|
Beğendi Soslu Tavuk Baget |
|
feride bacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc81676
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2012
2,652 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet tavuk baget
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Bagetler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz ve pul biber serpilir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada patlıcanlar közlenir ve kabuğu soyulur, ince kıyılır. Un, tereyağı ve sıvıyağ bir kaç dakika kavrulur. Üzerine soğuk süt, tuz eklenir. Kıvam alana kadar pişirilir. Kıvam alınca patlıcan katılır, karıştırılır, ocaktan alınır. Servis sırasında tabağın ortasına beğendi, üzerine baget konur.
|
Beğendi Sosunda Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167981
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
4 adet tavuk baget
2 adet patlıcan
1 adet patates
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği rondoda ufalayarak, fırında kızartın. Fırın tepsisinde tavuğu kızartın. Patlıcanı közleyin, bıçakla ezerek püre haline getirin. Patatesi ve havucu haşlayarak püre yapın. Bayat ekmeği, patlıcanı, patatesi ve havucu karıştırma kabında karıştırın. Servis tabağına yayın. Üzerine fırında kızarttığınız tavukları yerleştirerek köri ve karabiberi serpin. Domatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda soteleyin, içine salçayı, yarım çay bardağı suyu, sivri biberi ilave ederek sos hazırlayın. Sosu servis tabağındaki tavukların üzerine dökün. Tereyağında biberi soteleyerek üzerine gezdirin. Servis yapın.
|
|