| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çanak Kebabı | 
 
  | 
Havva Atar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99552 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014 
2,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım ramazan pidesi
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
500 gram hazır döner ya da 3 adet biftek
 
100 gram kıyma
 
Yarım soğan rendesi
 
 
Öncelikle döneri hazır almayacaksanız, evde döner yapmak için etleri dövüp inceltin. Üzerlerine de sırayla, rendelenmiş soğanla, karıştırılmış kıymayı dizip kat kat yapın ve dondurun. Daha sonra da ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Bu arada pideleri ısıtıp salçalı su ile ıslatın ve servis çanakların içine paylaştırın. Pişen dönerleri de üzerine ekleyip bol tereyağı, salçalı sos ve biraz yoğurt da gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
 
fotoğraf Saadet tarafından gönderildi
  
 | 
 
KUZU ÇANAK KEBABI | 
 
  | 
müjgan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2009 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34181 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2009 
3,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1000 gram kuzu eti
 
100 gram tereyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)               
 
2 adet kırmızı biber
 
600 gram sarı patates (5 büyük)
 
3 demet dereotu
 
300 gram kuru soğan (3 büyük)
 
1,5 kahve fincanı su
 
3 demet taze soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 demet taze sarımsak
 
1 büyük yağ kâğıdı
 
300 gram domates ( 2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates  salçası
 
 
1 Büyük ve yayvanca bir güvece; sırasiyle kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halkalara doğranmış 3 büyük baş soğan, yarımşar parmak uzunluğunda kesilmiş 3'er demet taze soğan ve sarımsak, soyulmuş ve dörde bölünmüş küçükcelerinden 600 gram sarı patates, küçük parçalara doğranmış 2 büyük domates ya da yarım kahve fincanı su içinde eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 2 kırmızı biber, 2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, kıyılmış 3 demet dereotu, 1 çorba kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ile bir buçuk kahve fincanı da su ilâve ettikten sonra, üstüne; güveci iyice kaplıyabilecek büyüklükte 1 yağ kâğıdı örtmeli, kâğıdın üstüne de güvecin kapağını sıkıca kapatmalıdır.
 
2 Güvecin istiflenmesi sona erince; bunu orta kuvvetteki fırına sürerek, etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar iki - iki buçuk saat arasında pişirmeli ve güveci bir tabağa oturtmak suretiyle servis yapmalıdır.
  
 | 
 
ÇANAK KEBABI | 
 
  | 
Desdamona 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15940 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007 
3,154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1   kg. kuzu eti,
 
1   baş sarımsak,
 
3   soğan,
 
2   demet taze soğan,
 
6   patates,
 
3   kırmızı biber,
 
5   kaşık sadeyağ,
 
2   domates,
 
2   demet dereotu,
 
tuz, salça,
 
1   demet maydanoz,
 
2   fincan su.
 
 
Kuzu etini ceviz büyüklüğünde doğrayıp güvece yerleştirin. Verilen ölçülere göre üstüne halka halka doğranmış soğan, dörde bölünmüş patates, yağ, dereotu, maydanoz, sarımsak, taze soğan, kırmızı' biber, tuz salça, su dilinmiş domates koyup ağzını yağlı kâğıtla örterek fırında pişirin.
  
 | 
 
Çanak Kebabı | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8953 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
 
15-20 adet arpacık soğan
 
15 adet kiraz domates
 
5 adet sivri biber
 
5 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik
 
6 adet milföy hamuru
 
2 yemek kaşığı margarin
 
 
Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarımsakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çanak Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |