| 
 
 
 | 
Chili Sos | 
  | 
sarı fadime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143115 
Gönderme Tarihi: 30.May.2019 
688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tane kırmızıbiber
 
Tane yeşilbiber
 
Tane beyazbiber
 
Tane karabiber
 
Tane kimyon
 
Tane kişniş
 
Tane yenibahar
 
3 diş sarımsak
 
1 limonun suyu
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Baharatlar eşit miktarda irice çekilir, sarımsak tuzla ezilir, tüm malzeme yağ ve limon suyu ile karıştırılarak cam bir kavanozda saklanır. Izgara etlerde, av etlerinde, balıkta ve beyaz ette, pişme esnasında bir çay kaşığı kullanılır.
 
 
 
  
 | 
Chili Sos | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157418 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021 
647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı pirinç sirkesi
 
1 su bardağı toz şeker
 
20 gram taze zencefil
 
5 diş sarımsak
 
3 adet chili biberi
 
1 yemek kaşığı ketçap
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
 
Öncelikle sosu hazırlamak için su ve pirinç sirkesini sos tenceresine alın.
 
Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
 
Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili ve sarımsakları rendeleyin.
 
Chili biberi, küçük parçalar halinde doğrayın.
 
Kaynamakta olan pirinç sirkesine toz şeker, rendelediğiniz zencefil ve sarımsak, doğranmış chili biberi, ketçap ve taze çekilmiş tane karabiberi katın.
 
5 dakika da kısık ateşte pişirin.
 
Mısır nişastasını ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız sosu 2 dakika kadar pişirin.
 
Ocaktan aldığınız sosu oda ısısında soğuttuktan sonra ağzı kapalı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza edin.
 
 
Not: Cips, çıtır tavuk ya da makarna yemeklerinin yanında sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |