| 
 | 
| Belen Tavası (Hatay) | 
|  | Mavi Ay Italiano Admin
 
 Kayıt: 27.05.2005
 Mesajlar: 8623
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51471 Gönderme Tarihi: 07.May.2010
 5,387 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.antakya.com
 
 1 kg. kuzu kuşbaşı
 6 adet domates
 6 adet yeşilbiber
 30 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı margarin
 1 çay kaşığı kekik
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızıbiber
 Tuz
 
 Tencereye margarin ve kuşbaşı etleri atın suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Halka şeklinde doğranmış yeşilbiberleri ilave edip kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları, kırmızı biber, kekik ve tuz atıp karıştırın. 20 dakika pişirip servis yapın.
 
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | tokmak Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.07.2011
 Mesajlar: 53
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66127 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
 8,392 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzu but kemiksiz kuşbaşı: 400 gr.
 Kuru soğan: 2 adet orta boy
 Sarımsak : 1 baş
 Kırmızı taze biber : 1 adet
 Çarliston biber: 4 adet
 Domates: orta boy 2 adet
 Kekik
 Tuz
 Karabiber
 
 Kiremit tavanın içine etleri döşeyin, üzerine küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, çarliston biber ile ince kıyılmış sarımsakları koyun. Sonra üzerini domates rendesi ile kapatın. Tuz, karabiber ve kekiği katarak üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece sıcaklıkta, 40 dakika pişirin. Servise sıcak sunun.
 
 
 | 
| Belen Tavası (Hatay) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104368 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
 2,248 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
 Dr. Kadriye ŞAHİN
 
 Yarım kg et
 4 adet domates
 4 adet yeşilbiber
 2 adet soğan
 10 diş sarımsak
 Sıvıyağ
 Karabiber
 Kırmızı pul biber
 Tuz
 Kekik
 
 Soğanlar ve yeşilbiber halka şeklinde, domatesler küp şeklinde, etler küçük parçalar halinde doğranır. Hepsi karıştırılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine sıvıyağ eklenerek hafifçe kavrulur. İçine soğan, sarımsak, yeşilbiber, domates ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Yeteri kadar tuz serpilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.
 
 Not: Güveçte veya geniş bir tencerede pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | damat bey Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.10.2019
 Mesajlar: 39
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147857 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2020
 1,024 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kuzu eti
 1 adet soğan
 3 adet domates
 2 adet kapya biberi
 5-6 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Kekik
 Pul biber
 Karabiber
 Tuz
 Sıvı yağ
 
 Soğan, domates ve biberi iri küp şeklinde doğrayın.
 Bir tavada iri halde doğranmış eti, suyu çekene kadar pişirin.
 Daha sonra pişen eti fırın tepsisine alın.
 Diğer malzemeleri de ekleyin.
 Baharatları ve tuzu ilave edin.
 Tereyağını eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
 En son fırında 45-50 dakika pişirin.
 Sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | Hü_L_ya Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.12.2012
 Mesajlar: 35
 Şehir: Bonn-Almanya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84821 Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
 2,055 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet soğan
 1 adet yeşil biber
 1 adet kapya biber
 1 adet doğranmış domates
 4 diş sarımsak
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı kekik
 1 çay kaşığı pul biber
 100 gram eritilmiş tereyağı
 400 gram kuzu eti
 
 Tüm sebzeleri doğrayın.
 Tavanın içerisine güzelce yayın.
 Üzerine iri parçalar halinde doğradığınız kuzu etinizi koyun.
 Tavanın üzerinde erittiğiniz tereyağını gezdirin.
 Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika kadar pişirin.
 Çıkarıp servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160225 Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
 543 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, kapya biber, bol soğan, sarımsak, kekik ve pul biber gibi baharatlarla yapılan bu lezzeti ekmek banarak yiyeceksiniz.
 
 
  
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc167638 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
 391 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 700 gram dana kuşbaşı
 2 adet kapya biberi
 3 adet domates
 1 adet soğan
 5-6 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Sıvı yağ
 Pul biber
 Kekik
 Karabiber
 Tuz
 
 Öncelikle et, domates, biber ve soğanı iri küpler halinde doğrayın.
 Tavayı ocağa alın ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
 Etler pişirince fırın tepsisine alın. Üzerine de doğradığınız sebzeleri ilave edin.
 Tuz ve baharatları da ekleyin. Tereyağını da eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
 Daha sonra fırına verip yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177162 Gönderme Tarihi: 04.Nis.2024
 316 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 500 gram dana kuşbaşı et
 2 adet patates
 2 adet domates
 1 adet büyük boy soğan
 2 adet yeşil biber
 2 adet kırmızı biber
 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 diş sarımsak
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber (isteğe bağlı)
 Kimyon (isteğe bağlı)
 Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)
 
 Öncelikle etleri yıkayın ve suyunu iyice süzün. Ardından bir tavada veya tencerede sıvı yağ ile beraber etleri kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 Etler pişerken diğer malzemeleri hazırlayın. Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın. Domatesleri ve soğanı da iri doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberleri dilimleyin.
 Bir fırın kabını ya da borcamı yağlayın. Önce pişirdiğiniz etleri fırın kabına yayın.
 Üzerine hazırladığınız patates, domates, soğan ve biber dilimlerini ekleyin. Sarımsakları ince dilimler halinde kesip serpiştirin.
 Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ile kimyonu serpin.
 Önceden ısıtılmış 200°C (400°F) fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır.
 Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Belen Tava (Hatay) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184667 Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2025
 95 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kuzu kuşbaşı (isteğe göre dana da kullanılabilir)
 2 adet kuru soğan
 4-5 diş sarımsak
 2 adet yeşil biber
 2 adet kırmızı kapya biber
 2 adet domates
 2 adet patates (isteğe bağlı)
 1 tatlı kaşığı biber salçası
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 çay bardağı zeytinyağı
 Tuz, karabiber, pul biber, kekik
 1 çay bardağı su
 
 Soğanları hilal şeklinde doğrayın, sarımsakları bütün bırakın veya ikiye bölün. Biberleri iri halkalar halinde, domatesleri küp küp doğrayın. Patates kullanacaksanız elma dilimi şeklinde doğrayın.
 Tüm malzemeleri (et, sebzeler, salçalar, baharatlar ve zeytinyağı) geniş bir fırın tepsisinde iyice harmanlayın.
 1 çay bardağı suyu kenardan dökün.
 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dakika, ardından üzeri açık şekilde 15-20 dakika pişirin. Etler yumuşayıp sebzeler karamelize olmalı.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |