp tavada kavurun.
 
Üzerine ciğerleri ekleyin ve hızlıca karıştırın.
 
Ciğerleri kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
 
Biberleri de ince ince doğrayın.
 
Domates ve biberleri de tavaya ekleyin.
 
Salçayı da az miktarda suyla açıp ekleyin.
 
Son olarak baharatları da ilave edip karıştırın.
 
Ciğer sotenizi kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157750 
Gönderme Tarihi: 17.May.2021 
885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana ciğeri
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
3 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
 
Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp tereyağı eriyince ince doğradığınız soğanları sarımsakları atalım. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
 
Kuşbaşı büyüklüğünde doğradığınız ciğeri yıkayıp süzün. Kavurduğunuz soğanların üzerine ciğerleri atınız.
 
Hızlı bir şekilde karıştırın ve kapağını kapatın. Altını kıstığınız ocakta 10 dakika pişmeye bırakınız.
 
İnce formda biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp olarak doğrayınız. Ciğer karışımın içine atınız.
 
Salçayı biraz suyun içinde çözdürüp tavaya ekleyin.
 
Baharatları ekleyip karıştırın.
 
Kapağını kapatarak 20 dakika pişirerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133554 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gr dana ciğeri
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 yeşil biber
 
1 domates
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kekik
 
Köri
 
 
Soğan, sarımsak ve biberleri yağda kavurun, yıkanmış ciğeride ilave edip biraz yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin sonra soyulup doğranmış domatesleride ilave edip yine suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Tuzunu ve baharatlarını ilave edin, üzerini taşmıyacak kadar kaynar su ilave edin.
 
Ciğerler yumşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95347 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2014 
2,733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
1 kg kuzu veya dana karaciğer 
 
4 yemek kaşığı çok ince doğranmış (brunoise) soğan 
 
½ su bardağı sıvı yağ 
 
3 adet orta boy halka doğranmış soğan 
 
½ çay kaşığı karabiber 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı kekik 
 
3 çorba kaşığı un 
 
½ demet maydanoz 
 
1 su bardağı kızartma yağı 
 
 
 
Halka doğranmış soğanların halkaları tek tek ayrılarak unlanır.
 
Maydanoz yıkanır, iyice kurutularak hazırlanır.
 
Çapı dar bir tavaya kızartma yağı konur, kızdırılır, maydanozlar saplarıyla birlikte atılarak hızla çevrilir ve yanmadan kağıt havlu üzerine alınır.
 
Aynı yağda unlanmış soğanlar da hafif pembe renkte kızartılarak kağıt üzerine alınır.
 
Zarı ayıklanarak yağlı ve sinirli kısımları çıkartılmış olan ciğer, fındık büyüklüğünde doğranır.
 
1.5 yemek kaşığı un, karabiber, tuz ve kekikle karıştırılarak hazırlanır.
 
Sote tavasına yağ koyularak kızdırılır.
 
Ince doğranmış soğanlar ilave edilerek açık pembe renkte yakmadan kızartılır.
 
Hazırlanan ciğerle unlu karışım karıştırılarak sote tavasına boşaltılır, hızla karıştırılıp beklenir.
 
Ciğer suyunu salmadan renk değiştirir, ara sıra karıştırarak her tarafının aynı renkte kızarması sağlanır.
 
Ocaktan alınarak, servis tabağına kızarmış soğan ve maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
VII.Murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74469 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012 
3,452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet dana ciğeri
 
1 adet soğan (büyük boy)
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
Bir miktar maydanoz
 
Yeterince un
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar kırmızı biber
 
Bir miktar sumak
 
Bir miktar kekik
 
Bir miktar biberiye
 
 
Ciğerler küçük küpler halinde doğranır. Una bulanır. Yağımız bir tavada kızdırılır ve ciğerlerimiz iyice kızartılır. İçine ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşene kadar pişirilir. Biberlerimizi de doğrarız içine koyup biraz daha pişiririz. Tuz ilave ederiz ve 3 yemek kaşığı su ilave edip pişmeye bırakırız. Ocaktan indirmeden 5 dk. önce kırmızı biber, sumak, kekik ve biberiyeyi de serptikten sonra patates püresi ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
DANA CİĞERİ SOTE | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59993 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2011 
5,306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr dana ciğeri (1/2 sm inceliğinde dilimlere bölünmüş)
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı ketçap
 
6 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı un
 
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış).
 
 
Karabiber ve ketçabı bir su bardağında karıştırıp fırça ile ciğerlerin üstüne sürünüz. 6 çorba kaşığı unu bir tabağa koyup, ciğerleri iyice una bulayınız.
 
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı büyük bir tavada kızdırınız. Ciğerleri tavaya koyup her iki yüzlerini 2'şer dakika kızarttıktan sonra önceden ısıtılmış bir servis tabağına alarak üstlerini alüminyum kağıdıyla örtünüz.
 
Geri kalan bir çorba kaşığı yağı, tavaya koyup orta ateşte eritiniz. Geri kalan 1 tatlı kaşığı unu ekleyip iyice karıştırınız. Yavaşça et suyunu ve şekeri katıp ateşin altını açarak karışımı kaynatınız. (Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber koyabilirsiniz.)
 
Tavayı ateşten alıp sosu ciğerlerin üstüne dökünüz. Sote dana ciğerlerini kıyılmış maydanozla süsleyip hemen servis ediniz.
 
 
Not: Sote dana ciğerini, kızartılmış soğan dilimleri ve bezelye ile servis ediniz.
  
 | 
Koyun Ciğeri Sote | 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57472 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2010 
7,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg koyun ciğeri
 
1 soğan
 
3 domates
 
2 sivri biber
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ciğerin zarlarını temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri 1 parmak eninde doğrayın.
 
Tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleştirin. Ciğeri ilave edip 5 dakika sote edin. Domates ve sivri biberleri ekleyip kavurun. Su ve tuz ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Bu tarifi su ilave etmeden sadece ciğeri kavurarak da uygulayabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.04.2024
  
 | 
KARACİĞER SOTESİ | 
  | 
Ali Baba'nın Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56533 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2010 
14,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bunun için, birkaç karaciğeri temizce yıkadıktan sonra kuşbaşı doğramalıdır.
 
Ciğerleri, harlı ateşte eritilmiş kızgın yağı havi tencereye koyarak, şimşir kaşıkla çevirmelidir. Münasip mikdar tuz ve biberi de ekerek, kızarmağa yüz tuttuğu vakit üzerine biraz un serpmelidir.
 
Münasip mikdar kıyılmış sarımsakla bolca doğranmış maydanozu da tencereye atmalı. Bir bardak su katarak, kendi halinde pişmesini beklemeli ve sonra iştiha ile yemelidir.
  
 | 
CİĞER SOTESİ | 
  | 
SelinH 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53022 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010 
3,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 koyun veya kuzu karaciğeri
 
2 domates (orta)
 
2 diş sarımsak
 
6 dal maydanoz
 
2 kahve kaşığı un
 
2 tutam kekik
 
3 kaşık yağ
 
karabiber
 
tuz
 
 
Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı yüzülür. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırtı kalınlığında şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15.-20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates iiâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarımsak atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanına patates ve kıyılmış maydanoz konur.
  
 | 
CİĞER SOTE | 
  | 
Şehzade 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25480 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008 
3,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ciğer
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2-3 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Ciğeri kuşbaşı doğrayıp, bir tencereye sıvı yağ koyarak ciğerleri yağın içerisinde kavurun. Kavrulan ciğerlerin içine ince ince kıyılmış soğanı, sivri biberi ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp, karabiberini ve kekiğini ekleyip karıştırın. Piştikten sonra tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
ML® Erişteli Ciğer Çorbası (görsel)
 
  
 | 
CİĞER SOTE | 
  | 
çalıkuşu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2007 
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20355 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007 
10,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. koyun veya dana karaciğeri
 
2 Orta boy domates
 
2 Orta boy soğan
 
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/4 çaykaşığı karabiber 
 
8-10 Dal maydanoz
 
 
Ciğerin zarını soyarak çıkartınız, 2-3 cm genişliğinde şeritlere kesip sonra kuşbaşı doğrayınız.
 
Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyıp tencereye koyunuz. Ufak parçalara kesilmiş domates, yağ ve tuz katıp kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
Ciğerleri ilave edip 15-20 dakika pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
 
 
 ML® Kağıtta Ciğer için tıklayın
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
serenat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15292 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007 
3,719 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
1/2 kg. dana (veya sığır) ciğeri
 
2 adet orta boy soğan
 
2-3 adet sivri biber
 
2-3 adet iri domates
 
1   kaşık tereyağı
 
maydanoz, 
 
tuz, 
 
karabiber
 
 
Tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğan ve halka halka doğranmış biber birlikte kavrulur. Daha önceden zarı soyularak ince doğranmış ciğerler ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Üzerine fındık büyüklüğünde doğranmış domates dizilir, tuz ilavesi yapılır ve kapak kapatılır. Alev ayarı yapıldıktan 10 dakika sonra yemek servis tabağına alınarak maydanozla süslenir.
 
 
 ML® Ciğer Pane için tıklayın
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12325 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007 
3,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 koyun ciğeri
 
2 baş soğan
 
orta irilikte 2 domates
 
250 gram sivri biber
 
1 çorba kaşığı margarin yağı
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kuşaneye margarin yağıyla zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca, kıyarcasıha ince doğranmış soğanları içine atmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak rengi dönünceye kadar kavurmalı.
 
Bu işler olurken ciğeri şerit şeklinde küçük parçalara doğrayıp bol suda yıkamalı ve suyunu süzmeli. Soğanın rengi dönünce ciğeri içine atmalı ve suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurmalı. Ciğer suyunu çekince, kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçafara doğranmış domatesle ince ve yuvarlak bir şekilde doğranmış biberi katmalı. Yeteri kadar sıcak su da döktükten sonra soteyi pişirmeli. Ciğeri ateşten indirmeden bir dakika önce tuzuyla karabiberini serpmeli ve bir taşım daha kaynattıktan sonra kuşaneyi ateşten alıp servis tabağına boşaltıp sıcak sıcak servis yapmalı.
 
Bazı kimseler servisten önce yemeğin üstüne bir fincan kadar kıyılmış maydanoz da serperler.
 
Ciğer sote koyun ciğerinden yapıldığı gibi isteyenler bunu süt danası veya sığır ciğerinden de yapabilirler.
 
 
 ML® Ciğer Bifteği için tıklayın
 
  
 | 
Ciğer Sote | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12013 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2007 
3,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kuzu ciğeri
 
1 çorba kaşığı margarin yağı
 
Tuz
 
 
Yapımı: kullanılacağı yere göre fındık yahut ceviz iriliğinde parçalara doğrayınız. Tekrar yıkadıktan sonra süzgece koyunuz. Bir tavaya margarin yağını koyup eritiniz. Yağ ısınınca suyu süzülmüş ciğer parçalarını içine atınız; tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak rengi dönünceye kadar ateşte tutunuz. Sonra tuzlayıp ateşten indiriniz.
 
 
 ML® Pirinçli Ciğer için tıklayın
 
  
 | 
Ciğer Sotesi | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10033 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
7,540 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
 
5-6 dal maydanoz 
 
2 kahve kaşığı un
 
2 tane domates (orta büyüklükte) 
 
1-2 diş sarımsak
 
2 tutam kekik 
 
1 yumurta kadar yağ 
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarımsak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanına patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapılır.
 
 
 ML® Kuzu Ciğeri Sotesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |