|
Bezelye Salatası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153518
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020
306 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı bezelye
4 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış pirinç
4 dal yeşil soğan
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Bezelyeleri haşlayın.
Biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Dereotunu ve yeşil soğanın yapraklarını da ince ince doğrayın.
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Güzelce harmanlayıp servis edin.
|
Bezelyeli Salata |
|
aile hekimi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2019
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc142818
Gönderme Tarihi: 18.May.2019
651 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak haşlanmış taze bezelye
1 adet havuç
Yarım bardak kornişon
Yarım bardak mısır
Sos için:
1 yemek kaşığı diyet mayonez
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Bezelyeden 2 kaşık ayırın. Kalan bezelyeleri blender'da iyice ezin.
Mayonez, yoğurt, dereotu, hardal, limon suyu ve tuzu mikserde çırpın. Bezelyeleri sosla karıştırıp servis tabağına alın.
Mısır ve havuçla süsleyin.
|
Bezelyeli Salata |
|
barokk
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc140747
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2019
1,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bezelye ya da 1 küçük kavanoz bezelye konservesi
1 çay bardağı konserve mısır
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze nane
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet sivri biber
2 dal taze soğan
Sosu için:
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir çay kaşığı tuz
Taze bezelye kullanacaksanız, bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın. Biberleri küp, soğanı da küçük doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.
|
Bezelye Salatası |
|
Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135195
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
971 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bezelye
1 adet havuç
2 adet sosis veya salam
2 diş sarımsak
Çeyrek demet dereotu veya maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
1 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Bezelyeleri 10 dk.kadar haşlayıp süzün.Genişçe bir kap içinde haşlanmış bezelyeleri, rendelenmiş havucu, dövülmüş sarımsağı, küçük küçük doğranmış salamları veya sosisleri karıştırıp harmanlayın. Başka bir kap içinde Zeytinyağını, limon suyunu,hardalı ve baharatları karıştırıp sos haline getirin. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
Bezelye Salatası |
|
sarı zambak
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc116963
Gönderme Tarihi: 18.May.2016
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı taze iç bezelye
3 adet kornişon turşu
½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin
2-3 dal dereotu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
½ tatlı kaşığı tatlı pul biber
2 çorba kaşığı limonsuyu
Tuz
İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın. Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, limonsuyu, ayçiçeği yağında pulbiber yakalım ve tuz ile limon suyunu ekleyip salatayı servis edin.
|
Bezelyeli Salata |
|
limontuzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2015
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc107822
Gönderme Tarihi: 23.May.2015
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet kıvırcık salata
2 adet domates
1 adet soğan
5 sap taze soğan
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Patatesleri küp küp doğrayın, bezelyeyle birlikte haşlayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp çok az tuzla ovun. Üzerine baharatları, iri doğranmış yeşillikleri, patates ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp üzerine ekleyin.
|
Bezelye Salatası |
|
obur
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103333
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014
2,111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
2 adet haşlanmış patates
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım demet maydanoz
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Derin bir kabının içinde doğranmış taze soğanı, maydanozu, bezelyeyi harmanlayın. Üzerine yağı, limon suyunu, hardalı karıştırıp dökün. Servis tabağına aktarıp servis yapabilirsiniz. İstenirse üzerine nar taneleri de konulabilir.
|
Bezelye Salatası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88803
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013
2,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
1 demet roka
1 adet kırmızıbiber
1 kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 adet haşlanmış patates
Tencereye zeytinyağı dökün ve bezelyeleri rendelenmiş soğanla birlikte tencereye ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine küp doğranmış patatesi ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Suyunu da ekleyin. Kaynamaya bırakın. Bezelyeler pişince ocaktan alın. İçine doğranmış yeşillikleri ve baharatları ekleyip servis tabağına aktarın soğutup ikram edin.
|
Bezelye Salatası |
|
düğün ola
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70360
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı bezelye
5 kornişon turşu
½ çay bardağı yeşil zeytin
3 dal dereotu
2 çorba kaşığı limonsuyu
Zeytinyağı
Pul biber
Tuz
İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın.Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, zeytinyağı, limonsuyu, pulbiber ve tuz ile tatlandırın.
|
Bezelye Salatası |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64285
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 su bardağı bezelye
10 adet mantar
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı bal
1 tutam karbonat
1 su bardağı bulgur
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Sirke ve balı karıştırın. Mantarları doğrayıp üzerine kaynar su dökün. Bezelyeleri karbonatlı ve tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Bulguru yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Mantarları sudan alın. Bezelye ve bulguru servis tabağına alın. Üzerine mantarları ekleyin. Limon suyu, sıvı yağ, soya sosu, sirkeli karışım, mantarları beklettiğiniz sudan iki çorba kaşığı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
|
Bezelye Salatası |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40494
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kavanoz bezelye
1 patates
Maydanoz
2 dolu kasik salca
Tuz
Patatesleri kucuk dograyip kizartin, uzerine bezelyeyi maydanozu koyun salcayi tuzu ekleyip karistirin servis edin.
|
Bezelye Salatası |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26740
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2008
3,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. bezelye
1 adet küçük soğan
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
Bezelyeyi haşlayın. Haşlarken içine tuz da ilâve edin. Soğanı kıyın. Domatesleri de küçük küçük dilimler halinde kesin. Sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını ayrı bir kapta bir sos haline getirin. Pişen bezelyeleri bir kaba koyun. Üzerine soğan ve domates dilimlerini yerleştirin. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Bezelye Salatası |
|
sevil tok
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc26535
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008
3,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı taze bezelye
2 adet salatalık turşusu
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4-5 dal maydanoz
Bezelye haşlanır, suyu süzülür ve soğutulur. Mayonez, yoğurt, tuz, pul biber ve sıvı yağ karıştırılır. Bezelyenin üzerine küçük doğranmış salatalık turşusu ve mayonezli karışım katılır, karıştırılır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Bezelye Salatası |
|
semarslantas
Yeni Üye
Kayıt: 20.09.2007
Mesajlar: 2
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17858
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
3,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet salam yada sosis (haşlanmış)
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal (arzuya göre)
1 tane limonsuyu
2 diş sarımsak
maydonoz
dereotu
(arzuya göre haşlanmış patates,mantar)
YAPILIŞI:
bezelye, havuç, salam ve sarımsağı bir kaba koy. Bir başka kaba zeytinyağı, hardal, lmonsuyu, kekik, biber, naneyi iyice karıştır. daha sonra bezelyelerin bulunduğu kaba karıştır.salata tabağına alın ve salata tabağını salata yapraklarıyla süsleyin. (kıvırcık,maydonoz,marul gibi..)
|
Bezelye Salatası |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10342
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
3,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
400 gr pirinç,
400 gr taze iç bezelye,
1 demet maydanoz,
1 dolmalık biber,
2 çorba kaşığı sirke,
yeteri kadar zeytinyağı
tuz.
Yapılışı:
Pirinç ve bezelye ayrı kaplarda tuzlu suda haşlanır. Soğuk suda yıkanıp süzüldükten sonra salata servis tabağına konur. Maydanoz, biber, ince ince kıyılır. Pirinç ve bezelyeye katılıp kanştınlır. Tuz, sirke, zeytinyağı çırpılarak karıştırılıp salatanın üzerine gezdirerek dökülür ve servis yapılır.
|
Bezelye Salatası |
|
savran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36 Şehir: sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8767
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
2,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
Su
Tuz
450 gr. bezelye
200 gr. mantar
1 elma
2 domates
1 soğan
SOSU IÇÎN:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
Tuz
Biber
Suyu tuz ile kaynatın. Bezelyeyi içine atarak pişirin. Sonra sudan çıkarın ve süzgece koyarak süzülmeğe bırakın. Mantarı küçük parçalar halinde kesin. Limonlu suda yıkayın. Sonra tuzlu suda haşlayın. Mantarı da süzün. Elmayı, domatesi küçük parçalar , soğanı halka halinde kesin. Servis tabağına haşladığınız ve kestiğiniz malzemeyi yerleştirin. Diğer tarafta zeytinyağı, sirke, tuz ve biberden bir sos hazırlayın. Salatanın üzerine bu sosu dökün ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
|
Bezelyeli salata |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8416
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006
8,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bezelye ya da 1 küçük kavanoz bezelye konservesi
1 çay bardağı konserve mısır
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
4-5 dal taze nane
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet sivri biber
2 adet taze soğan
Sosu için:
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir çay kaşığı tuz
Taze bezelye kullanacaksanız, bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın. Biberleri küp. soğanı da küçük doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.
|
Bezelye Salatası |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc1756
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu konserve bezelye
3 çorba kaşığı mayonez
6 adet ufak salatalık turşusu
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın.
|
|