|
|
Barbunya Yemeği |
 |
ziko
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76271
Gönderme Tarihi: 31.May.2012
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 ml kaynamış su
4 Adet Domates
2 Adet sivri biber
2 Adet havuç
1 Kg. barbunya
1 Tutam tuz
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı Margarin
Soğanı ve biberi doğrayıp, tencerede daha önceden erittiğimiz margarini ve zeytin yağını ekleyip kavurun. Havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin. Önceden küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. Barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. Sonra suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
|
Barbunya Yemeği |
 |
hayatımın tarifi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2012
Mesajlar: 60 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc78918
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2012
12,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı barbunya
1 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy patates
1 adet ortaboy havuç
1 büyük baş soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
1,5 litre sıcak su
1 çay bardağı sıyı yağ
1 çay kaşığı tuz
Bir gece önceden barbunyaları ayıklayıp yıkayın. 1 litre ılık suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın ve barbunyaları geceden bu suyun içinde ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesi ve havucu temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayalım. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan, patates ve havuçları kavuralım. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın. Salçayıda ilave edin.Beraberce 3-4 dakika kadar kavurun. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, doğaranmış sarımsakları ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.
|
Barbunya Yemeği |
 |
kremli
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140606
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
796 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı barbunya (1 gün önceden ıslatınız)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 adet patates
Barbunyamızı güzelce yıkayıp bir tencerede kaynatınız. Siyah suyu çıkana kadar yaklaşık on dakika kaynatmaya devam ediniz. Kaynadıktan sonra kirli suyunu süzgeç yardımı ile süzünüz. Ardından tencereyi ateşe vererek sıvı yağı ilave ediniz. Üzerine doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurunuz. Ardından salça, barbunya ekleyip karıştırınız. Sonrasında küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ilave ediniz. Pul biber, tuz ve bir çay kaşığı da toz şekeri ekledikten sonra üzerine sıcak su koyup pişirmeye bırakıyoruz.

|
Barbunya Yemeği |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185305
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2025
42 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g taze barbunya (veya haşlanmış barbunya)
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet patates
3 diş sarımsak
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı salça)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
Barbunyayı akşamdan ıslatın, ertesi gün süzüp haşlayın (konserve ya da haşlanmış barbunya kullanabilirsiniz).
Tencereye zeytinyağını alın, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış domates veya salçayı ekleyin, ardından barbunyayı ilave edin.
Üzerini geçecek kadar sıcak su koyun, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

|
|