Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > Bezelyeli Tavuk (6 adet - 244,440 defa bakıldı)

Bezelyeli Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bezelyeli Tavuk

seksen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 22
Şehir: Aydınlıkevler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc10059
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
2,728 defa indirildi / yazdırıldı




1 bütün tavuk
1/2 kilo bezelye «iç bezelye»
2 adet bütün domates veya bir kaşık salça
1 çorba kaşığı margarin yağı

Yıkanmış ve ayıklanmış tavuk süzgece alınıp süzülmeye bırakılır. Bir kaşık tuz avuç ile tavuğun her tarafına sürülür ve tavuk yuvarlak bir tencerede hiç yağ koymadan az ateşte çevire çevire kızartılır. Her tarafı kızarınca kapağı kapatılıp gerekirse bir fincan kadar da su ilâve ederek suyunu salıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan haşlanıp süzülmüş bezelye, rendelenmiş iki domates, margarin ve yarım bardak su ilâvesi ile pişirilir. Tavuk bütün olarak servis tabağına alınır ve bezelye ile beraber sıcak servis yapılır.


ML® Bezelyeli Tavuk için tıklayın



Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024


Bezelyeli Tavuk

jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc17613
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2007
2,368 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. tavuk kuşbaşı
1 kutu konserve bezelye
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber

Tencereye sıvıyağ, tavuk ve ince kıyılmış soğan konur orta ateşte tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, üzerine rende domates, tuz, konserve bezelye, karabiber eklenir karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, 25 dakika pişirilir, pilavla birlikte servis yapılır.


ML® Tavuk Tabez için tıklayın

ML® Fırında Tavuklu Bezelye (görsel)


Bezelyeli Tavuk

zerzevat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25292
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2008
2,506 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo bezelye
1 tane tavuk göğsü
2 soğan
500 gr patates
3 domates
1 kaşık salça
3 kaşık yağ
Tuz

1- Tavuk göğsü kemiğinden sıyrılır. Ceviz büyüklüğünde doğranır.
2- Tencereye doğranmış soğan, tavuk ve yağ konup kavrulur. Az ateşte karıştırılarak pişirilir.
3- Doğranmış domates, bezelye ve salça ilave edilir. Üstüne kadar su konup patatesler ilave edilip pişirilir.


ML® Bezelyeli Tavuk Yahnisi için tıklayın


Bezelyeli Tavuk

Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76681
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
1,811 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk budu
15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı taze bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Kemiklerinden ayrılmış ve doğranmış tavuk butlarını tereyağında beş dakika kavurun. Havuç ve patatesi irice doğrayın. Bezelyeyi, havucu ve patatesi tavuk etinin üzerine ekleyin. Arpacık soğanları, sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyin. Üzerine su koyarak pişirin.


Bezelyeli Tavuk

saydam gül
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2014
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc98255
Gönderme Tarihi: 16.May.2014
2,023 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı bezelye
Yarım kilo kemiksiz tavuk eti
10 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 adet havuç
1 adet patates

Soğanı ayıklayıp bütün olarak tereyağı ile birlikte 5 dakika kadar kavurun. Üzerine küçük kesilmiş tavuk etlerini ekleyip karıştırın. Karıştırarak her tarafının iyice renginin dönmesini bekleyin. Doğranmış havuç ve patatesi içine ilave edip 1 su bardağı kadar suyunu verip 10 dakika kadar pişirin. Üzerine bezelyeleri döküp 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Bezelyeler çok ezilmesin diye son anda koymak gerekiyor. Servis tabağına sıcak olarak sunum yapın.


Bezelyeli Tavuk

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179849
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

Tavuk göğüslerini minik parçalar halinde kesin.
Soğanı küp küp doğrayın ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanan ısınmış tavada pembeleşinceye kadar pişirin.
Temizlenmiş ve doğranmış havuçları ilave edin.
Tavukları ilave edin ve havuçlar hafif yumuşayıncaya, tavuklar kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Domatesleri kabuklarını soyarak, rendeleyin.
Domatesleri tavukların üzerine ilave edin ve karıştırın, salçayı ekleyin.
Bezelyeleri ekleyin ve baharatları ilave edin. Sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika iyice pişinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra maydanozları kıyarak üzerine ilave edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Not: Maydanozları zevkinize göre irilikte doğrayarak servis edebilirsiniz. Bezelyeleri önceden haşlamak size zaman kazandıracaktır. Maydanozları en son ilave etmek, yeşilliklerini korumaya yardımcı olacaktır. Dilerseniz tavukları önceden kızartıp ekleyebilirsiniz.






Bezelyeli Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri



(6 adet Bezelyeli Tavuk 244,440 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort