| 
 
 
 | 
Etli Bütün Lahana Dolması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145614 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019 
875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı 
 
 
Orta boy lahana 
 
300 gram kıyma (koyun) 
 
Kuru nane
 
Karabiber
 
Tuz 
 
1 su bardağı pirinç 
 
2 adet orta boy soğan 
 
2 yemek kaşığı tereyağı 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
5-6 diş sarımsak 
 
Üzeri için:
 
Nane veya sumak
 
 
Bir orta boy lahananın yaprakları çıkartılır. 
 
Lahananın içi oyulur. 
 
Bir orta boy soğanlar ince ince doğranır. 
 
Bir kaba; soğanlar, kıyma, salça, tuz, karabiber, pirinç, 1,5 dolu yemek kaşığı tereyağı koyulup karıştırılır.
 
1 tatlı kaşığı nane de bu karışıma eklenir.
 
Karışım köfte kıvamına gelinceye kadar su eklenir.
 
Harç, oyduğunuz lahananın içine doldurulur.
 
Lahananın içi iyice doldurulduktan sonra birkaç lahana yaprağıyla lahananın ağzı kapatılır, tencereye konur.
 
5-6 diş sarımsak atılır. 
 
Tencerenin yarısına kadar su konulur, yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
 
 
 
  
 | 
Bütün Lahana Dolması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147396 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019 
634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 küçük veya orta boy lahana
 
400 g kıyma
 
2 soğan
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 su bardağı pirinç
 
1 kahve fincanı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım demet taze nane
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 dal taze reyhan veya fesleğen
 
 
Lahananın içini temizleyip oyun. Soğanları  yemeklik doğrayıp bir tavaya alın. 2 yemek kaşığı yağ ve dolmalık fıstıkları ekleyip  birlikte yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pirinci ve kuş üzümlerini ayrı kaplarda sıcak suda bekletin. Pirinci beklettikten sonra akan suyun altında yıkayıp süzün. İç malzemesi için kıymayı karıştırma kabına alın. Önceden kavurduğunuz soğan ile dolmalık fıstıkları, tuzu, baharatları, süzmüş olduğunuz kuş üzümlerini, salçaları, pirinci, ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi içini oyduğunuz lahananın içine doldurun. Kalan lahana yapraklarını üzerine kapak olacak şekilde veya tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Lahanayı büyük bir tencerenin içine ters çevirerek yerleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, 2 su bardağı su ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısıp lahana iyice yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına çıkartarak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bütün Beyaz Lahana Dolması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166710 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022 
368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
1 bütün orta boy lahana
 
2 su bardağı dolmalık pirinç
 
2-3 tane büyük boy ince kıyılmış kuru soğan
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 fincan dolmalık fıstık
 
1 fincan dolmalık üzüm
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
Yarım demet kıyılmış dereotu
 
Yarım demet kıyılmış taze nane
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pul biber
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
İsteğe göre 1 çay kaşığı yenibahar
 
 
Malzemeyle iç pilavınızı hazırlayın içine dereotunu ilave ettikten sonra soğutmaya bırakın. Lahananın içini çıkarıp 5 tane yaprak ayırın.
 
İç pilavımızı lahananın içini doldurun ve çıkardığınız 5 adet lahana yaprağıyla üstünü kapattıktan sonra tencereye yarısına kadar su koyup haşlayın.
 
30 dakika haşlandıktan sonra tepsiye çıkarıp, 170 derecede 20 dakika fırınlayın. Servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |