| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çay Pidesi | 
 
  | 
aççı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151395 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020 
1,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı ılık yoğurt
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
Susam
 
Kıymalı harç için:
 
300 gr kıyma
 
1 soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım kırmızıbiber
 
Yarım sarı biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı pul biber
 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip orta ateşte kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Ayrı bir tavada küp doğranmış biberleri kalan zeytinyağı ile soteleyin ve kıymaya ekleyin. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, yumurtalar ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın. Biraz un ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp hava almayacak şekilde 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle hafif açın. Kıymalı harçtan hamurun ortasına uzunlamasına paylaştırın. Kenarlardan katlayarak pide şekli verin. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çay Saati Pidesi Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |