|
Beşamel Soslu Patates Dolma |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166585
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2022
318 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
6-7 büyük boy patates
500-600 gram kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
3 yeşil biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
Beşamel sos (hazır ya da kendi yaptığınız)
100 gram kaşar peyniri
İlk önce patatesleri su dolu tencerede pişirin.
O arada soğanı küçük küçük kesip pişirin. Ardından biberleri ve kıymayı ekleyip pişirin.
Pişince tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyin ve soğumaya alın.
Patatesler pişince kabuklarını soyun, ikiye kesip patateslerin içini oyun.
Patateslerin içine kıyma karışımını ekleyin ve tepsiye dizin.
Üzerlerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve fırına verin.
Kızarmaya başlayınca üzerlerine kaşar rendesi ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
|
Beşamel Soslu Patates Dolması |
|
hayat usta
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc125280
Gönderme Tarihi: 13.May.2017
2,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
1 demet Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 kase beşamel sosu
Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin. Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Tavada tereyağını eriterek salçayı pişirin ve beşamel sosunu patateslerin üzerine dökerek fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
|
Beşamelli Patates Dolması |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24071
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet iri patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı kaynar süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı hint cevizi rendesi
2 yumurta sarısı
250 gr haşlanmış tavuk ya da dana eti
8 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Patateslerin kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye bölün. Ortalarını bir tatlı kaşığıyla oyarak çıkartın. Sonra derince bir tepsiye koyun ve bir parmak kadar su ilave ederek ateşe oturtun. Tepsinin üzerine bir kapak örtün. Patatesleri ağır ateşte, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişince tepsiyi ateşten alıp içindeki haşlanmış patatesleri ateşe dayanıklı bir kaba aktarın.
Bir başka kapta, tereyağını orta ateşte eritip unu ilave edin. Çırpma teliyle bir-iki dakika sürekli karıştırarak ara vermeden kaynar sütü ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp içine tuz, karabiber ve dilerseniz hint cevizi rendesi ilave edin. Bir tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırarak baharatı yedirin. Karışım ılınınca içine yumurta sarılarını yedirerek teker teker katın. İsteğinize göre, Beşamel sosun yarısına haşlanmış ve küçük küpler halinde doğranmış tavuk, ya da dana eti koyabilirsiniz.
Tavuk, ya da dana etli Beşamel sosu haşlanmış patateslerin içine tepeleme doldurun. Üzerine sade Beşamel sos sıvayıp ve peynir rendesi serpip fırına sürün. Fırının üst kısmını yakarak üstten kızartın (gratine edin). Bir servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis yapın.
ML® Başamelli Patates için tıklayın
|
|