| 
 
 
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1756 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006 
3,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kutu konserve bezelye 
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
6 adet ufak salatalık turşusu
 
3 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın.
  
 | 
Bezelyeli salata | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8416 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006 
8,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı bezelye ya da 1 küçük kavanoz bezelye konservesi
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
 
4-5 dal taze nane
 
1 adet küçük boy kırmızı biber
 
1 adet sivri biber
 
2 adet taze soğan
 
Sosu için:
 
1 adet limonun suyu
 
2 çorba kaşığı elma sirkesi
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Bir çay kaşığı tuz
 
 
Taze bezelye kullanacaksanız, bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın. Biberleri küp. soğanı da küçük doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
savran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2006 
Mesajlar: 36 Şehir: sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8767 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006 
3,093 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Su
 
Tuz
 
450 gr. bezelye
 
200 gr. mantar
 
1 elma
 
2 domates
 
1 soğan
 
SOSU IÇÎN:
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı  sirke
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Biber
 
 
Suyu tuz ile kaynatın. Bezelyeyi içine atarak pişirin. Sonra sudan çıkarın ve süzgece koyarak süzülmeğe bırakın. Mantarı küçük parçalar halinde kesin. Limonlu suda yıkayın. Sonra tuzlu suda haşlayın. Mantarı da süzün. Elmayı, domatesi küçük parçalar , soğanı halka halinde kesin. Servis tabağına haşladığınız ve kestiğiniz malzemeyi yerleştirin. Diğer tarafta zeytinyağı, sirke, tuz ve biberden bir sos hazırlayın. Salatanın üzerine bu sosu dökün ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
melda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2005 
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10342 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006 
3,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
 
400 gr pirinç,
 
400 gr taze iç bezelye,
 
1 demet maydanoz,
 
1 dolmalık biber,
 
2 çorba kaşığı sirke,
 
yeteri kadar zeytinyağı
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
Pirinç ve bezelye ayrı kaplarda tuzlu suda haşlanır. Soğuk suda yıkanıp süzüldükten sonra salata servis tabağına konur. Maydanoz, biber, ince ince kıyılır. Pirinç ve bezelyeye katılıp kanştınlır. Tuz, sirke, zeytinyağı çırpılarak karıştırılıp salatanın üzerine gezdirerek dökülür ve servis yapılır.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
semarslantas 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 20.09.2007 
Mesajlar: 2
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17858 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007 
3,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bezelye
 
2 adet havuç
 
2 adet salam yada sosis (haşlanmış)
 
3 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı hardal (arzuya göre)
 
1 tane limonsuyu
 
2 diş sarımsak
 
maydonoz
 
dereotu
 
(arzuya göre haşlanmış patates,mantar)
 
 
YAPILIŞI:
 
bezelye, havuç, salam ve sarımsağı bir kaba koy. Bir başka kaba zeytinyağı, hardal, lmonsuyu, kekik, biber, naneyi iyice karıştır. daha sonra bezelyelerin bulunduğu kaba karıştır.salata tabağına alın ve salata tabağını salata yapraklarıyla süsleyin. (kıvırcık,maydonoz,marul gibi..)
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
sevil tok 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26535 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008 
3,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı taze bezelye
 
2 adet salatalık turşusu
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı mayonez
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
4-5 dal maydanoz
 
 
Bezelye haşlanır, suyu süzülür ve soğutulur. Mayonez, yoğurt, tuz, pul biber ve sıvı yağ karıştırılır. Bezelyenin üzerine küçük doğranmış salatalık turşusu ve mayonezli karışım katılır, karıştırılır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
bilge79 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26740 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2008 
3,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. bezelye
 
1 adet küçük soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 çorba kaşığı sirke
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 domates
 
 
Bezelyeyi haşlayın. Haşlarken içine tuz da ilâve edin. Soğanı kıyın. Domatesleri de küçük küçük dilimler halinde kesin. Sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını ayrı bir kapta bir sos haline getirin. Pişen bezelyeleri bir kaba koyun. Üzerine soğan ve domates dilimlerini yerleştirin. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40494 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009 
2,976 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kavanoz bezelye
 
1 patates
 
Maydanoz
 
2 dolu kasik salca
 
Tuz
 
 
Patatesleri kucuk dograyip kizartin, uzerine bezelyeyi maydanozu koyun salcayi tuzu ekleyip karistirin servis edin.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
Ünye'li 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64285 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 su bardağı bezelye
 
10 adet mantar
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı bal
 
1 tutam karbonat
 
1 su bardağı bulgur
 
1 adet limonun suyu
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
Yeteri kadar su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sirke ve balı karıştırın. Mantarları doğrayıp üzerine kaynar su dökün. Bezelyeleri karbonatlı ve tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün. Bulguru yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Mantarları sudan alın. Bezelye ve bulguru servis tabağına alın. Üzerine mantarları ekleyin. Limon suyu, sıvı yağ, soya sosu, sirkeli karışım, mantarları beklettiğiniz sudan iki çorba kaşığı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
düğün ola 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70360 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011 
2,770 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı bezelye
 
5 kornişon turşu
 
½ çay bardağı yeşil zeytin
 
3 dal dereotu
 
2 çorba kaşığı limonsuyu
 
Zeytinyağı
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın.Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, zeytinyağı, limonsuyu, pulbiber ve tuz ile tatlandırın.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88803 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013 
2,385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı bezelye
 
1 su bardağı sultani bezelye
 
1 demet roka
 
1 adet kırmızıbiber
 
1 kırmızı soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı su
 
Tuz, karabiber
 
1 adet haşlanmış patates
 
 
Tencereye zeytinyağı dökün ve bezelyeleri rendelenmiş soğanla birlikte tencereye ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine küp doğranmış patatesi ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Suyunu da ekleyin. Kaynamaya bırakın. Bezelyeler pişince ocaktan alın. İçine doğranmış yeşillikleri ve baharatları ekleyip servis tabağına aktarın soğutup ikram edin.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
obur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103333 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2014 
2,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet taze soğan
 
2 adet haşlanmış patates
 
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet limon suyu
 
1 çorba kaşığı hardal
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Derin bir kabının içinde doğranmış taze soğanı, maydanozu, bezelyeyi harmanlayın. Üzerine yağı, limon suyunu, hardalı karıştırıp dökün. Servis tabağına aktarıp servis yapabilirsiniz. İstenirse üzerine nar taneleri de konulabilir.
 
 
 
  
 | 
Bezelyeli Salata | 
  | 
limontuzu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2015 
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107822 
Gönderme Tarihi: 23.May.2015 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı bezelye
 
1 adet patates
 
1 adet kıvırcık salata
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
5 sap taze soğan
 
1 adet limon
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Patatesleri küp küp doğrayın, bezelyeyle birlikte haşlayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp çok az tuzla ovun. Üzerine baharatları, iri doğranmış yeşillikleri, patates ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp üzerine ekleyin.
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
sarı zambak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116963 
Gönderme Tarihi: 18.May.2016 
2,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı taze iç bezelye
 
3 adet kornişon turşu
 
½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin
 
2-3 dal dereotu
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
½ tatlı kaşığı tatlı pul biber
 
2 çorba kaşığı limonsuyu
 
Tuz
 
 
İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın. Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, limonsuyu, ayçiçeği yağında pulbiber yakalım ve tuz ile limon suyunu ekleyip salatayı servis edin.
 
 
 
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
Ay Han 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135195 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018 
1,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bezelye
 
1 adet havuç
 
2 adet sosis veya salam
 
2 diş sarımsak
 
Çeyrek demet dereotu veya maydanoz
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı hardal
 
1 adet limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bezelyeleri 10 dk.kadar haşlayıp süzün.Genişçe bir kap içinde haşlanmış bezelyeleri, rendelenmiş havucu, dövülmüş sarımsağı, küçük küçük doğranmış salamları veya sosisleri karıştırıp harmanlayın. Başka bir kap içinde Zeytinyağını, limon suyunu,hardalı ve baharatları karıştırıp sos haline getirin. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın.
  
 | 
Bezelyeli Salata | 
  | 
barokk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140747 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2019 
1,170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı bezelye ya da 1 küçük kavanoz bezelye konservesi
 
1 çay bardağı konserve mısır
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
4-5 dal taze nane
 
1 adet küçük boy kırmızı biber
 
1 adet sivri biber
 
2 dal taze soğan
 
Sosu için:
 
1 adet limonun suyu
 
2 çorba kaşığı elma sirkesi
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Bir çay kaşığı tuz
 
 
Taze bezelye kullanacaksanız, bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyın. Biberleri küp, soğanı da küçük doğrayın. Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Sos malzemesini çırpıp, salatanın üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
Bezelyeli Salata | 
  | 
aile hekimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2019 
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142818 
Gönderme Tarihi: 18.May.2019 
755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak haşlanmış taze bezelye
 
1 adet havuç
 
Yarım bardak kornişon
 
Yarım bardak mısır
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı diyet mayonez
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
 
1 çay kaşığı hardal
 
1 adet limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Bezelyeden 2 kaşık ayırın. Kalan bezelyeleri blender'da iyice ezin.
 
Mayonez, yoğurt, dereotu, hardal, limon suyu ve tuzu mikserde çırpın. Bezelyeleri sosla karıştırıp servis tabağına alın.
 
Mısır ve havuçla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Bezelye Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153518 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2020 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı bezelye
 
4 adet kapya biber
 
1 su bardağı haşlanmış mısır
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
4 dal yeşil soğan
 
1 demet dereotu
 
Yarım limonun suyu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Bezelyeleri haşlayın.
 
Biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
 
Dereotunu ve yeşil soğanın yapraklarını da ince ince doğrayın.
 
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
 
Güzelce harmanlayıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |