| 
 
 
 | 
Barbunya Balığı Buğulama | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4420 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006 
3,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet temizlenmis barbunya
 
Margarin
 
Maydanoz
 
1 adet soğan
 
2 dis sarımsak
 
3 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
Tuz, Karabiber, Biberiye
 
Yarim limon
 
2 adet defne yapragi
 
 
Temizlenmis barbunyalari bir cam kaba dizin. Üzerlerine çok küçük dogranmis margarin ve ince kiyilmis soğan, maydanozu ekleyin. Iri dogranmis domatesleri, parmak kalinliginda dogranmis biberleri ve baharatlari da ilave edin. 180 derece firinda 5 dakika pisirin. Sicak servis yapin
  
 | 
Barbunya Buğulama | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57897 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010 
3,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7-8 adet barbunya balığı
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
1/2 çay bardağı limon suyu
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Temizlenmiş yıkanmış ve tuzlanmış barbunyalar soğuk tavaya dizilir.
 
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Zeytinyağı ile çırpılmış limon suyu ilave edilerek kapak kapatılır.
 
Tava harlı alev üzerine yerleştirilir. Alev ayarı yapıldıktan 10 dakika sonra ocak söndürülür.
  
 | 
BARBUNYA BALIĞI BUĞULAMASI | 
  | 
Makbule Geçer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62246 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011 
2,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram barbunya balığı
 
2-3 adet domates
 
1 soğan (küçük)
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
maydanoz
 
1 limon
 
tuz
 
 
Balıklar temizlenir, yıkanır. Uzun bir kaba, sıra ile yerleştirilir. Üzerine iki domates suyu, ince doğranmış soğan ve maydanoz serpilir. Yağ ve tuz konur. Dilimlere kesilmiş domates ve defne yaprağı ilâve edilerek fırında veya üzerine yağlı kâğıt örterek ateşte pişirilir. Balıkların üzerine limon dilimleri konarak servis yapılır.
  
 | 
Barbun Buğulama | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166316 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2022 
271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg barbun balığı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 su bardağı domates rendesi
 
Defne yaprağı
 
Bir tutam maydanoz
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Balıkları temizleyip yıkayın ve süzdürün. Soğanı halka doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve soğan, sarımsak, domates rendesini soteleyin. Defne yaprağını tavaya ekleyin ve üzerine balıkları dizin. Balıkların üzerine tereyağını parçalayarak ekleyin. Kıyılmış maydanozu ve tuzunu serpin. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ardından sıcak olarak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |