|
Çene Çarpan Çorbası |
|
plato
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc149978
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2020
534 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı erişte
8 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Mercimekleri önceden çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayıp süzün.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu ekleyip unun topaklanmaması için hızla karıştırın.
Tavuk suyu kaynamaya başlayınca haşladığınız mercimekleri, tuzu ve erişteyi de tavuk suyuna ekleyin.
Erişteler şişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Tereyağı eritip nane ve pul biberi kavurun.
Baharatlı yağı çorbanın üzerine döküp karıştırın ve altını kapatın.
Çorbanızı sıcak servis edin.
|
Çeneçarpan Çorbası |
|
abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc120805
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 su bardağı süt
4 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
Tuz
Un, tuz ve suyu karıştırıp, yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Yarım santim kalınlığında hamuru açın. Açtığınız hamuru, birbirine yapışmaması için iyice unlayın ve oklavaya hafifçe dolayın. Oklavayı dikkatlice çekip, çıkan hamur rulosunu parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Derince bir tencerede su ve sütü bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta limon suyunu ve yumurtayı çırparak özleştirin. Kaynamış su ve süt karışımından bir kepçe alıp, limonlu terbiyeye yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın ve yedirin. Önce hamurları, ardından yavaşça limonlu terbiyeyi ilave edin. Hamurların birbirine yapışmaması için arada kaşıkla karıştırın. 15-20 dakika orta ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. Üzerine nane ve toz biber yakıp, dökerek sıcak servis yapın.
|
Çene Çarpan |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105035
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr margarin
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 tutam karabiber
Orta büyüklükte bin tencerenin yarısına kadar su konulur. Hamurların haşlanırken yapışmaması için, içine 4 tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sana yağ eklenerek kaynamaya bırakılır. Önceden haşlanmış ve kabukları soyulmuş 2 su bardağı nohut iyice ezilir. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır. Bu arada bir kaba 1 yumurta, 2,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar su ilave edilerek iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamında olması gereken hamuru uzun süre yoğurmak gerekir. Hamur kıvama geldikten sonra açma tahtasının üzerine un serpilerek ince bir yufka şeklinde açılır. Üçer santimlik karelere ayrılan yufkaların ortasına nohutlu harç yerleştirip, üçgen şeklinde kapatılır. Hazırlanan mantılar, yapışmaması için sürekli karıştırılarak kaynayan suya bırakılır. Hamurun pişmesi için 15 dakika yeterlidir. Bu arada ayrı bir sos tenceresinde 2 yemek kaşığı dolusu yağ erilir. Servis kabı eritilen yağın bir kısmı ile yağlanır. Hamur piştikten sonra suyu süzülüp, soğuk sudan geçirilerek yapışması önlenir. Yağlanmış servis kabına konup, üzerine eritilen yağ eklenir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapılabilir.
|
ÇENEÇARPAN ÇORBA |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67504
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
3,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 adet limon suyu
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
Un, tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve yarım saat dinlendirin. Dinlendirilmiş hamuru yufka kalınlığında açın ve yaklaşık 10 cm. uzunluğunda parçalar kesin. Çorba tencerenizde süt ve suyu kaynatın. Kaynayan karışıma hamurları ilave edin. Hamurlar pişene kadaryaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kâsede limon ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynamış çorbadan ekleyerek terbiyenizi ısıtın ve çorbaya ekleyin. Üzerine tane karabiber serperek servis yapın.
|
Çene Çarpan Çorbası |
|
hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54920
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
2,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin;
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Ayrıca;
4 su bardağı su
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu bir derin kaba koyun. Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin.
Hamuru hafif unlu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Yufkanın üzerine hafifçe un serpin. Oklavayı yufkanın ucuna yerleştirip hamuru oklavanın etrafında rulo şeklinde sarın ve oklavayı çekip çıkarın.
Rulo yufkayı serçe parmağı kalınlığındaki şeritler halinde kesin.
Diğer taraftan, suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynamaya başlayınca hamur şeritlerini tencereye ilave edip sık sık karıştırın.
Yumurta ve limon suyunu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp karıştırın. Yine karıştırarak çorbaya katın. Sık sık karıştırarak hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
İsterseniz üzerine yağda pişirdiğiniz nane, pulbiber gezdirip sıcak sıcak servise sunun.
|
|