https://cook.com.tr
 
 
Roka 2 Demet
 
Kurutulmuş Domates 6 Adet
 
Kurutulmuş İncir 6 Adet
 
Kiraz Domates 7 Adet
 
Buğday 1.5 Su Bardağı
 
Sızma Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
 
Balzamik Sirke 2 Çorba Kaşığı
 
Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı
 
Nar Suyu 1 Çorba Kaşığı
 
 
Büyük bir kabın içine rokaları bıçak yardımıyla değil elinizle gelişi güzel doğrayın (hemen ölmemesi için).
 
Ayrı bir kaba sos için limon suyu, nar suyu, balzamik sirkesi, zeytinyağı ve göz kararı tuzu ekleyip karıştırın.
 
Fırınınızın derecesini 180’e getirip ısınmaya bırakın. Fırın tepsisine kesilmiş olan yağlı kağıdı yerleştirin ve domatesleri ortadan kesip tepsiye koyun.
 
Üzerine zeytinyağı, kekik, pulbiber, nane, çok az kimyon ve yeteri kadar tuzu ekleyip önceden ısıtılmış fırına verin ve 6 dakika pişirin.
 
Kurutulmuş domatesleri ince şeritler halinde kesin. Salata tabağına öncelikle rokayı koyun üzerine buğdayları, kurutulmuş inciri ve kestiğiniz domatesleri ekleyin.
 
Fırından çıkardığınız domatesleri de üzerine koyup hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin. Sunuma hazır.
  
 |