| 
 
 
 | 
Biberli Tavuk Şiş | 
  | 
vız vız vız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105853 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015 
1,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı tavuk eti
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
3 diş dövülmüş sarımsak
 
1er çay kaşığı kimyon, pul biber
 
3 adet sivri biber
 
10 adet çeri domates
 
Sos için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
Karabiber, tuz
 
 
Tavuk kalça eti daha yağlı olduğu için şiş yapmak için çok uygundur. Tavuk kalça etlerini kuşbaşı olarak doğrayın. Sıvı yağı bir kaba alıp sarımsak, kimyon, yoğurt, limon suyu, kişniş ve pul biber ekleyip karıştırın. Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarımsaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın. Izgarada önlü arkalı kızartıp şişlerinden çıkartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın. İstenirse üzerine kırmızıbiber yağı kayıp da gezdirilebilir.
 
 
 
  
 | 
Biberli Tavuk Şiş | 
  | 
dozer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98173 
Gönderme Tarihi: 13.May.2014 
1,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuşbaşı tavuk eti
 
2 sivri biber
 
5 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Kekik, kimyon, karabiber, pul biber
 
1 limon suyu
 
 
 
Öncelikle etleri oldukça küçük bir şekilde doğrayın. Üzerine zeytinyağı döküp 10 dakika dinlendirin. Çöp şiş çubuklarını suya yatırıp ıslatın ki pişerken yanmasın. Daha sonra küçük küçük doğradığız etleri, biberleri sarımsakları şişlere geçirin. Bir miktar zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı 2 dakika kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları ekleyip hepsini tepsiye dizdiğiniz şişlerin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Biberli Tavuk Şiş | 
  | 
Handan Gürsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2013 
Mesajlar: 61 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90960 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2013 
1,871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. tavuk kuşbaşı 
 
5 adet sivri biber 
 
4 diş sarımsak 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 çorba kaşığı süt 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Kekik
 
 
Rendelenmiş sarımsak, bir miktar zeytinyağı ve sütü karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip 15 dakika dinlendirin. Şişlere sırayla doğranmış biber ve tavuk eti dizin; fırının ızgarasında pişirin. Sıcakken üzerine baharatları dökün.
  
 | 
Biberli Tavuk Şiş | 
  | 
badem gözlüm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2013 
Mesajlar: 45 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89028 
Gönderme Tarihi: 08.May.2013 
1,889 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk kuşbaşı
 
2 limon
 
3 sivri biber
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı tahin
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
 
Limonların kabuklarını rendeleyip bir kabın içine alın. Sonra suyunu sıkıp kabukların üzerine dökün. Tahin, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatı ekleyin. Bu karışımın içine küçük doğradığınız tavuk etlerini atıp 30 dakika bekletin. Daha sonra şişlere dizin. Aralarına doğranmış sivri biberi de dizin. Izgarada pişirip servis tabağına alın. Yanında bol salata ve biraz ayırdığınız limonlu sostan gezdirip ikram edin.
  
 | 
Biberli Tavuk Şiş | 
  | 
prizma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2012 
Mesajlar: 39 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76809 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012 
1,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk kuşbaşı
 
5 adet sivri biber
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
 
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Şişlere sırayla biber ve tavuk etini dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgara da pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
  
 | 
Biberli Tavuk Şiş | 
  | 
gizli çiçek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64554 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011 
2,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet kırmızıbiber
 
300 gramtavuk eti
 
2 adet çarliston biber
 
Tuz karabiber, kekik,
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
15 adet şiş
 
 
Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın. Bir kabın içine alıp zeytinyağı, kekik, hardal, tuz ve karabiberle harmanlayıp tavuğu 20 dakika dinlendirin. Çarliston biberi ve kırmızı biberi irice doğrayın. Çöp şişleri ıslatın ve sırayla tavuk eti ve biberleri dizin. Izgarada ya da az yağladığınız tavada 10 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |