|
Çeneçarpan Çorbası |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc120805
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 su bardağı süt
4 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
Tuz
Un, tuz ve suyu karıştırıp, yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Yarım santim kalınlığında hamuru açın. Açtığınız hamuru, birbirine yapışmaması için iyice unlayın ve oklavaya hafifçe dolayın. Oklavayı dikkatlice çekip, çıkan hamur rulosunu parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Derince bir tencerede su ve sütü bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta limon suyunu ve yumurtayı çırparak özleştirin. Kaynamış su ve süt karışımından bir kepçe alıp, limonlu terbiyeye yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın ve yedirin. Önce hamurları, ardından yavaşça limonlu terbiyeyi ilave edin. Hamurların birbirine yapışmaması için arada kaşıkla karıştırın. 15-20 dakika orta ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. Üzerine nane ve toz biber yakıp, dökerek sıcak servis yapın.
|
Çene Çarpan Çorbası |
|
plato
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc149978
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
534 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı erişte
8 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Mercimekleri önceden çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayıp süzün.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu ekleyip unun topaklanmaması için hızla karıştırın.
Tavuk suyu kaynamaya başlayınca haşladığınız mercimekleri, tuzu ve erişteyi de tavuk suyuna ekleyin.
Erişteler şişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Tereyağı eritip nane ve pul biberi kavurun.
Baharatlı yağı çorbanın üzerine döküp karıştırın ve altını kapatın.
Çorbanızı sıcak servis edin.
|
|