|
Biberli Tavuk Rulo |
 |
yasemen
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20531
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça tavuk göğüs eti
2 adet kırmızı biber
2 adet dolma biberi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber
Biberlerin çekirdekleri çıkarılır, ortadan kesilir. Sıvıyağda az yumuşayana dek kızartılır. Tavuk göğüs etleri et döveceğiyle inceltilir. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpilir. Üzerine dolma ve kırmızı biber üst üste konur ve rulo yapılır. 4 rulo hazırlandıktan sonra, her biri aliminyum folyoya tek tek sarılır. Tepsiye konur. 200 derece sıcaklıktaki fırnda 35-40 dakika pişirilir.
|
Biberli Tavuk Ruloları |
 |
aktar
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc63566
Gönderme Tarihi: 28.May.2011
2,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızıbiber
1 adet tavukgöğsü
1 diş sarımsak
1 tutam köri
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tavukgöğsünü altı parçaya bölün. Çok ince dövün ve dövülmüş sarımsak ve köri ile kırmızı közlenmiş biberi tavukların içine sarıp iple bağlayın. Tavada tereyağında 6 dakika kızartın içinin iyi pişmesini isterseniz 200 derecede fırında 10 dakika daha pişirin. Bir tabağa tavukları yerleştirerek servis yapın.
|
Biberli Tavuk Rulo |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc84025
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
1,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk biftek
1 adet kırmızı köz biberi
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk biftekler tezgaha yaıyılır. Üzerine sırasıyla salça, zeytinyağı sürülür, tuz serpilir, ezilmiş sarımsak paylaştırılır. Közlenmiş kırmızı biber dikey olrak kesilir ve bifteklere konur. En son rulo yapılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine biraz salça ve zeytinyaağı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Biberli Tavuk Ruloları |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183225
Gönderme Tarihi: 27.May.2025
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pakiza Hakan
1’er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
1 adet tavuk göğsü
1 diş sarmısak
1 tutam köri
250 gram Akdeniz yeşilliği
Tuz, karabiber
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün.
Dövülmüş sarmısak ve köri ile az suda haşlayın.
Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
Haşladığınız tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberlerin üç rengini birlikte sarın.
Bir tabağa Akdeniz yeşilliklerini koyup üzerine tavukları yerleştirerek servis yapın.

|
|