2 su bardağı barbunya (1 gün önceden ıslatınız)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 adet patates
Barbunyamızı güzelce yıkayıp bir tencerede kaynatınız. Siyah suyu çıkana kadar yaklaşık on dakika kaynatmaya devam ediniz. Kaynadıktan sonra kirli suyunu süzgeç yardımı ile süzünüz. Ardından tencereyi ateşe vererek sıvı yağı ilave ediniz. Üzerine doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurunuz. Ardından salça, barbunya ekleyip karıştırınız. Sonrasında küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ilave ediniz. Pul biber, tuz ve bir çay kaşığı da toz şekeri ekledikten sonra üzerine sıcak su koyup pişirmeye bırakıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc185305
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2025
43 defa indirildi / yazdırıldı
500 g taze barbunya (veya haşlanmış barbunya)
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet patates
3 diş sarımsak
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı salça)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
Barbunyayı akşamdan ıslatın, ertesi gün süzüp haşlayın (konserve ya da haşlanmış barbunya kullanabilirsiniz).
Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış domates veya salçayı ekleyin, ardından barbunyayı ilave edin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su koyun, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.