| 
 
 
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170414 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2023 
309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Roka 2 Demet
 
Kurutulmuş Domates 6 Adet
 
Kurutulmuş İncir 6 Adet
 
Kiraz Domates 7 Adet
 
Buğday 1.5 Su Bardağı
 
Sızma Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Balzamik Sirke 2 Çorba Kaşığı
 
Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
 
Nar Suyu 1 Çorba Kaşığı
 
 
Büyük bir kabın içine rokaları bıçak yardımıyla değil elinizle gelişi güzel doğrayın (hemen ölmemesi için).
 
Ayrı bir kaba sos için limon suyu, nar suyu, balzamik sirkesi, zeytinyağı ve göz kararı tuzu ekleyip karıştırın.
 
Fırınınızın derecesini 180’e getirip ısınmaya bırakın. Fırın tepsisine kesilmiş olan yağlı kağıdı yerleştirin ve domatesleri ortadan kesip tepsiye koyun.
 
Üzerine zeytinyağı, kekik, pulbiber, nane, çok az kimyon ve yeteri kadar tuzu ekleyip önceden ısıtılmış fırına verin ve 6 dakika pişirin.
 
Kurutulmuş domatesleri ince şeritler halinde kesin. Salata tabağına öncelikle rokayı koyun üzerine buğdayları, kurutulmuş inciri ve kestiğiniz domatesleri ekleyin.
 
Fırından çıkardığınız domatesleri de üzerine koyup hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Sunuma hazır.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166131 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2022 
277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
 
1 tane havuç
 
1 tane kırmızı biber
 
2 tane taze soğan
 
2 tane marul yaprağı
 
Limon suyu (yarım limon)
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Buğdayı bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yumuşak bir kıvam alana kadar haşlayın. Haşlanan buğdayı, doğranmış kırmızı biberi, yeşillikleri, taze soğanı ve rendelenmiş havucu bir kapta birleştirin. Üzerine kalan malzemeleri ekledikten sonra güzelce karıştırıp, servis yapın.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164222 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022 
444 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
Nar
 
Maydanoz
 
Nane
 
Taze soğan
 
Ceviz
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Buğday akşamdan ıslatılır, sabah bol suda iyice yıkanır ve düdüklü tencerede suyu üstüne çıkacak kadar konup yumuşayıncaya kadar haşlanır.
 
Tam kıvamında haşlanmış olan buğdaylar süzgeçte süzülür. Soğumaya bırakılır.
 
Sonra derince bir kaba maydanoz, nane, taze soğan yıkanıp ince ince doğranır. Ceviz içleri ufalanır.
 
Oranlar tamamen size kalmış, sevdiğiniz malzemeleri yoğun tutabilirsiniz.
 
Benim nar tanelerini cömertçe kattığım gibi.:) Son olarak süzülmüş buğday da bu karışıma eklenir ve üzerine limon, zeytinyağı ve tuz karışımlı sosu dökülür.
 
Tüm malzemeler karıştırılıp servis tabağına alınır.
 
 
Not: Nar ekşisi, turşu, kapya biber de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164042 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022 
460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak asurelik bugday
 
Nar
 
Misir
 
Ceviz ici
 
Kornison tursu
 
Maydanoz
 
Taze nane
 
Taze sogan
 
Zeytinyagı
 
Limon
 
Tuz
 
 
Ben bugdayi biraz fazlaca tek seferde aksamdan islatip, ertesi gün düdüklü tencerede 30 dakika hasliyorum. (Şayet 1 su bardağı ise daha kısa sürede haşlanır.) Bu kez de öyle yaptim. Yarim kg. bugdayi haslayip salata icin bir kismini ayirdim. Kalanini posetlere koyup derin dondurucuda sakladim. Bir büyük kase kadari salata icin yeterli. Bundan sonrasi yesillikler de yikanip dograndiysa cok kolay. Derince bir kaba bugdayi, arzu edilen miktarlarda nar, misir, tursu, maydanoz, taze nane ve sogan, iri kirilmis ceviz ici konur ve karistirilir. Ardindan zeytinyagi, tuzu ve limonu kendi damak tadiniza gore eklenir. Bir kez daha karistirilip sunulacak tabaga alinir.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163821 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022 
413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
Yeteri kadar su
 
1 adet kırmızı soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
5 adet kornişon turşu
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
Sos için:
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Buğdayı yıkayıp tencereye alın. Üzerini beş parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzdürüp, buğdayı karıştırma kabına alın. Üzerine küp doğranmış soğan, kırmızı biber, kornişon turşu, kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu iyice karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144826 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2019 
1,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
2 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber
 
2 adet büyük boy kornişon turşu
 
5 yemek kaşığı haşlanmış mısır
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
2 dal taze soğan
 
6 adet cevizin içi
 
Zeytinyağı
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Buğdayları akşamdan ıslatın.
 
Ertesi gün sularını süzüp yumuşayana haşlayın.
 
Haşlanmış buğdayları suyunu süzüp bir kenara alın.
 
Kırmızı biber, soğan ve kornişonları küçük küçük doğrayın.
 
Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyın.
 
Buğdayı derin bir kaseye alın.
 
Diğer malzemeleri buğdaya ilave edin.
 
Mısırları ve elinizle kırdığınız cevizleri buğdayların üzerine serpin.
 
Son olarak tuz, limon suyu ve zeytinyağı ile yaptığınız sosu salatanızın üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
güzel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134630 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018 
1,200 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr buğday
 
1 demet maydanoz
 
1 limon
 
Nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
1 demet dereotu
 
Kornişon turşu
 
 
Buğdayı haşladım.
 
Maydanoz, dereotu, kornişonu doğradım.
 
1 limon suyu biraz nar ekşisi pul biber zeytinyağı ve tuz ekledim.
 
Karıştırıp servis tabağına koydum.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
verim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104889 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2015 
2,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 limon
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet taze soğan
 
2 adet salatalık
 
Zeytinyağı
 
 
Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı ve sivri biberi ince bir şeklinde kesip tuzla ovun. Salatalıkları rendeleyip yeşillikleri ince bir şekilde doğrayın. Haşlanmış süzülmüş buğdayı ve hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Domates dilimleri ve maydanozlarla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102164 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2014 
3,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 limon
 
1 soğan
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
Zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı nar taneleri
 
1 demet maydanoz
 
 
Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı ve sivri biberi ince bir şeklinde kesip tuzla ovun. Kırmızıbiberi de küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış süzülmüş buğdayı ve hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve nar taneleriyle süsleyip servis yapın. Bir servis tabağına alın. Köftenin yanında ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
kutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99452 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014 
3,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı haşlanmış buğday ya da bulgur
 
Yarım demet nane
 
Yarım demet maydanoz
 
4 dal taze soğan
 
1 adet limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Öncelikle tüm yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyın ve bir kaba alın. Üzerine yağı döküp karıştırın. Haşlanmış buğdayın üzerine de limon suyunu sıkıp karıştırın. Daha sonra hepsini aynı kabın içinde birleştirip harmanlayın ve servis tabağına aktarın.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
sarı fahriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93603 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2013 
2,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 limon
 
1 soğan ve sivri biber
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
Zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı keten tohumu
 
1 demet maydanoz
 
 
 
Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı ve sivri biberi ince bir şekilde kesip tuzla ovun. Kırmızıbiberi de küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış süzülmüş buğdayı ve hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanozla ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın. Bir servis tabağına alın. Köftenin yanında ikram edin.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92349 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013 
3,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı aşurelik buğday
 
1'er adet kırmızı soğan ve sarı biber
 
2'şer adet kırmızı biber
 
Salatalık
 
2-3 adet sivri biber 
 
10 adet kiraz domates
 
Bir kaç dal dereotu
 
Sosu için:
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın ve geniş bir tabağa alın. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi halka, sarı biberi jülyen, sivri biberi verev doğrayan. Kiraz domatesleri dörde bölün. Salatalığı ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Tüm sebzeleri buğdayın üzerine ilave edip, harmanlayın ve servis tabağına alın. Küçük bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
aslıhan89 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.03.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79611 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012 
3,250 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı buğday
 
2 limon
 
1 sağan
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
Zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı keten tohumu
 
1 çay bardağı haşlanmış mısır
 
 
Buğdayı akşamdan ıslatın. Daha sonra üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynamaya bırakın. Soğanı ve sivri biberi ince bir şeklinde kesip tuzla ovun. Kırmızıbiberi de küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış süzülmüş buğdayı ve hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
külkedisi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2007 
Mesajlar: 34
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73998 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012 
3,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik buğday
 
2 közlenmiş kırmızıbiber
 
2 salatalık
 
2 sarı dolmalık biber
 
1 kırmızı soğan
 
1 limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Domates
 
Maydanoz
 
 
Akşamdan buğdayı ıslatın. Sabah üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu şekilde soğumaya bırakın. İster çorbalarda isterseniz de salatalarda kullanabileceğiniz sağlıklı bir ürün. Salatayı yapmak içinde irice doğranmış kırmızıbiberi, soğanı ve sarı biberi üzerine ekleyin. Salatalık, domates ve kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm malzemeyi haşlanmış buğdayla harmanlayın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı döküp servis tabaklarına alın.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71659 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2012 
3,548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak aşurelik buğday
 
1 demet roka
 
1 demet dereotu
 
1 maydanoz
 
2-3 dal havuç
 
1 tatlı kaşığı taze soğan
 
Kırmızı biber
 
 
Akşamdan ıslatılan buğday, üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya dek haşlanır. Piştikten sonra, kalan suyun süzülmesi için süzgeçten geçirilir ve soğumaya bırakılır. Yeşillikler ince ince doğranır, havuç rendelenir. Tüm malzemeler limon ve zeytinyağı sosu ve kırmızı biber ile harmanlandıktan sonra salatamız servise hazırdır.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
delibaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2011 
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69475 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2011 
3,640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kasesi haşlanmış buğday
 
2 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tutam maydonoz
 
1 çorba kaşığı nar ekşisi
 
4 yaprak kıvırcık
 
Yarım çay bardağı zeytinyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Haşlanmış buğdayları karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine domates rendeliyoruz. Domateslerin üzerine taze soğan ve bir tutam maydanoz doğruyoruz. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırıyoruz. İnce doğranmış kıvırcık yapraklarını yayıyoruz, salatamıza döküyoruz. Üzerine maydanoz yaprakları koyup servis ediyoruz
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
subutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55088 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010 
3,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşlanmış buğday
 
yarım su bardağı mısır
 
yarım demet maydanoz
 
8-10 kornişon turşu
 
4-5 dal yeşil soğan
 
5-6 adet kurutulmuş domates (arzuya göre)
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
yarım çay bardağı zeytinyağı
 
üzerine serpmek için; beyazpeynir ve zeytin
 
tuz
 
 
Bir kabın içine taze soğanı, maydanozu, haşlanmış buğdayı, küçük doğranmış domates kurusunu, turşuları, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, mısırları ilave edip karıştıralım. Üzerine beyaz peynir ve zeytin serperek servis yapalım.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
gamze gencer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30816 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2008 
4,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı aşurelik yarma
 
1 demet roka
 
1 demet dereotu
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 çay bardağı lor peyniri
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
 
Buğday akşamdan ıslatılır. Ertesi günü yumuşayana dek haşlanır. Soğuyunca çatalla tanelenir ve çukur kaba aktarılır. Üzerine iri doğranmış roka, dereotu, ceviz, lor, pul biber, karabiber, tuz konur karıştırılır. Son olarak yağ ve limon suyu katılır. Servise sunulur.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
veyis 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Çubuk-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23735 
Gönderme Tarihi: 10.May.2008 
4,362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Buğday
 
Dereotu
 
Taze soğan
 
Mısır
 
Salatalık turşusu
 
Kırmızı biber ince dilimlenmiş
 
Tuz
 
Limon
 
Nar ekşisi
 
Zeytinyağı
 
 
Öncelikle buğdayı haşlıyorsunuz. 1 gün önceden suda bekletip ertesi günde haşlayabilirsiniz. Daha sonra tüm malzemeleri doğrayıp karıştırıyorsunuz. Yağı, limonu, tuzu ve nar ekşisini istediğiniz ölçüde koyuyorsunuz. Bu kadar kolay ve lezzetli.
  
 | 
Buğday Salatası | 
  | 
Işık Ercan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2007 
Mesajlar: 48
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18231 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007 
6,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı buğday
 
3-4 yaprak kırmızı lahana
 
7-8 yaprak marul
 
1 salatalık
 
1 su bardağı konserve tane mısır
 
5-6 dal taze nane
 
5-6 dal maydanoz
 
5-6 dal dereotu
 
Sos için:
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Buğdayı yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu süzüp kaynar suda 25 dakika haşlayın. Lahana, marul, salatalık ve yeşillikleri yıkayıp süzün. Lahana ve marulu ince şeritler şeklinde kesin. Salatalığın kabuğunu soymadan ince ince dilimleyin. Nane, maydanoz ve dereotunu kıyın. Malzemelerin hepsini bir kaba alıp harmanlayın.
 
Sos için, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis tabaklarına alın. Salatalık dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |