500 gram kuşbaşı tavuk eti
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
1er çay kaşığı kimyon, pul biber
 
3 adet sivri biber
 
10 adet çeri domates
 
Sos için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
Karabiber, tuz
 
 
Tavuk kalça eti daha yağlı olduğu için şiş yapmak için çok uygundur. Tavuk kalça etlerini kuşbaşı olarak doğrayın. Sıvı yağı bir kaba alıp sarımsak, kimyon, yoğurt, limon suyu, kişniş ve pul biber ekleyip karıştırın. Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarımsaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın. Izgarada önlü arkalı kızartıp şişlerinden çıkartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın. İstenirse üzerine kırmızıbiber yağı kayıp da gezdirilebilir.
 
 
 
  
 |