| 
 
 
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
TUBA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2005 
Mesajlar: 153
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4131 
Gönderme Tarihi: 26.May.2006 
2,953 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 1/2 su bardagi Un
 
1 3/4 yemek kasigi Tuz
 
3/4 yemek kasigi Kuru maya
 
1 tatli kasigi Seker
 
1 1/2 su bardagi Su (ilik)
 
2 su bardagi Ceviz (dövülmemis)
 
1 demet Maydanoz
 
3 orta boy Sogan
 
8 yemek kasigi Sivi yag
 
1 tatli kasigi Kara Biber
 
1 adet Yumurta
 
1/4 su bardagi Yoğurt
 
 
Unu genis bir kaba eleyerek, 1/3 su bardagini ayirin. Kalan una 1 1/4 yemek kasigi tuz koyun ve ortasini açin. Maya ve sekeri 1/4 su bardagi su ile ezip, unun ortasina koyun. Üzerine biraz un serperek, ilik ortamda maya kabarincaya kadar yaklasik 10 dakika bekletin. Kalan suyu azar azar ekleyerek, yumusak bir hamur hazirlayin. Ele yapismaz duruma gelene degin yaklasik 5 dakika yogurun ve 1 saat mayalanmaya birakin. Bu arada cevizi dövün ve maydanozu ayiklayin. Sogani ince ince dograyarak, 3 yemek kasigi sivi yag ile birlilte kisik ateste ara sira karistirarak 10 dakika kavurun.Içine cevize ekleyin ve bir iki kez karistir ocagi kapatin.
 
Maydanozu ince ince dograyip, 1 tatli kasigi tuz ve kara biberle birlikte cevizli karisima ekleyin ve karisimi ikiye bölün. Tepsiyi 1 yemek kasigi yag ile yaglayarak, hamuru, eli unlayarak iki parçaya ayirip, bezeler yapin.
 
Birini ayrilan undan kullanarak 2.5 milimetre kalinlikta açin. Kalan sivi yagdan sürüp, cevizli içi yayin ve rulo yapip, kendi etrafinda dolayin. 1 santimetre kalinlikta yassiltin. Diger bezeyi de ayni sekilde hazirlayin.
 
Yumurtayi çirpip, yoğurtla karistirin ve çöreklerin üzerine sürün. Önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda yaklasik 30 dakika pisirin.
 
 
 ML® Cevizli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16385 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
4,976 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 su bardağı sıvıyağ,
 
Tuz,
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı erimiş margarin
 
Dövülmüş ceviz
 
1 kesme şeker
 
1 kg un
 
1 yumurta
 
yumurta sarısı
 
 
Mayayı, ılık süt ve şeker ile ezin. Hamur malzemelerinin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. iç malzemeyi hazırlayana kadar hamuru dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp yufka gibi açın. Yufkaların üzerine yağ sürüp, ceviz serpin. Her bir yufkayı dikine üçe kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo gibi kıvırıp, gül şeklinde sarın. Üzerleri ne yumurta sarısı sürün, önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 ML® Kopça Çöreği için tıklayın ML® Ballı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
CEVİZLİ ÇÖREK | 
  | 
elmakurdu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25534 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su ya da sut
 
2 tatlı kaşığı toz maya
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 yumurta
 
Aldığı kadar un, yaklaşık 4-5 su bardağı
 
Aralarına sürmek için:
 
3-4 yemek kaşığı eritilmiş kati yağ
 
1 cay bardağına yakin zeytinyağı ya da sıvıyağ
 
1,5 bardak kadar çekilmiş ceviz içi
 
 
Hazırlanışı:
 
Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklık- lâftaki ısıttığınız suya mayayı serpin. Sekeri ilave edip 5 dakika kabarması için bekleyin.
 
İçine diğer malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok katı olmayacak.
 
Üzerini plastik folyo ya da nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar mayalanması için bırakın.
 
Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 9-10 tane eşit büyüklükte bezelere ayırın.
 
İlk beze yaptığınız hamurdan başlamak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile biraz açın.
 
Sonra elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz kadar açın. Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun.
 
Daha sonra her yerine ceviz serpiştirin.
 
Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak.
 
Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonra kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin.
 
Tekrar tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. (185c) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 ML® Kaşarlı Hilal Çörek için tıklayın
 
  
 | 
CEVİZLİ ÇÖREK | 
  | 
Çay ve Sempati 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26815 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008 
3,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 g margarin (eritmeden), 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorbo kaşığı sirke, yumurta akı, 1 su bardağı peyniri, 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı un, paket kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz karıştırılıp yumuşak bir hamur hazırlanır, 15 dakika dinlendirilir. Küçük yuvarlak şekil verilen çörekler tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
 
 ML® İncirli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
CEVİZLİ ÇÖREK | 
  | 
amber 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37598 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009 
2,761 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
500 gram un
 
1 küçük paket margarin
 
2 yumurta
 
60 gram pudra şekeri
 
1 kahve kaşığı toz maya
 
1 çay bardağı süt
 
tuz
 
biraz tarçın
 
İçine:
 
100 gr. ceviz içi
 
60 gr. pudra şekeri
 
1 çay kaşığı tarçın.
 
 
Hazırlanışı:
 
Unu hamur tahtasına eleyin. Ortasını açıp, mayayı koyup ılık sütun yarısıyla mayayı iyice ezin. Etraftan un alarak cıvık hamur yapıp üzerini kapatıp üre hazırlayın. Unun üzeri çatlayınca tekrar ortasını açıp, ortaya bir yumurtayı, yağı, etrafına pudra şekeri, tuzu, tarçını koyup kalan sütle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurun üstünü ürtüp takriben iki misli oluncaya kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her parçayı, 1 cm. kalınlığında açıp üzerine cevizli içi her tarafa yayılacak şekilde serpiştirin. Sonra hamuru sıkıştırarak sigara gibi sarıp enine de sıkıştırıp boğumlar yaparak simit şekli verin. Yağlanmış tepsiye hamuru koyup, tekrar 15-20 dakika mayalandırın. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
 ML® Galetalı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
mahinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68336 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2011 
2,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
160 gram margarin ya da tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pudraşekeri
 
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
 
Üzerine:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Rendelenmiş kaşar peyniri, margarin ya da tereyağı, tuz, pudraşekeri ve toz kırmızıbiberi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Avcunuzun büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Bu yuvarlaklardan her birini 20 cm uzunluğunda ve bir kalem kalınlığında çubuk olacak şekilde hazırlayın. Çubukları 3 eşit parçaya ayırın. Bu üç parçanın bir tarafını birleştirin. Açıkta kalan uçları örün. Açılmaması için uçlarını da birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
bakır güğüm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73115 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2012 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
20 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
2 su bardağı ılık su
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı un
 
İçi için:
 
1,5 su bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı tahin
 
3 çorba kaşığı pekmez
 
 
Öncelikle hamuru için gereken tüm malzemeyi bir kabın içince iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru da 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra unlanmış zeminde büyük bir şekilde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını, tahini, pekmezi ve şekeri yedirerek her tarafına gezdirin. Kıyılmış cevizi de serip ve şeritler halinde kesin. Sonra bu şeritleri rulo yapın. Fırın tepsisine yan yana birbirlerine deyecek şekilde dizin. Üzerine biraz pekmez gezdirip elinizle yayın. 190 derecedeki fırına verip 35- 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73215 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012 
2,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı un
 
2 su bardağı ceviz içi
 
8 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
 
Yumurtaları derince bir kasenin içine kırıp, tozşekeri ilave ederek, şeker eriyinceye kadar çırpalım.
 
İçine sıvıyağ, karbonat, irice kıydığımız ceviz içi ve un ekleyip, iyice çırpalım.
 
1 çorba kaşığı margarin ile yağladığımız ve unladığımız bir kek kalıbına veya tepsiye boşaltıp, orta ısılı fırında 180 °C kızarıp da renk alıncaya kadar pişirelim.
 
Fırından çıkarıp kek kalıbını ters çevirerek servis tabağına alalım.
 
Çöreğimizi 5-10 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapalım.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73495 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012 
2,127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
100 gram tereyağı
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
İçi için
 
1 çay bardağı ceviz
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Hamuru yapmak için öncelikle yağı ve unu kum haline getirin. Elinizle ufalayarak pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu da içine ekleyin. Çok az soğuk su ilave edip karışımdan yumuşak bir hamur yapın. Hamuru unlu tezgahta açıp ya da elinizle parçalar koparıp avuç içi kadar daireler yapın. İç malzemesini de kıyılmış ceviz, şeker ve tarçın karışımıyla hazırlayıp hamurun ortasına az miktarda yerleştirin. Yarım ay şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirip fırından alın. Üzerine bir miktar pudra şekeri serpin ve soğuk servis yapın.
  
 | 
CEVİZLİ ÇÖREK | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74514 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012 
2,932 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İÇİ İÇİN:
 
1/2 kilo un
 
1 adet yumurta
 
1/2 paket (21 gr) yaşmaya
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
İÇİ İÇİN:
 
3 adet büyük boy kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 su bardağı ceviz içi
 
125 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
YAĞLAMAK İÇİN:
 
125 gram margarin
 
ÜZERİ İÇİN
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
Haşhaş
 
Çörekotu
 
 
Unun ortasını havuz gibi açıp, mayayı, tuzu, tozşekeri ve yeterince ılık suyu ilave ederek, mayayı ezelim.
 
Sıvıyağı, yumurtaları ve yeterince ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
 
Hamuru 2'ye bölüp, mayalanması için 15-20 dakika bekletelim.
 
Bu esnada ince ince kıydığımız soğanları margarin yağında yumuşayıncaya kadar kavuralım.
 
1 çay bardağı kadar su ilave ederek, iyice pişirelim.
 
Soğanlar suyu çekince, içine ince ince kıydığımız maydanozu ve iri kıyım ceviz içini, yeterince tuz ve karabiberi ilave ederek, karıştıralım.
 
Pişen harcımızı ocaktan indirip, soğutalım.
 
Mayalanan hamurun bir tanesini yarım santim kalınlığında yufka gibi açıp, eritip, soğuttuğumuz margarin yağı ile her tarafını iyice yağlayalım.
 
Yufkanın üzerine soğuyan harçtan serpiştirip, rulo şeklinde sardıktan sonra kendi ekseninde çevirerek gül böreği şekli verelim.
 
Hamur bir parmak kalınlığında oluncaya kadar elimizle bastırarak inceltelim.
 
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, margarin yağı ile yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
 
Üzerine yumurta sarısı ile çırptığımız yoğurttan sürüp, haşhaş veya çörekotu serptikten sonra, 170°C'li fırında pişirelim.
 
Üzeri iyice kızarınca fırından çıkarıp, ılınmasını bekleyelim ve dilimleyerek servis yapalım.
 
 
Not: Arzu edenler, ceviz yerine kavrulmuş susam kullanabilirler.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77468 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012 
2,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay bardağı sıvıyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
2,5 su bardağı un
 
İçi için:
 
200 gram ceviz içi
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tutam tarçın
 
 
Bir yumurtanın sarısını ayırıp kalan tüm yumurtaları bir kabın içine alın. Limon suyu ve karbonatı köpürttükten sonra yoğurdun içine dökün. Son olarak sıvı yağı, yoğurt karışımını, tuz, kabartma tozu, unu ve yumurtaları birlikte yoğurun. Bu yumuşak hamuru 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından hamuru unlanmış zeminde açıp uzun şeritler halinde kesin. İçine ceviz, tahin, sıvı yağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz susam da serpebilirsiniz. 90 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "dj murat" tarafından gönderildi. 20.08.2014
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81294 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2012 
2,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı margarin
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
2.5 su bardağı un
 
İçi için:
 
3 çorba kaşığı margarin
 
200 gram ceviz içi
 
1 tutam tarç
 
 
Limon suyu ve karbonatı köpürtün, içine yoğurdu koyun. Margarin, tuz, kabartma tozu, unu, 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Beş dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açtıktan sonra uzun şeritler halinde kesin. İçine de ceviz, tahin, erimiş margarin ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında, 30 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83188 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2012 
2,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
1 tutam tarçın
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı tahin
 
 
Derin bir kabın içine unu, kabartma tozu ve cevizi koyup karıştırın. Diğer malzemeleri içine ekleyip güzelce yumuşak bir hamur yapın. Tepsiye dizin 170 dereceli fırında 20 dakika çok kızarmasını beklemeden pişirin. İçindeki tahin ve ceviz bu çöreğe çok güzel bir tat katıyor. Yoğurt yumuşak olmasını sağlıyor.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104592 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2015 
1,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet yumurta
 
3,5 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
 
2 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Derin bir kabın içinde sütü ve şekeri karıştırın. Üzerine mayayı ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru mayalanması için bir kenarda üzeri kapalı olarak bekletin. Bu arada kıyılmış cevizleri ve zeytinyağını bir kabın içinde ezin. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürüp cevizli karışımı her tarafına yayın. Burgu şeklinde sarıp tepsiye dizin. Üzerine tereyağı sürüp bıçakla bir çizik atın ve 200 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtüp 5 dakika bekletin.
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159725 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
Yarım kg un
 
1 paket (10 gram) toz maya
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Tuz
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
Üzerine:
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam
 
 
Öncelikle mayayı, toz şeker katılmış 1 su bardağı ılık suda eritin. Maya kabarınca derin bir kaba alın. Süt, un, tuz ve sıvı yağı katın. Karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat bekletin. Hamuru merdane ile açın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Daha sonra dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını serpin. Rulo biçiminde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Cevizli Çörek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159783 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2021 
345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
100 gram margarin
 
1 çorba kaşığı susam
 
Tuz
 
İçine:
 
1,5 su bardağı ceviz içi
 
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzerine:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı çörekotu veya susam
 
 
Derin bir kaba süt, yoğurt, eritilmiş margarin, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin. Ceviz ve peyniri ayrı bir yerde karıştırın. Daha sonra hamuru ikiye ayırın. Hamurların birini merdane ile açın. Üzerine peynirli cevizli harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |