https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
4 adet tavuk baget
2 adet patlıcan
1 adet patates
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği rondoda ufalayarak, fırında kızartın. Fırın tepsisinde tavuğu kızartın. Patlıcanı közleyin, bıçakla ezerek püre haline getirin. Patatesi ve havucu haşlayarak püre yapın. Bayat ekmeği, patlıcanı, patatesi ve havucu karıştırma kabında karıştırın. Servis tabağına yayın. Üzerine fırında kızarttığınız tavukları yerleştirerek köri ve karabiberi serpin. Domatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin, içine salçayı, yarım çay bardağı suyu, sivri biberi ilave ederek sos hazırlayın. Sosu servis tabağındaki tavukların üzerine dökün. Tereyağında biberi soteleyerek üzerine gezdirin. Servis yapın.
|