| 
 
 
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183313 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı sıcak su
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
 
İsteğe bağlı:
 
İnce doğranmış maydanoz, sarımsak, soğan
 
 
Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve 5 dakika şişmesini bekleyin.
 
Şişen bulgura yumurta, un ve baharatları ekleyin. İyice yoğurun. Karışım elinize yapışmayacak kıvama gelmeli.
 
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve bastırarak köfte şekli verin.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166573 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2022 
369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı karabiber
 
1 avuç doğranmış maydanoz
 
Tuz
 
Yarım su bardağı çekilmiş, kepekli ekmek içi
 
Bulamak için:
 
1 adet yumurta
 
1 kase esmer ekmek
 
 
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz. Avucumuzun içiyle köfte şekli verip önce çırpılmış yumurtaya, sonra çekilmiş esmer ekmeğe buluyoruz ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
Not: Köfteleri avucunuzun içinde açtığınızda ortasına bir parça kaşar peyniri koyup kızgın yağda kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144339 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019 
1,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı kaynar su
 
1 adet yumurta akı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
5 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sosu için:
 
4 adet domates
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
İsteğe göre biberiye
 
Sıvı yağ
 
Maydanoz
 
 
İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve üzerini kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına alın. İçine yumuşayan bulgurları da ilave edin. Son olarak baharat ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun.
 
Köfte harcından küçük parçalar koparıp elinizde top yapın. Ortasına serçe parmağınızla çukur açın. BU aşamada elinizi sık sık ıslatmanız işinizi kolaylaştırır.
 
Suyu kaynatın. Tuz ekleyip köftelerinizi içine bırakın. Köftelerin piştiğini yüzeye çıkmasından anlayabilirsiniz. Kevgir yardımıyla köfteleri ezmeden sudan çıkarın.
 
Sosu için domatesi rendeleyip iki yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış sarımsağı, biberiye yapraklarını tuzu ve baharatları da ilave edin ve domates suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen sosu ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanozları sosa ekleyin. Köftelerin üzerine döküp karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
fikret ulus 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136731 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018 
1,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ince bulgur
 
1 tutam tuz
 
1 tutam pul biber
 
Su
 
1 su bardağı tereyağı
 
1 su bardağı domates salçası
 
2 diş sarımsak
 
 
Tüm malzemeyi bir kaba alarak harmanlayın. Suyu ekleyerek karıştırın. Ardından malzemeyi tezgaha alın ve iki elinizle iyice kıvama gelinceye kadar yoğurun. Malzemeden bir parça alarak eliniz yardımıyla silindir haline getirin. Bıçak yardımıyla hamuru halka halka doğrayın. Doğradığınız hamuru elinizde yuvarlayın, parmağınızı ortasına hafifçe baştırın. Hazırladığınız köfteleri sıcak suda haşlayın.
 
Bir kaba tereyağı, domates salçası, ince doğranmış sarımsağı atarak karıştırın. Haşladığınız köfteleri kaba alarak pişirin. Üzerine maydanoz koyarak servis edin.
  
 | 
Bulgurlu Köfte | 
  | 
kek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Kiev | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118155 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016 
3,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sema Yağmur Can
 
 
2 su bardağı kalın bulgur
 
5 kaşık un
 
1 adet soğan
 
1 kaşık zeytinyağı
 
2 kaşık tereyağı
 
4-5 diş sarımsak
 
5 bardak su
 
 
Bulguru teflon tavaya alıyoruz ve kaynayan suyumuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Biraz pişirdikten sonra beş kaşık unu ve bir kaşık zeytin yağını ekleyerek sürekli karıştırıyoruz, karıştırmazsak un topaklanabilir. Bulgur ve un koyulaşınca ateşten alıyoruz. Başka ufak bir tavada küçük küçük doğradığımız bir soğanı az suda pişiriyoruz ve bulgurun içine katıyoruz. Elimizle hazırladığımız bulgurdan alıp istediğimiz şekli veriyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağı ve rendelediğimiz sarımsakları döküp beş dakika ocakta tereyağla bütünleşmesini sağlıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
kuzucukk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2016 
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117716 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çiğdem Yıldız
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı sıcak su
 
500 gr kaymaklı yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 adet yumurtanın akı
 
Nane
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un ,tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak küçük köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pul biberi ekleyin kızarınca ateşten alın. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
bilge tan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2015 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105522 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2015 
1,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
Tuz, kırmızı pul biber
 
1 çay bardağı un
 
Reyhan
 
Üzeri için:
 
200 gram yoğurt
 
6 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
 
Kaynatmak için:
 
2 su bardağı su
 
 
Köfteleri hazırlamak için öncelikle soğanı ince rendeleyin. Daha sonra içine yumurta, bulgur, un, tuz ve az suyla birlikte çiğ köfte yapar gibi macun kıvamında bir köfte harcı yapın. Bu harçtan küçük köfteler yapın. Bu arada tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Köfteler pişince süzüp alın. Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlayın, köftelerin üzerine döküp kırmızı pul biber, nane yakıp üzerine gezdirin.
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
timsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102631 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
1 su bardağı un
 
1 soğan
 
2 yumurta
 
1 haşlanmış patates
 
1 çay kaşığı salça
 
Kimyon, kişniş ve karabiber
 
Yeşillikler
 
 
Bulguru, irmiği ve unu bir kabın içinde iyice harmanlayın. İçine haşlanmış sıcak patatesi ekleyip karıştırın. Salça ve baharatları da üzerine ekleyip iyice yoğurun. Rendelenmiş soğanı ve yumurtayı da ekleyip hamur kıvamına getirip şekil yerin ve yağda kızartın. Aslında fırında da kızartılabilir. Hangisini istiyorsanız fırında daha az yağlı oluyor tabii. Yeşillikleri servis tabağına alıp bulgur köftelerini üzerine dizip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Erdim 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.08.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100417 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2014 
2,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ince köfteli bulgur
 
1 adet yumurta
 
1 adet rende soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
3 diş sarımsak
 
Kırmızı pul biber, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Bulguru bir kabın içine koyup içine bir su bardağı ılık su ekleyip karıştırın ve 30 dakika bekletin. Sonra üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta ilave ederek yoğurun. Ara ara su da ilave ederek macun kıvamına getirin. Köftelere şekil verip ortasına biraz bastırın ve kaynayan tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın. Bir tavanın içinde, 1 su bardağı su, salça, zeytinyağı ve baharatlarla 5 dakika kadar pişirin. Köfteleri servis tabağın alıp üzerine salçalı sarımsaklı sosu döküp sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
sıdıka cevik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87030 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2013 
2,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
2 büyük rendelenmiş domates
 
 
Derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları rendelenmiş soğanı, bulguru ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Ara ara su ekleyip macun kıvamına getirin. Köfte şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra kaynayan tuzlu suda 15 dakika pişirip servis tabağına alın. Ddomatesi zeytinyağında 5 dakika pişirip sos hazırlayın. Üzerine bol maydanozla ikram edin.
  
 | 
BULGUR KÖFTE | 
  | 
temaşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2011 
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77825 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2012 
2,672 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yapılışı: Bulguru, irmiği ve unu bir kabın içinde iyice harmanlayın. İçine haşlanmış sıcak patatesi ekleyip karıştırın. Salça ve baharatları da üzerine katıp iyice yoğurun. Rendelenmiş soğanı ve yumurtayı da ilave edin, hamur kıvamına getirip şekil yerin. Yağda veya fırında kızartabilirsiniz. Servis yaparken önce yeşillikleri tabağa yerleştirin, üzerine köfteleri dizin.
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Şira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74424 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012 
2,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Karabiber
 
3-4 diş sarımsak
 
1.5 yemek kaşığı un
 
Kimyon
 
1 su bardağı irmik
 
3 su bardağı yoğurt
 
 
Bulgur, irmik, tuz ve baharatları bir kapta karıştırın. Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. Kabarması için 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra unu ekleyin. Yarım su bardağı kadar ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru iyice yoğurun. Elinizi ıslata ıslata hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Bulgur köftelerini kaynamış suda 10 dakika kadar haşladıktan sonra kızgın yağda 5 dakika çevirin. Köftelerinizi sarımsaklı yoğurdun içine alarak karıştırın. Bir tatlı kaşığı pul biberi zeytinyağında kızdırarak üzerine dökün.
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69273 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2011 
2,853 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 çorba kaşığı un
 
1 yumurtanın akı
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Sosu için:
 
1 adet domates
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4-5 diş sarımsak
 
1,5 su bardağı su
 
 
Bulguru bir kaba aktarın. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bulguru şişmesi için bekletin. Daha sonra rendelenmiş soğan, un, tuz ve yumurta akını ekleyin. Gerekirse elinizi suya batırıp kurumadan yoğurun. Karışımdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla ortasına bastırıp hafif çukurlaştırın. Tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde hamurları 4 dakika kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
 
Sosu için; tereyağını, salça, rendelenmiş domates ve havanda ezilmiş sarımsaklarla birlikte kavurun. Üzerine 1,5 bardak su ekleyerek birkaç taşım kaynatın. Sosunuz hazırdır. Haşlanmış köfteleri sosla birlikte karıştırıp ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "naturell" tarafından gönderildi. 27.08.2014
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68241 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
2,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr bulgur
 
2 soğan
 
2 domates
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
Biraz tuz
 
Zeytınyağı
 
 
Bulguru yıkıyoruz ve kapaklı bir kaba alıyoruz sıcak suyu ekleyip ve 15 dak. dinlenmeye bırakıyoruz. Soğanları doğruyoruz küp şeklinde ince ince doğruyoruz ve zeytinyağda kavuruyoruz. Bulgurumuz suyunu çekmiş ise domates kimyon salça tuzunu ilave ediyoruz ve rondoda güzelce karıştırıyoruz kuru kalmayacak şekilde ve hamur olmayacak şekilde!! Kavurduğumuz soğanı ilave ederek ve tekrar karıştırıyoruz. iyice karıştırmanız gerekiyor, bulgur hafif yağlı ıslak kalmalı. Ceviz büyüklüğünde şekil veriyoruz ve servis yapıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "yerküre" tarafından gönderildi. 10.08.2018
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
İkinci Perde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63730 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011 
2,741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Bulgur köftesi için:
 
1,5 su bardağı ince bulgur
 
1 adet soğan suyu
 
1 çorba kaşığı salça
 
Tuz ve az su
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı su
 
5 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
 
İnce bulguru bir kabın içine koyup üzerine sıktığınız soğan suyunu, salçayı az suyla beraber elinizle yoğurun. Cevizden küçük parçalar yuvarlayıp ortasına bastırın. Bir tencerede 2 su bardağı su kaynatın, tuz ekleyin ve içine bulgur köftelerini koyup 5 dakika haşlayın. Süzerek dikkatlice tabağa alın.     Bir tavada tereyağı, salça, su ve ezilmiş sarımsağı 5 dakika pişirip üzerine baharatları ekleyin ve bulgur köftelerinin üzerine gezdirin. İstenirse bol maydanoz serpip servis yapın.
  
 | 
BULGUR KÖFTESİ | 
  | 
yeşil vadi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51126 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010 
3,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 su bardağı su
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 kg. patates
 
125 gr. margarin
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tutam tuz
 
2 iri kuru soğan
 
kırmızı biber
 
 
Yapılışı:
 
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. Tencerede yağ eritilip rendelenmiş soğanlar sarartılır. Salça ilave edilip 4 bardak su konur. Kaynayan suya bulgur ilâve edilir, pilav haline gelinceye kadar pişirilir. Pişirilen pilav bir tepsiye alınıp içine haşlanmış patatesler rendelenir, kırmızı biber, tuz, doğranmış maydanoz ilavesinden sonra yoğurulur. Köfte şekli verilip servis tabağma dizilir. İstenirse roka ve marul yapraklarıyla süslenir.
 
 
 ML® Bulamaçlı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
BULGUR KÖFTESİ | 
  | 
Ayfer Yordem Sahin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Amsterdam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20284 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2007 
3,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak bulgur, uzerine 1,5 bardak kaynar su dokulerek sismesi saglanir. 2 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi nisasta, 1 yumurta aki, tuz, nane sisen bulgura eklenip iyice yogrulur. Bu harcdan kofteler yapilarak haslanarak pisirilir. Istege gore uzeri yoğurtlanip soslanarak ya da yoğurtsuz soslanarak servis yapilir.
 
 
 ML® Bulgurlu Bükme Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Bulgur Köftesi | 
  | 
susam sokağı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2007 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20112 
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007 
6,784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet kuru soğan 
 
6 adet taze soğan
 
15-20 dal maydanoz
 
2 çorba kaşığı biber-domates karışımı salça
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu 
 
Tuz
 
Marul yaprakları
 
 
İnce bulgur yıkanır. Üzerine 1 su bardağı ılık su eklenir, 10 dakika bekletilir. Kabarınca çok ince kıyılmış kuru soğan, salça ve tuz katılır. 15 dakika kadar yoğrulur. Bütünleşmesi için gerekirse azar azar su eklenebilir. Üzerine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu eklenir. Birkaç dakika daha yoğrulur. Harçtan ceviz kadar parçalar alınır, çiğ köfte gibi sıktırılır. Marul yaprakları eşliğinde ikram edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |