|
|
Cevizli Pay |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17683
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1/4 su bardağı tozşeker
90 gram yumuşak tereyağı
1 + 1/4 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Harcı için:
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış, küçük doğranmış hurma
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
125 gram tereyağı
1/3 su bardağı esmer şeker
1/3 su bardağı tozşeker
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yumurtalar ve tozşekeri koyulaşana dek çırpın. Oda sıcaklığında bırakılarak yumuşatılmış tereyağını ilave edin.
Tekrar karıştırın, içine un ve kabartma tozunu ilave edin. Yoğurarak bir hamur elde edin.
20 dakika buzdolabında bekletin. Merdaneyle açıp, 23 cm çapında bir pay kalıbına yerleştirin. Hurma ve kremayı karıştırıp, ocağın üzerinde kaynama derecesine gelene dek ısıtın. İçine baharatları ekleyin.
Ara sıra karıştırarak, soğutun. Tereyağı ve şekerleri birlikte çırpın. Yumurta sarılarını içine teker teker ekleyin. Unu ekleyip, tekrar çırpın. Cevizi ekleyin.
Bu karışımı hamurun üzerine yayın. 180 dereceye ayarlanıp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 160 dereceye indirin. 40 dakika daha pişirin. Pay, piştiğinde sert olmamalıdır.
Eğer kenarları zamanından önce fazla kızarmışsa alüminyum folyoyla kaplayın. Pay piştikten sonra ılık veya soğuk kremayla servis yapın.
|
Cevizli Pay |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158084
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2021
539 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz içi
Ayrıca:
Yarım su bardağı un
Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpıp tereyağını ekleyin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra hamur malzemelerini ekleyerek karıştırın. Hamurunuzdan 1 çay bardağı ayırın.
Kalan hamurun yarısını, yağlanmış geniş bir kek kalıbına dökün.
Üzerine ceviz içini serpip kalan hamuru dökün.
Ayırdığınız hamura un ekleyip yoğurun. Gerekirse, azar azar tereyağı koyun. Tepsinizin üzerine rendeleyin.
160 derecede, kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.
|
|
Cevizli Pay Tarifleri Kestaneli Pasta Tarifleri
|
|