Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şehriye Pilavı Tarifleri > Bulgur Pilavı (15 adet - 1,978,796 defa bakıldı)

Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bulgur Pilavı

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc192
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2005
4,639 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. bulgur
200 gr. yağ
1 Adet kuru soğan
5 adet sivri biber
1 adet iri domates
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su ya etsuyu

Bulguru iyice yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün, tencereyi ateşe koyun yağ ve ince doğranmış kuru soğanı ekleyin. Orta ateşte soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Halka şeklinde doğranmış biberi ve bulguru da ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Sonra kabuğu soyulup zar gibi doğranmış domatesi etsuyunu ve tuzunu katıp bir kere kuvvetlice kaynatıp karıştırdıktan sonra 15 dakika ağır ateşte pişirin. En az 10 dakika demlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.


ML® Bulgur Pilavı için tıklayın



Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 18.11.2014


Bulgur Pilavı

Kabul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc1807
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,195 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket domatesli bulgur
2 adet domates
½ paket tereyağı
Yeteri kadar tuz
2 adet çarliston biber
1 adet soğan

Ufak ufak doğranmış soğan ve çarliston tereyağında çevrilir, üzerine rendelenmiş domates ilave edilip, bir iki taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir, bir iki kez karıştırılır ve üzerini bir parmak örtecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. On dakika sonra yemeğimiz hazırdır.

Not: Tereyağı yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz.


ML® Akasya Pilavı için tıklayın




Bulgur Pilavı

ruhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc123641
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,097 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Bulgur – 250 gr
Domates – 350 gr
Tatlı biber – 200 gr
Soğan – 100 gr
Tereyağı – 20 gr
Domates salçası – 10 gr
Zeytinyağı – 10 ml
Su – 300 ml
Sarımsak – 5 gr
Tuz
Baharatlar

Soğanı, sarımsağı ve tatlı biberi bıçakla doğrayın. Domatesleri ince rendeleyin. Hazneye zeytinyağını dökünüz. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 17 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra tereyağını ilave edin. Soğan, sarımsak, domates, biber, domates salçasını koyun ve hepsini karıştırın. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra “İptal/Isıtma” tuşuna basın. Daha sonra çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün, bulgur, tuz ile baharatları ekleyin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu PİLAV, pişirme süresini 10 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Bulgur Pilavı

aylak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc131449
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2018
865 defa indirildi / yazdırıldı




https://annevebebek.gov.tr

1 kase pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su (tavuk suvu da kullanabilirsiniz]
2 yemek Kaşığı sıvı yağ
Tuz

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun. Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.
Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin. Bulgur Pilavımız servise hazır.



Bulgur Pilavı

nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc142735
Gönderme Tarihi: 15.May.2019
564 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı bulgur
1 büyük soğan
2 domates
3 sivri biber
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı karabiber

Orta ateşte tereyağını eritin. Doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar pişirin. Küçük halkalara doğradığınız biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Domatesleri de ilave edip, domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edin. Yıkanmış bulgurları ekleyerek birkaç kere karıştırın. Su, karabiber, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ve sonrasında servis yapın.



Bulgur Pilavı

perçem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc154465
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2020
261 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
Tereyağı
Biraz sıvıyağ
2,5 su bardağı kaynar su
Tuz
Baharat

Öncelikle soğanları yağda kavurun. Ardından biberi ve salçasını ekleyerek kavurun. Sonra rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra bulguru da ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra suyunu da ekleyin. İlk kaynamanın ardından tuzunu ve baharatlarını da ekleyin. servis edin.



Bulgur Pilavı

kakule
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc154791
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
328 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı bulgur
1 adet biber
4 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet soğan
1 adet kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates

Soğan, domates ve biberleri yemeklik şeklinde doğrayın.
Önceden hazırladığımız bir tencereye sıvıyağını ve doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından biber ve domatesi ekleyin. Tekrar kavurmaya devam edin.
Salça, tuz ve bulguru da ekledikten sonra karıştırın. Sıcak suyu ekleyerek 2-3 dakika kaynattık sonra altını kısın. Bulgur pişene kadar kısık ateşte bekletin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın.



Bulgur Pilavı

gülcü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2021
Mesajlar: 33
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc155432
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2021
344 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı et suyu
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı bulgur
8 yemek kaşığı tereyağı

Bir tencerede et suyu ile tuzu kaynatın. Bulguru ilave edip kapağını örtün. Önce orta, sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Üzerine kızdırılmış yağı gezdirin, peçete koyup kapağını örtün ve 20 dakika demlendirin. Afiyet olsun!



Bulgur Pilavı

mehmet çınar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2020
Mesajlar: 63
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc155569
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Soğanları ince olarak kıyıp yağ ile kavurmaya başlayın.
Kavrulan soğanların üzerine halka şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra rendelediğiniz domatesi ekleyin.
Bulguru ekleyerek 2 dakika kadar daha kavurun. Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyip tuzunu katarak pişirmeye bırakın.
Kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
Ocağın altını kapatıp demlendirdikten sonra servisini yapabilirsiniz.



Bulgur Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159875
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 dal maydanoz
5 dal taze nane
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Bulgur pilavı tarifi için önce yemeklik doğradığımız soğanı tereyağı zeytinyağında kavuruyoruz. Ezdiğimiz sarımsak, yemeklik doğradığımız yeşil ve kapya biberi soğana ilave ediyoruz. Kabuğunu soyarak yemeklik doğradığımız domates, biber ve domates salçasını ilave ederek sebzeleri kavurmaya devam ediyoruz. Bulguru ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber ve suyunu ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. Demlenen pilava doğradığımız maydanoz ve taze naneyi ekliyoruz.



Bulgur Pilavı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163586
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 adet domates
2'şer çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Soğan ve biberleri temizleyip, ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine soğan ekleyip rengi dönene dek kavurun. Biber katıp bir-iki dakika kavurduktan sonra domatesi ilave edin. Domates yumuşayınca yıkayıp süzdüğünüz bulguru malzemenin üzerine katın. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.



Bulgur Pilavı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171290
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı




Bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağı dökün. Ardından içine 2 yemek kaşığı tel şehriye ve bir su bardağı bulgur koyun. Bir paket et bulyon ve bir tatlı kaşığı salça koyun üzerine 2 buçuk su bardağı ılık su ve istediğiniz kadar tuz ilave edin. Ocağın altını kısın. 20 dakika sonra servise hazır!



Bulgur Pilavı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172521
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

500 g pilavlık bulgur
100 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
3 adet orta boy domates, çekirdekleri alınmış ve küp küp doğranmış
2 adet küçük boy dolmalık veya çarliston biber, çekirdekleri temizlenmiş ve ince doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
900 ml et suyu veya su, kaynar

Bulguru bol suda yıkayıp süzün.
Bir pilav tenceresinde yağı eritin, önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Sonra bulguru ilâve edin, 5 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırarak çevirin.
Domates ve biberleri de ekleyin. Biraz daha karıştırarak pişirin.
Tuzunu ve karabiberini koyun, sıcak et suyunu ilave edin. Bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve bulgur suyunu çekip, üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocaktan alın, kapağın altına temiz bir pamuklu bez veya kâğıt havlu örtün.
Kapağı kapatıp 15 dakika dinlendirin.
Tahta kaşıkla kenarlardan başlayarak ortaya doğru karıştırın. Bulgur tane tane dağılacaktır.
Kapağı tekrar kapatın ve 5 dakika daha dinlendirip servis yapın.

Not: Temel bulgur pilavı tarifine dilediğiniz malzemeyi katarak çeşitlendirebilirsiniz. Genelde suyla hazırlansa da et suyu veya tavuk suyu ile de pişirebilirsiniz.



Bulgur Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177310
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024
217 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Bulguru ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.



Bulgur Pilavı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178281
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024
78 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 adet yeşil biber
Tuz
2,5 su bardağı kaynar su

Bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.
Soğanlar pembeleşince bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Sade bulgur pilavı hazır.

Not: Bulgur pilavını mantarlı, nohutlu, etli ya da tavuklu yapabilirsiniz. Bulgur tanelerinin sarı olmasına ve içerisinde taş olmamasına dikkat edin. Bulgur pilavının altını kapatmadan önce bir tur karıştırın. Bulgur pilavının püf noktası lezzet için tereyağının kalitesidir. Eklediğiniz su fazla olursa pilavınız yapış yapış olabilir.







Bulgur Pilavı Tarifleri Şehriye Pilavı Tarifleri



(15 adet Bulgur Pilavı 1,978,796 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort