|
Çemenli Ekmek |
 |
Ranbo
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.12.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71120
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2011
3,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı Biber Salçası
Biraz Beyaz Peynir
2 diş Sarımsak
1/2 fincan Zeytinyağı
Yarım Limon Suyu
3 dilim bayat Ekmek
1 çay bardağı Ceviz
Biraz tuz, nane
Karabiber
Bayat ekmek dilimlerinin içini ufalayın. Biber salçası, ekmek içi, beyaz peynir ve dövülmüş cevizi son zeytinyağı ve limon suyunu ka rışıma ekleyin. Çemeni, sandviç ekmeği veya tost ekmeği üzerine sürüp servis yapın.
Not: Çavdar, kepek ya da köy ekmekleri kullanırsanız daha lezzetli olur.
|
Çemenli Ekmekler |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170524
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2023
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Klasik Beyaz Peynir 1 Çorba Kaşığı
Sızma Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
Kekik 1 Tutam
Galeta Unu 2 Çorba Kaşığı
Karabiber 1 Tutam
Kimyon 1 Tutam
Pul Kırmızıbiber 1 Tutam
Ceviz 3 Çorba Kaşığı
Sarımsak 2 Diş
Domates Salcası 2 Çorba Kaşığı
Biber Salçası 2 Çorba Kaşığı
Galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi, çekilmiş ceviz, ezilmiş sarımsak ve diğer malzemelerin tümü çok az ılık su ile iyice karıştırılır.
4'e bölünmüş tost ekmeği dilimlerinin üzerine sürülür.
Üzeri dilerseniz şekilli kesilmiş kaşar peyniri ile süslenir.

|
|