sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escortakyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort adapazarı escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort sapanca escort sapanca escortwebmaster forum
Cantık (Bursa) - lezzetler.com
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıkesir Yemekleri > Cantık (Bursa) (5 adet - 3,998 defa bakıldı)

Cantık (Bursa)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cantık (Bursa)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3905
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc186174
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2025
9 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı silme tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı harç için:
300 gram kıyma
2 adet soğan
6 adet biber
1 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz

2 adet domates
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı kekik
Hamur kenarları için:
1 adet yumurta sarısı

Hamur için küçük bir kabın içine maya, ılık su, toz şeker ve sütü ekleyip karıştırın.
Karışımın üzerini kapatarak mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekleyin.
Ardından aynı kaba sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip tüm sıvı malzemeleri karıştırın.
Geniş bir kaba unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
Hazırladığınız sıvı karışımı unun ortasına dökün ve hamuru iyice yoğurun.
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
İç harç için bir kapta kıyma, soğan, yeşil biber, kırmızı biber, domates, tuz, karabiber ve kimyonu doğrayıp güzelce karıştırın.
Hamur mayalandığında portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanmış tezgâhta yuvarlayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve hamurları birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
Hamur bezelerini elinizle bastırarak açın ve kenarlarının yüksek kalmasına dikkat edin.
Açtığınız hamurların ortasına kıymalı harcı yerleştirin.
Yumurta sarısını fırçayla hamurun kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pişen pideleri oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Cantık (Bursa)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3905
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185909
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber

Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamur ele yapışmayan kıvama gelince üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Soğan, biber ve domatesi ince doğrayın. Kıymayla karıştırın, baharatları ekleyip yoğurun.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekilde açıp ortasına kıymalı harçtan koyun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.



Cantık (Bursa)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3905
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184179
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2025
125 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harç için:
250 g kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 domates (rendelenmiş, suyu süzülmüş)
Tuz, karabiber, pul biber

Ilık süt, su, maya ve şekeri karıştırın. 10 dakika bekletin. Üzerine un, tuz ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. Üzeri örtülü şekilde 1 saat mayalanmaya bırakın.
Tüm iç harç malzemelerini çiğden karıştırın. Soğuk olarak bekletin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Her birini yuvarlak şekilde açın. Ortasına iç harçtan koyun ve kenarları hafif yukarıda kalacak şekilde pide gibi şekillendirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, altı üstü kızarana kadar yaklaşık 15–20 dakika pişirin.



Cantık Pide (Bursa)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3905
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183423
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2025
70 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harç için:
300 g dana kıyma
1 adet büyük soğan (çok ince doğranmış ya da rendelenmiş)
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
(İsteğe bağlı) pul biber, kimyon
Birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)

Ilık süt ve suyu bir kapta karıştır, içine maya ve şekeri ekle. 5 dakika beklet.
Unu derin bir kaba al, ortasını havuz gibi aç.
Mayalı karışımı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip yoğur.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edince üzerini örtüp 45-60 dakika mayalandır.
Kıyma, ince doğranmış soğan, salça, baharatlar ve isteğe bağlı biber-maydanozu karıştır.
Harcı yoğurarak iyice bütünleştir. Dinlenmeye bırak.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler al.
Her bezeyi hafif unlanmış zeminde yuvarlak aç (yaklaşık 12-15 cm çapında).
Ortasına kıymalı harçtan koy, kenarlarını hafif kalın bırak.
Önceden ısıtılmış 200-220°C fırında altı üstü kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişir.



Cantık (Bursa)

Yemekhane
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc161395
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2021
448 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için:
2 orta boy domates (rendelenmiş)
2 yeşil biber (blender'dan geçirilmiş)
2 adet soğan (blender'dan geçirilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
400 gr. dana kıyma
2 adet kırmızı biber (blender'dan geçirilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

İlk önce yoğurma kabına kuru maya, şeker ve süt alınır ve 10 dakika bekletilir. Köpüren mayaya diğer sıvılar ve en son un eklenir. 45 dakika mayalandırılır. Tüm iç harç malzemeleri karıştırılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamurdan dilenen büyüklükte bezeler ayrılır ve her biri daireler şeklinde açılır. Açıldıktan sonra tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp iç harçtan konur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır.







Cantık (Bursa) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(5 adet Cantık (Bursa) 3,998 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası