|
Cevizli Çörek |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77468
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için:
200 gram ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tarçın
Bir yumurtanın sarısını ayırıp kalan tüm yumurtaları bir kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürttükten sonra yoğurdun içine dökün. Son olarak sıvı yağı, yoğurt karışımını, tuz, kabartma tozu, unu ve yumurtaları birlikte yoğurun. Bu yumuşak hamuru 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. İçine ceviz, tahin, sıvı yağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz susam da serpebilirsiniz. 90 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Fotoğraf "dj murat" tarafından gönderildi. 20.08.2014
|
Cevizli Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159725
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Yarım kg un
1 paket (10 gram) toz maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
Susam
Öncelikle mayayı, toz şeker katılmış 1 su bardağı ılık suda eritin. Maya kabarınca derin bir kaba alın. Süt, un, tuz ve sıvı yağı katın. Karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat bekletin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Daha sonra dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını serpin. Rulo biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
Cevizli Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159783
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2021
248 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
100 gram margarin
1 çorba kaşığı susam
Tuz
İçine:
1,5 su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu veya susam
Derin bir kaba süt, yoğurt, eritilmiş margarin, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin. Ceviz ve peyniri ayrı bir yerde karıştırın. Daha sonra hamuru ikiye ayırın. Hamurların birini merdane ile açın. Üzerine peynirli cevizli harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|