| 
 
 
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68241 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
2,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr bulgur
 
2 soğan
 
2 domates
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
Biraz tuz
 
Zeytınyağı
 
 
Bulguru yıkıyoruz ve kapaklı bir kaba alıyoruz sıcak suyu ekleyip ve 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz. Soğanları doğruyoruz küp şeklinde ince ince doğruyoruz ve zeytinyağda kavuruyoruz. Bulgurumuz suyunu çekmiş ise domates kimyon salça tuzunu ilave ediyoruz ve rondoda güzelce karıştırıyoruz kuru kalmayacak şekilde ve hamur olmayacak şekilde!! Kavurduğumuz soğanı ilave ederek ve tekrar karıştırıyoruz. iyice karıştırmanız gerekiyor, bulgur hafif yağlı ıslak kalmalı. Ceviz büyüklüğünde şekil veriyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69273 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2011 
2,853 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 çorba kaşığı un
 
1 yumurtanın akı
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Sosu için:
 
1 adet domates
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4-5 diş sarımsak
 
1,5 su bardağı su
 
 
Bulguru bir kaba aktarın. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bulguru şişmesi için bekletin. Daha sonra rendelenmiş soğan, un, tuz ve yumurta akını ekleyin. Gerekirse elinizi suya batırıp kurumadan yoğurun. Karışımdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla ortasına bastırıp hafif çukurlaştırın. Tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde hamurları 4 dakika kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
 
Sosu için; tereyağını, salça, rendelenmiş domates ve havanda ezilmiş sarımsaklarla birlikte kavurun. Üzerine 1,5 bardak su ekleyerek birkaç taşım kaynatın. Sosunuz hazırdır. Haşlanmış köfteleri sosla birlikte karıştırıp ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "naturell" tarafından gönderildi. 27.08.2014
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Erdim 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.08.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100417 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2014 
2,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ince köfteli bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 adet rende soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 diş sarımsak
 
Kırmızı pul biber, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Bulguru bir kabın içine koyup içine bir su bardağı ılık su ekleyip karıştırın ve 30 dakika bekletin. Sonra üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta ilave ederek yoğurun. Ara ara su da ilave ederek macun kıvamına getirin. Köftelere şekil verip ortasına biraz bastırın ve kaynayan tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın. Bir tavanın içinde, 1 su bardağı su, salça, zeytinyağı ve baharatlarla 5 dakika kadar pişirin. Köfteleri servis tabağın alıp üzerine salçalı sarımsaklı sosu döküp sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
timsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102631 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 soğan
 
2 yumurta
 
1 haşlanmış patates
 
1 çay kaşığı salça
 
Kimyon, kişniş ve karabiber
 
Yeşillikler
 
 
Bulguru, irmiği ve unu bir kabın içinde iyice harmanlayın. İçine haşlanmış sıcak patatesi ekleyip karıştırın. Salça ve baharatları da üzerine ekleyip iyice yoğurun. Rendelenmiş soğanı ve yumurtayı da ekleyip hamur kıvamına getirip şekil yerin ve yağda kızartın. Aslında fırında da kızartılabilir. Hangisini istiyorsanız fırında daha az yağlı oluyor tabii. Yeşillikleri servis tabağına alıp bulgur köftelerini üzerine dizip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
kuzucukk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2016 
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117716 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çiğdem Yıldız
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı sıcak su
 
500 gr kaymaklı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 adet yumurtanın akı
 
Nane
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un ,tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak küçük köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pul biberi ekleyin kızarınca ateşten alın. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.
 
 
 
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
kek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Kiev | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118155 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016 
3,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sema Yağmur Can
 
 
2 su bardağı kalın bulgur
 
5 kaşık un
 
1 adet soğan
 
1 kaşık zeytinyağı
 
2 kaşık tereyağı
 
4-5 diş sarımsak
 
5 bardak su
 
 
Bulguru teflon tavaya alıyoruz ve kaynayan suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Biraz pişirdikten sonra beş kaşık unu ve bir kaşık zeytin yağını ekleyerek sürekli karıştırıyoruz, karıştırmazsak un topaklanabilir. Bulgur ve un koyulaşınca ateşten alıyoruz. Başka ufak bir tavada küçük küçük doğradığımız bir soğanı az suda pişiriyoruz ve bulgurun içine katıyoruz. Elimizle hazırladığımız bulgurdan alıp istediğimiz şekli veriyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağı ve rendelediğimiz sarımsakları döküp beş dakika ocakta tereyağla bütünleşmesini sağlıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144339 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019 
1,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı kaynar su
 
1 adet yumurta akı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
5 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sosu için:
 
4 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
İsteğe göre biberiye
 
Sıvı yağ
 
Maydanoz
 
 
İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve üzerini kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alın. İçine yumuşayan bulgurları da ilave edin. Son olarak baharat ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
 
Köfte harcından küçük parçalar koparıp elinizde top yapın. Ortasına serçe parmağınızla çukur açın. BU aşamada elinizi sık sık ıslatmanız işinizi kolaylaştırır.
 
Suyu kaynatın. Tuz ekleyip köftelerinizi içine bırakın. Köftelerin piştiğini yüzeye çıkmasından anlayabilirsiniz. Kevgir yardımıyla köfteleri ezmeden sudan çıkarın.
 
Sosu için domatesi rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış sarımsağı, biberiye yapraklarını tuzu ve baharatları da ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen sosu ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanozları sosa ekleyin. Köftelerin üzerine döküp karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166573 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2022 
369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı karabiber
 
1 avuç doğranmış maydanoz
 
Tuz
 
Yarım su bardağı çekilmiş, kepekli ekmek içi
 
Bulamak için:
 
1 adet yumurta
 
1 kase esmer ekmek
 
 
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Avucumuzun içiyle köfte şekli verip önce çırpılmış yumurtaya, sonra çekilmiş esmer ekmeğe buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
Not: Köfteleri avucunuzun içinde açtığınızda ortasına bir parça kaşar peyniri koyup kızgın yağda kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183313 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı sıcak su
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
 
İsteğe bağlı:
 
İnce doğranmış maydanoz, sarımsak, soğan
 
 
Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve 5 dakika şişmesini bekleyin.
 
Şişen bulgura yumurta, un ve baharatları ekleyin. İyice yoğurun. Karışım elinize yapışmayacak kıvama gelmeli.
 
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve bastırarak köfte şekli verin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |