| 
 
 
 | 
Cevizli Taze Fasulye | 
  | 
Ersun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100632 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2014 
1,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram taze fasulye (temizlenmiş, doğranmış)
 
80 gram tereyağı
 
1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Bol kaynar suda fasulyeleri yumuşayıncaya kadar pişirin, süzün. Soğuk suya koyun.Süzün. Isıtılmış yağa cevizleri ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Limon suyunu katıp karıştırın. Fasulyeleri bir tabağa alın. Hazırladığınız karışımı fasulyelerin üzerine gezdirin. Servis yapın.
  
 | 
Cevizli Taze Fasulye | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88962 
Gönderme Tarihi: 05.May.2013 
2,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
3 diş sarımsak
 
3 domates
 
1 kilo taze fasulye
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2 soğan
 
 
Fasulyeleri yıkayıp ister bütün olarak isterseniz de ince uzun şekilde kesin. Doğranmış fasulyeyi tencereye yerleştirin. Üzerine soğanı, rendelenmiş domatesi, şekeri, yağı ilave edip hiç su koymadan kendi suyuyla pişmeye bırakın. Normal tencerede yaklaşık bir saat, düdüklü tencerede 20 dakika pişirebilirsiniz. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış ceviz serpip ikram edin.
 
 
Not:  Kendi suyuyla pişmesi ve pişince kapağı kapalı soğuması çok önemli bir püf noktasıdır.
  
 | 
CEVİZLİ TAZE FASULYE | 
  | 
TATLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1839 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006 
3,211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
50 Gr ceviz içi
 
500 Gr taze fasulye
 
1 Adet orta boy soğan
 
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 Çorba kaşığı sirke
 
1 Çay kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra az tuzlu kaynar suda haşlayın.
 
Suyunu süzüp soğumaya bırakın.
 
Soğanı ince ince doğrayın.
 
Derin bir kabın içerisine soğan, sirke, tuz, karabiber ve hardalı koyun.
 
Çırparak yavaş yavaş zeytinyağını üzerine dökün.
 
Fasulye ve cevizleri bir salata kabına alın.
 
Hazırladığınız sosu üzerine dökün ve servis yapın.
 
 
 ML® Cevizli Ispanak için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |