Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Jambon Tarifleri > Biftek Tavası (4 adet - 78,430 defa bakıldı)

Biftek Tavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavada Biftek

arzuhal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc34228
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2009
75,501 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram sığır eti
10 gram sadeyağı ya da 10 gram margarin (1/4 çorba kaşığı)
Tuz

Sığırın bonfile, kontrfile, antrkot ya da sokum taraflarından kemiksiz 750 gram et alarak, herbiri aşağı yukarı 125'er gramdan olmak üzere altı eşit parçaya kesmeli, sonra her bir parça etin kesilmiş tarafının üstlerine et dövmeye özgü demir ile vurmak suretiyle etleri 2 santim, yani aşağı yukarı 1 1/4 parmaktan daha ince olmamak üzere yassıltmalıdır (Etleri kesinlikle 2 santimden daha ince dövmelidir, aksi takdirde piştikten sonra içleri kansız ve kuru olur.)
Sonra yassıltmış olduğumuz etlerin, yansını içinde dumanı tü-tercesine kızdırılmış bir çeyrek çorba kaşığı yağ olan tavaya atarak, kuvvetlice ateş üstünde etlerin ancak bir tarafları iyice kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle her bir taraflarım 3 - 4 er dakika hesabiyle etleri 6 - 8 dakika kadar pişirmelidir. (Etleri üst üste pişirmek olanaksız olduğu için iki defada pişirmelidir. Bîr de 6 - 7 dakika pişirilen etler, kanlı 8 ya da daha fazla pişirilenler de kuruca olurlar. Fakat etler ister az, ister çok pişirecek olsunlar, bunlar daima iyi kızdırılmış ve kuvvetlice pişirmelidir. Kuvvetli ateşte pişirilmeyen ya da çatal batırmak suretiyle tavada çevrilen etler kanlarım dışarıya verirler. Pişirilirken tavaya yapışarak yanmamalan için tavayı daima sallamak gerekir.)
Bundan sonra, her iki tarafları iyice kızartılmış etleri bir tabağa alarak tuzlamalı, üstlerine de; etleri içinde pişirdiğimiz, tavadaki yağı gezdirmeli ve servis yapmalıdır.


ML® Biftek Tava için tıklayın


Tavada Biftek

Oskar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc47887
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2010
2,605 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr sığır eti
1/2 çorba kaşığı margariı
1 tatlı kaşığı tuz

Sığırın biftek olabilecek; bonfile, kontrfile, ortrekot veya sokum tarafından kemiksiz et alınarak 6 eşit parçaya bölünür, her parçası et demiri ile dövülür ve etler 3 - 4 milimetre yassıltılır. Sonra bir tavanın içerisine margarin konularak epeyce kızdırılır, kuvvetli ateş üzerinde etlerin iki tarafı 4'er dakikadan 8 dakika kızartılır.
Ancak, tavaya yapışmamaları için tava daima sallanmalıdır. Böylece iki tarafı iyice kızarmış olur. Bundan sonra bir tabağa alınır, tuz ekilir ve tavada artan yağ, etler üzerinde gezdirildikten sonra servis yapılır.


Biftek Tavası

pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc18975
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2007
2,423 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr. biftek
1 kaşık yağ
Tuz

Yağı bir tencereye koyup iyice kızdırınız.
Biftekleri yağda kuvvetli ateşe koyup 3-4 dakika pişiriniz.
Sonra dikkatlice çevirip diğer yüzü de 3-4 dakika pişiriniz.
İyice kızarmış etleri servis tabağına alıp üzerine tuz serpip tavada kalan yağı üzerlerine döküp servis yapınız.


Tavada Biftek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156769
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet biftek
1 çorba kaşığı margarin
2 soğan
1 diş sarmısak
1 havuç
2 çorba kaşığı un
1/2 bardak et suyu
2 domates
100 gr. mantar
1/2 limon suyu
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Bifteklere bolca tuz, karabiber serpilir.
Margarin tavada kızdırılır, etlerin her iki yüzü de iyice kızartılır.
Ateşe dayanıklı bir kaba konur. Halka halka kesilmiş soğanları, dövülmüş sarmısağı, rendelenmiş havuç tavaya konup 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
Un üzerine serpilir.
Et suyu ilave edilir. Bifteklerin üzerine dökülür.
Kabukları soyulup dörde bölünmüş domatesler, mantarlar ilave edilir, 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
Kıyılmış maydanoz serpip servis yapılır.






Biftek Tavası Tarifleri Jambon Tarifleri



(4 adet Biftek Tavası 78,430 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort