| 
 
 
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102164 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2014 
3,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 limon
 
1 soğan
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
Zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı nar taneleri
 
1 demet maydanoz
 
 
Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı ve sivri biberi ince bir şeklinde kesip tuzla ovun. Kırmızıbiberi de küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış süzülmüş buğdayı ve hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve nar taneleriyle süsleyip servis yapın. Bir servis tabağına alın. Köftenin yanında ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
verim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104889 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2015 
2,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 limon
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet taze soğan
 
2 adet salatalık
 
Zeytinyağı
 
 
Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı ve sivri biberi ince bir şeklinde kesip tuzla ovun. Salatalıkları rendeleyip yeşillikleri ince bir şekilde doğrayın. Haşlanmış süzülmüş buğdayı ve hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Domates dilimleri ve maydanozlarla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
güzel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134630 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018 
1,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr buğday
 
1 demet maydanoz
 
1 limon
 
Nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
1 demet dereotu
 
Kornişon turşu
 
 
Buğdayı haşladım.
 
Maydanoz, dereotu, kornişonu doğradım.
 
1 limon suyu biraz nar ekşisi pul biber zeytinyağı ve tuz ekledim.
 
Karıştırıp servis tabağına koydum.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144826 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2019 
1,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
2 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber
 
2 adet büyük boy kornişon turşu
 
5 yemek kaşığı haşlanmış mısır
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 dal taze soğan
 
6 adet cevizin içi
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Buğdayları akşamdan ıslatın.
 
Ertesi gün sularını süzüp yumuşayana haşlayın.
 
Haşlanmış buğdayları suyunu süzüp bir kenara alın.
 
Kırmızı biber, soğan ve kornişonları küçük küçük doğrayın.
 
Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın.
 
Buğdayı derin bir kaseye alın.
 
Diğer malzemeleri buğdaya ilave edin.
 
Mısırları ve elinizle kırdığınız cevizleri buğdayların üzerine serpin.
 
Son olarak tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile yaptığınız sosu salatanızın üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163821 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
Yeteri kadar su
 
1 adet kırmızı soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
5 adet kornişon turşu
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
Sos için:
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Buğdayı yıkayıp tencereye alın. Üzerini beş parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, buğdayı karıştırma kabına alın. Üzerine küp doğranmış soğan, kırmızı biber, kornişon turşu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164042 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022 
460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak asurelik bugday
 
Nar
 
Misir
 
Ceviz ici
 
Kornison tursu
 
Maydanoz
 
Taze nane
 
Taze sogan
 
Zeytinyagı
 
Limon
 
Tuz
 
 
Ben bugdayi biraz fazlaca tek seferde aksamdan islatip, ertesi gün düdüklü tencerede 30 dakika hasliyorum. (Şayet 1 su bardağı ise daha kısa sürede haşlanır.) Bu kez de öyle yaptim. Yarim kg. bugdayi haslayip salata icin bir kismini ayirdim. Kalanini posetlere koyup derin dondurucuda sakladim. Bir büyük kase kadari salata icin yeterli. Bundan sonrasi yesillikler de yikanip dograndiysa cok kolay. Derince bir kaba bugdayi, arzu edilen miktarlarda nar, misir, tursu, maydanoz, taze nane ve sogan, iri kirilmis ceviz ici konur ve karistirilir. Ardindan zeytinyagi, tuzu ve limonu kendi damak tadiniza gore eklenir. Bir kez daha karistirilip sunulacak tabaga alinir.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164222 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022 
444 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
Nar
 
Maydanoz
 
Nane
 
Taze soğan
 
Ceviz
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Buğday akşamdan ıslatılır, sabah bol suda iyice yıkanır ve düdüklü tencerede suyu üstüne çıkacak kadar konup yumuşayıncaya kadar haşlanır.
 
Tam kıvamında haşlanmış olan buğdaylar süzgeçte süzülür. Soğumaya bırakılır.
 
Sonra derince bir kaba maydanoz, nane, taze soğan yıkanıp ince ince doğranır. Ceviz içleri ufalanır.
 
Oranlar tamamen size kalmış, sevdiğiniz malzemeleri yoğun tutabilirsiniz.
 
Benim nar tanelerini cömertçe kattığım gibi.:) Son olarak süzülmüş buğday da bu karışıma eklenir ve üzerine limon, zeytinyağı ve tuz karışımlı sosu dökülür.
 
Tüm malzemeler karıştırılıp servis tabağına alınır.
 
 
Not: Nar ekşisi, turşu, kapya biber de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |