|
Biftek Tavası |
|
pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18975
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2007
2,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr. biftek
1 kaşık yağ
Tuz
Yağı bir tencereye koyup iyice kızdırınız.
Biftekleri yağda kuvvetli ateşe koyup 3-4 dakika pişiriniz.
Sonra dikkatlice çevirip diğer yüzü de 3-4 dakika pişiriniz.
İyice kızarmış etleri servis tabağına alıp üzerine tuz serpip tavada kalan yağı üzerlerine döküp servis yapınız.
|
Tavada Biftek |
|
arzuhal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34228
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2009
75,501 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram sığır eti
10 gram sadeyağı ya da 10 gram margarin (1/4 çorba kaşığı)
Tuz
Sığırın bonfile, kontrfile, antrkot ya da sokum taraflarından kemiksiz 750 gram et alarak, herbiri aşağı yukarı 125'er gramdan olmak üzere altı eşit parçaya kesmeli, sonra her bir parça etin kesilmiş tarafının üstlerine et dövmeye özgü demir ile vurmak suretiyle etleri 2 santim, yani aşağı yukarı 1 1/4 parmaktan daha ince olmamak üzere yassıltmalıdır (Etleri kesinlikle 2 santimden daha ince dövmelidir, aksi takdirde piştikten sonra içleri kansız ve kuru olur.)
Sonra yassıltmış olduğumuz etlerin, yansını içinde dumanı tü-tercesine kızdırılmış bir çeyrek çorba kaşığı yağ olan tavaya atarak, kuvvetlice ateş üstünde etlerin ancak bir tarafları iyice kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirmek suretiyle her bir taraflarım 3 - 4 er dakika hesabiyle etleri 6 - 8 dakika kadar pişirmelidir. (Etleri üst üste pişirmek olanaksız olduğu için iki defada pişirmelidir. Bîr de 6 - 7 dakika pişirilen etler, kanlı 8 ya da daha fazla pişirilenler de kuruca olurlar. Fakat etler ister az, ister çok pişirecek olsunlar, bunlar daima iyi kızdırılmış ve kuvvetlice pişirmelidir. Kuvvetli ateşte pişirilmeyen ya da çatal batırmak suretiyle tavada çevrilen etler kanlarım dışarıya verirler. Pişirilirken tavaya yapışarak yanmamalan için tavayı daima sallamak gerekir.)
Bundan sonra, her iki tarafları iyice kızartılmış etleri bir tabağa alarak tuzlamalı, üstlerine de; etleri içinde pişirdiğimiz, tavadaki yağı gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
ML® Biftek Tava için tıklayın
|
Tavada Biftek |
|
Oskar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc47887
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2010
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr sığır eti
1/2 çorba kaşığı margariı
1 tatlı kaşığı tuz
Sığırın biftek olabilecek; bonfile, kontrfile, ortrekot veya sokum tarafından kemiksiz et alınarak 6 eşit parçaya bölünür, her parçası et demiri ile dövülür ve etler 3 - 4 milimetre yassıltılır. Sonra bir tavanın içerisine margarin konularak epeyce kızdırılır, kuvvetli ateş üzerinde etlerin iki tarafı 4'er dakikadan 8 dakika kızartılır.
Ancak, tavaya yapışmamaları için tava daima sallanmalıdır. Böylece iki tarafı iyice kızarmış olur. Bundan sonra bir tabağa alınır, tuz ekilir ve tavada artan yağ, etler üzerinde gezdirildikten sonra servis yapılır.
|
Tavada Biftek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156769
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet biftek
1 çorba kaşığı margarin
2 soğan
1 diş sarmısak
1 havuç
2 çorba kaşığı un
1/2 bardak et suyu
2 domates
100 gr. mantar
1/2 limon suyu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Bifteklere bolca tuz, karabiber serpilir.
Margarin tavada kızdırılır, etlerin her iki yüzü de iyice kızartılır.
Ateşe dayanıklı bir kaba konur. Halka halka kesilmiş soğanları, dövülmüş sarmısağı, rendelenmiş havuç tavaya konup 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
Un üzerine serpilir.
Et suyu ilave edilir. Bifteklerin üzerine dökülür.
Kabukları soyulup dörde bölünmüş domatesler, mantarlar ilave edilir, 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
Kıyılmış maydanoz serpip servis yapılır.
|
|