| 
 
| 
 
 
 | 
 
BUĞU KEBABI (düdüklü) | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1297 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006 
2,807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
1 kg. koyun kuşbaşı eti
 
3 avuç arpacık soğan
 
3- 4 diş sarımsak
 
2 kaşık yağ
 
1 domates
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 defne yaprağı
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.
 
2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir. 
 
3- Pilav ve salata ile servis yapılır.
  
 | 
 
BUĞU KEBABI (düdüklü) | 
 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1805 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006 
2,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg koyun eti ,kuşbaşı
 
2 adet domates 
 
2 çorba kaşığı yağ 
 
2 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3 diş sarımsak
 
arpacık soğanı
 
tuz
 
 
Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağı kanşık olarak koyun. Su koymadan tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte altmış dakika kadar pişirin. Pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Buğu Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
 
BUĞU KEBABI (düdüklü) | 
 
  | 
Gülsün Aymaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18885 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007 
2,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg but veya kürek eti, 
 
500 gr. arpacık soğanı, 
 
2-3 adet domates, 
 
2 kaşık yağ, 
 
tuz, 
 
karabiber, 
 
kekik.
 
 
Yapılışı:
 
1 Eti kuşbaşından biraz küçük olarak doğrayınız.
 
2 Düdüklü veya adi tencereye soyulmuş soğanı, eti, kabuğu soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, tuzu, biberi, yağı, kekiği koyup karıştırınız.
 
3 1,5 bardak su ilave ediniz.
 
4 Orta hararetli ateşte et yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
 
5 Servis tabağına boşaltıp servis yapınız.
  
 | 
 
BUĞU KEBABI (düdüklü) | 
 
  | 
rey09 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2009 
Mesajlar: 37 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34920 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2009 
2,578 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1000 gram koyun eti
 
50 gram arpacık soğanı (30 adet)
 
60 gram sadeyağ, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
 
200 gram domates (1 büyük) ya da 1/2 çorba kaşığı domates salçası
 
1/2 bardak su
 
2 tatlı kaşığı kekik
 
2 tatlı kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
1 Düdüklü tencereye; kuşbaşı kesilmiş 1000 gram koyun eti, 3 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, 30 adet arpacık, ya da sekize bölünmüş 4 orta baş soğan, küçük doğranmış 1 büyük domates, ya da yarım çorba kaşığı tuzsuz domates salçası, yarım bardak su, iki tatlı kaşığı kekik, iki kahve kaşığı karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalıdır.
 
2 Sonra tencereyi çoku kuvvetli ateşe oturtarak, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere eti, yarıya kadar azaltılmış ateşte 55 - 60 dakika arasında pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BUĞU KEBABI (düdüklü) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |