Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmara Yemekleri > Cantık (Bursa) (3 adet - 1,968 defa bakıldı)

Cantık (Bursa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cantık (Bursa)

Yemekhane
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc161395
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2021
413 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için:
2 orta boy domates (rendelenmiş)
2 yeşil biber (blender'dan geçirilmiş)
2 adet soğan (blender'dan geçirilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
400 gr. dana kıyma
2 adet kırmızı biber (blender'dan geçirilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

İlk önce yoğurma kabına kuru maya, şeker ve süt alınır ve 10 dakika bekletilir. Köpüren mayaya diğer sıvılar ve en son un eklenir. 45 dakika mayalandırılır. Tüm iç harç malzemeleri karıştırılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan dilenen büyüklükte bezeler ayrılır ve her biri daireler şeklinde açılır. Açıldıktan sonra tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp iç harçtan konur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır.



Cantık Pide (Bursa)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183423
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2025
34 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harç için:
300 g dana kıyma
1 adet büyük soğan (çok ince doğranmış ya da rendelenmiş)
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
(İsteğe bağlı) pul biber, kimyon
Birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)

Ilık süt ve suyu bir kapta karıştır, içine maya ve şekeri ekle. 5 dakika beklet.
Unu derin bir kaba al, ortasını havuz gibi aç.
Mayalı karışımı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yoğur.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edince üzerini örtüp 45-60 dakika mayalandır.
Kıyma, ince doğranmış soğan, salça, baharatlar ve isteğe bağlı biber-maydanozu karıştır.
Harcı yoğurarak iyice bütünleştir. Dinlenmeye bırak.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler al.
Her bezeyi hafif unlanmış zeminde yuvarlak aç (yaklaşık 12-15 cm çapında).
Ortasına kıymalı harçtan koy, kenarlarını hafif kalın bırak.
Önceden ısıtılmış 200-220°C fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişir.



Cantık (Bursa)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184179
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2025
9 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harç için:
250 g kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 domates (rendelenmiş, suyu süzülmüş)
Tuz, karabiber, pul biber

Ilık süt, su, maya ve şekeri karıştırın. 10 dakika bekletin. Üzerine un, tuz ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. Üzeri örtülü şekilde 1 saat mayalanmaya bırakın.
Tüm iç harç malzemelerini çiğden karıştırın. Soğuk olarak bekletin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Her birini yuvarlak şekilde açın. Ortasına iç harçtan koyun ve kenarları hafif yukarıda kalacak şekilde pide gibi şekillendirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 15–20 dakika pişirin.







Cantık (Bursa) Tarifleri Marmara Yemekleri



(3 adet Cantık (Bursa) 1,968 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası