|
Belen Tava (Hatay) |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66127
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
8,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzu but kemiksiz kuşbaşı: 400 gr.
Kuru soğan: 2 adet orta boy
Sarımsak : 1 baş
Kırmızı taze biber : 1 adet
Çarliston biber: 4 adet
Domates: orta boy 2 adet
Kekik
Tuz
Karabiber
Kiremit tavanın içine etleri döşeyin, üzerine küp şeklinde doğranmış kırmızı biber, çarliston biber ile ince kıyılmış sarımsakları koyun. Sonra üzerini domates rendesi ile kapatın. Tuz, karabiber ve kekiği katarak üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece sıcaklıkta, 40 dakika pişirin. Servise sıcak sunun.
|
Belen Tavası (Hatay) |
|
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51471
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
5,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.antakya.com
1 kg. kuzu kuşbaşı
6 adet domates
6 adet yeşilbiber
30 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Tencereye margarin ve kuşbaşı etleri atın suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Halka şeklinde doğranmış yeşilbiberleri ilave edip kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları, kırmızı biber, kekik ve tuz atıp karıştırın. 20 dakika pişirip servis yapın.
|
Belen Tavası (Hatay) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104368
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Yarım kg et
4 adet domates
4 adet yeşilbiber
2 adet soğan
10 diş sarımsak
Sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Kekik
Soğanlar ve yeşilbiber halka şeklinde, domatesler küp şeklinde, etler küçük parçalar halinde doğranır. Hepsi karıştırılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine sıvıyağ eklenerek hafifçe kavrulur. İçine soğan, sarımsak, yeşilbiber, domates ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Yeteri kadar tuz serpilerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.
Not: Güveçte veya geniş bir tencerede pişirilir.
|
Belen Tava (Hatay) |
|
Hü_L_ya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84821
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet doğranmış domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
100 gram eritilmiş tereyağı
400 gram kuzu eti
Tüm sebzeleri doğrayın.
Tavanın içerisine güzelce yayın.
Üzerine iri parçalar halinde doğradığınız kuzu etinizi koyun.
Tavanın üzerinde erittiğiniz tereyağını gezdirin.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 50 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp servis edin.
|
Belen Tava (Hatay) |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc147857
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2020
847 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuzu eti
1 adet soğan
3 adet domates
2 adet kapya biberi
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Soğan, domates ve biberi iri küp şeklinde doğrayın.
Bir tavada iri halde doğranmış eti, suyu çekene kadar pişirin.
Daha sonra pişen eti fırın tepsisine alın.
Diğer malzemeleri de ekleyin.
Baharatları ve tuzu ilave edin.
Tereyağını eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
En son fırında 45-50 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
|
Belen Tava (Hatay) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160225
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2021
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, kapya biber, bol soğan, sarımsak, kekik ve pul biber gibi baharatlarla yapılan bu lezzeti ekmek banarak yiyeceksiniz.
|
Belen Tava (Hatay) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167638
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram dana kuşbaşı
2 adet kapya biberi
3 adet domates
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
Öncelikle et, domates, biber ve soğanı iri küpler halinde doğrayın.
Tavayı ocağa alın ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Etler pişirince fırın tepsisine alın. Üzerine de doğradığınız sebzeleri ilave edin.
Tuz ve baharatları da ekleyin. Tereyağını da eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
Daha sonra fırına verip yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
Belen Tava (Hatay) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177162
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2024
167 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet patates
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kimyon (isteğe bağlı)
Limon dilimleri ve maydanoz (servis için)
Öncelikle etleri yıkayın ve suyunu iyice süzün. Ardından bir tavada veya tencerede sıvı yağ ile beraber etleri kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Etler pişerken diğer malzemeleri hazırlayın. Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın. Domatesleri ve soğanı da iri doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberleri dilimleyin.
Bir fırın kabını ya da borcamı yağlayın. Önce pişirdiğiniz etleri fırın kabına yayın.
Üzerine hazırladığınız patates, domates, soğan ve biber dilimlerini ekleyin. Sarımsakları ince dilimler halinde kesip serpiştirin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ile kimyonu serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C (400°F) fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon dilimleri ve taze maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
|
|