| 
 
 
 | 
Biber Turşusu (sirkeden) | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3110 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
4,620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg sivri biber 
 
1 demet maydanoz kökü 
 
5 su bardağı su
 
5 su bardağı sirke 
 
6 diş sarımsak,dövülmüş 
 
1/4 su bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
 
2 çorba kaşığı tuz 
 
 
Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra  bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine  bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarımsak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
 
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis  yapın.
 
 
 
  
 | 
Biber Turşusu | 
  | 
nilsu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132699 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018 
1,784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo top biber
 
1 su bardağı tuz
 
1 su bardağı sirke
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
Su
 
 
Top biberlerimizi yıkayıp saplarını koparmadan küçük pet şişelere dolduruyoruz.
 
Ayrı bir kabın içine göz kararı 3-4 litre su koyup tuz şeker ve sirke ekliyoruz ve tuz eriyene kadar karıştırıyoruz ve biberlerin üzerine döküyoruz.
 
Şişelerin kapağını sıkı bir şekilde kapatıp kış için uzun bir süre saklayabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Biber Turşusu | 
  | 
adnan pekel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140560 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo biber
 
Yarım çay bardağı kaya tuzu
 
Yarım çay bardağı sirke
 
1 litre su
 
15-20 adet küçük tombul sarı biber
 
 
Öncelikle kavanozunuzun altına sarımsak ve tombul biberlerinizi atınız. Daha sonra biberlerinizi kesmeden bütün halinde turşu şişesine doldurunuz. Daha sonra iyice bastırınız. Üzerine biraz daha acı tombul biber ekleyebilirsiniz.
 
Şimdi biberimizin suyunu yapmaya başlayacağız. Boş bir kaba 1 litre suyunuzu aktarınız. Ardından yarım çay bardağı kaya tuzu, yarım çay bardağı sirke ve bir çay kaşığı kadar da limon tozunu atınız. Malzemeleri ekledikten sonra tuz iyice eriyene kadar karıştırınız. Tuzunuz eridikten sonra turşu turşu şişesinin içerisine boşaltınız. Turşu suyunun biberlerinin üzerine kadar çıkması gerekir.
 
Biber turşunuz hazır hale gelmiştir. Konserve kapağını turşunuzun üzerine bastırarak koyun. Kürdanla tutturabilirsiniz. Ardından da turşu şişesinin kapağını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Biber Turşusu | 
  | 
köfteciii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2016 
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142556 
Gönderme Tarihi: 07.May.2019 
772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram süs biberi
 
6-7 diş sarımsak
 
Yarım demet dereotu
 
1 litre sirke
 
 
Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın. Deldiğiniz biberlerin çürük olmamasına dikkat edin.
 
Biberleri turşu kabına sıkıca istifleyin. Aralarına dereotu ve sarımsak yerleştirin. Sirkenin içine 1 çorba kaşığı tuz ilave ederek biberlerin üzerine dökün.
 
Bir naylon torbaya su koyup ağzını iyice bağladıktan sonra biberlerin üzerine ağırlık olarak koyun. Kavanozun ağzını kapatıp ekşimeye bırakın.
 
Turşunun üzerinde biriken beyaz köpükleri zaman zaman bir kaşıkla alıp atın. Biberler sararınca turşu yenmeye hazır demektir.
 
 
 
  
 | 
Biber Turşusu | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163105 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022 
585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo sivri biber
 
Yarım baş sarımsak
 
2 su bardağı sirke
 
Yarım su bardağı tuz
 
1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
Kavanozu dolduracak kadar su
 
1 avuç nohut
 
 
Biberleri yıkayıp uçlarını kesin.
 
Kestiğiniz biberleri 3 litrelik kavanoza doldurun. Biberleri kavanoza bastırarak yerleştirin.
 
Sarımsakları soyup içine atın.
 
Kavanozu dolduracak kadar suyu, sirkeyi ve tuzu karıştırıp kavanozun ağzına kadar doldurun.
 
Kavanoz kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
 
Turşunuz olana kadar güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edin.
 
20 gün kadar beklettikten sonra turşunuz hazır.
 
 
 
  
 | 
Biber Turşusu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179361 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg biber
 
1 baş sarımsak
 
1 su bardağı sirke (elma veya üzüm sirkesi)
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 litre su
 
1 demet maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Biberleri yıkayın ve sap kısımlarını kesin. İsteğe bağlı olarak biberleri dilimleyebilirsiniz veya bütün bırakabilirsiniz.
 
Sarımsakları soyun ve dişlere ayırın.
 
Maydanozu yıkayın ve saplarıyla birlikte iri iri doğrayın.
 
Bir tencereye 1 litre suyu, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
 
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 
Temiz ve sterilize edilmiş kavanozlara biberleri, sarımsakları ve maydanozları yerleştirin.
 
Her kavanoza eşit miktarda zeytinyağı ekleyin.
 
Soğuyan turşu suyunu kavanozların üzerine dökün, biberlerin tamamının suyun altında kaldığından emin olun.
 
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
 
Turşuları serin ve karanlık bir yerde en az 2 hafta bekletin. Bu süre zarfında biberler tatlanacak ve turşu hazır hale gelecektir.
 
Turşularınız hazır olduğunda, serin bir yerde muhafaza edin.
 
 
 
  
 | 
Biber Turşusu | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180577 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2024 
106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Biber turşuculuğundaki en önemli konu, biberlerin 20-30 gün arasındaki fermantasyon sırasında hiçbir şekilde hava almamasını sağlamaktır.
 
Bu nedenle turşu küçük yada hava geçirmeyen kaplarda kurulmalıdır. Bunun için en uygun kaplar, 20 litrelik içleri laklı tenekeler ile ağızları contalı ve fermantasyon basıncına dayanıklı plastik kaplardır. 
 
Fermantasyon kapları yıkandıktan sonra ince-sivri biber veya diğer turşuluk biberlerle doldurulur.
 
Aroma verici (dereotu, sarımsak, defne yaprağı ve esteregon vs.) maddeler eklenir.
 
20 litrelik kaplara 7 kg biber konulabilir.
 
Biberlerin üzerine % 10’luk salamura ile bir miktar sirke ve % 0,5-1 oranında sitrik asit (limon tuzu) salamuraya ilave edilip (veya 5 su bardağı suya 5 çorba kaşığı temiz tuz ile 2 çorba kaşığı sirke ve yarım çorba kaşığı limon tuzu) sebzeyi örtecek şekilde kaba boşaltıldıktan bir süre sonra (kap içindeki hava çıkınca) kapakları sıkıca kapatılır. Oda sıcaklığında fermantasyona bırakılır.
 
Fermantasyonu tamamlandıktan sonra tüketime hazır duruma gelir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |