https://www.posta.com.tr
Hamur için:
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz içi
Ayrıca:
Yarım su bardağı un
Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpıp tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra hamur malzemelerini ekleyerek karıştırın. Hamurunuzdan 1 çay bardağı ayırın.
Kalan hamurun yarısını, yağlanmış geniş bir kek kalıbına dökün.
Üzerine ceviz içini serpip kalan hamuru dökün.
Ayırdığınız hamura un ekleyip yoğurun. Gerekirse, azar azar tereyağı koyun. Tepsinizin üzerine rendeleyin.
160 derecede, kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.
|