|
|
BUĞU KEBABI (düdüklü) |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1297
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006
2,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 kg. koyun kuşbaşı eti
3 avuç arpacık soğan
3- 4 diş sarımsak
2 kaşık yağ
1 domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
2 defne yaprağı
Tuz
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.
2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.
3- Pilav ve salata ile servis yapılır.
|
BUĞU KEBABI (düdüklü) |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1805
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
2,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg koyun eti ,kuşbaşı
2 adet domates
2 çorba kaşığı yağ
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
arpacık soğanı
tuz
Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağı kanşık olarak koyun. Su koymadan tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte altmış dakika kadar pişirin. Pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.
ML® Buğu Kebabı için tıklayın
|
BUĞU KEBABI (düdüklü) |
|
rey09
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34920
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2009
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 gram koyun eti
50 gram arpacık soğanı (30 adet)
60 gram sadeyağ, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
200 gram domates (1 büyük) ya da 1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 bardak su
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 Düdüklü tencereye; kuşbaşı kesilmiş 1000 gram koyun eti, 3 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, 30 adet arpacık, ya da sekize bölünmüş 4 orta baş soğan, küçük doğranmış 1 büyük domates, ya da yarım çorba kaşığı tuzsuz domates salçası, yarım bardak su, iki tatlı kaşığı kekik, iki kahve kaşığı karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalıdır.
2 Sonra tencereyi çoku kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere eti, yarıya kadar azaltılmış ateşte 55 - 60 dakika arasında pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.
|
BUĞU KEBABI (düdüklü) |
|
Gülsün Aymaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc18885
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007
2,345 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg but veya kürek eti,
500 gr. arpacık soğanı,
2-3 adet domates,
2 kaşık yağ,
tuz,
karabiber,
kekik.
Yapılışı:
1 Eti kuşbaşından biraz küçük olarak doğrayınız.
2 Düdüklü veya adi tencereye soyulmuş soğanı, eti, kabuğu soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, tuzu, biberi, yağı, kekiği koyup karıştırınız.
3 1,5 bardak su ilave ediniz.
4 Orta hararetli ateşte et yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
5 Servis tabağına boşaltıp servis yapınız.
|
|
BUĞU KEBABI (düdüklü) Tarifleri Kağıt Kebabı Tarifleri
|
|