|
|
Çay Saati Pidesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105679
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2015
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı tuz
Biraz su
300 gr kıyma
2 soğan
2 domates
2 biber
1 demet maydanoz
2 kaşık margarin
Un, maya, tuz, su ile ekmek hamuru kıvamında hamur yap. Hamur dinlenirken, soğan, domates, biber, maydanozları rondoda püre yap, üzerine kıyma ve yağla yumuşak bir kıvam bul. Hamur mayalanınca bezeleri tepsi kadar aç üzerine harcı sür önceden ısınmış fırında 20 dk pişir.
|
Çay Pidesi |
|
aççı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc151395
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020
1,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık yoğurt
Tuz
Aldığı kadar un
Susam
Kıymalı harç için:
300 gr kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kırmızıbiber
Yarım sarı biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip orta ateşte kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Ayrı bir tavada küp doğranmış biberleri kalan zeytinyağı ile soteleyin ve kıymaya ekleyin. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, yumurtalar ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Biraz un ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp hava almayacak şekilde 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle hafif açın. Kıymalı harçtan hamurun ortasına uzunlamasına paylaştırın. Kenarlardan katlayarak pide şekli verin. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Çay Saati Pidesi Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|