|
Banduma (Kastamonu) |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc8797
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006
5,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
Yarım kg un
Yeteri miktarda su
tuz
Harcı için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
Yarım paket tereyağı
Un, tuz ve suyu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Humuru yarım saat kadar dinlendirin. Bu hamurdan küçük bezeler koparın. Oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları sacda pişirin. Bu yufkaları temiz bir bez örterek bir süre dinlendirin. Teker teker rulo yapın. Ruloları dilim dilim kesin. Kestiğiniz parçaları, tavuğun haşlama suyuna batırıp, tepsiye dizin. Tepsi hamurla kaplanınca üzerine didiklenmiş tavuk göğsü ve dövülmüş ceviz serpiştirin. Kızdırılmış tereyağını gezdirin. Üzerine tekrar yufkaları dizin. Tavuk göğsü ve ceviz serpin. Tereyağını gezdirin. Yufkalar bitene dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Banduma (Kastamonu) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9459
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2006
7,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
35 cm çapında 4 ev yufkası
2 tavuk göğüs eti
1 kâse tavuk suyu
Dövülmüş ceviz içi
1. Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın. Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
2. Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın. En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.
|
Banduma (Kastamonu) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116129
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2016
1,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg.lık böreklik un
150 gr. ceviz içi
Yarım hindi
50 gr. tereyağı
Tuz
Önce hindi pişirilerek suyu elde edilir. Sonra un su ve tuz ile yoğrulur. Bu hamur yufka haline getirilerek pişirilir. Ceviz içi ufalanarak bir tepsi içinde önceden kızartılmış tereyağı ile yağlanır. Pişirilen hamurlar yufka halinde iken rulo şeklinde kesilir ve hazırlanmış olan hindi suyuna bandırılarak bir tepsiye dizilir. Bu tepsideki hamurların üzerine hindi eti parçaları ve ufalanarak yağlanmış ceviz içi konur ve yine hindi suyu ilave edilerek ocakta altı kızarana kadar pişirilir. Ocaktan çıkınca eritilmiş tereyağı dökülerek servise hazır hale getirilir.
|
Banduma (Kastamonu) |
|
şiraze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130576
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
1,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aydoğan Aydoğdu - Metin Mızrak
250 gr Parçalanmış hindi eti (Göğüs eti olmalı)
140 gr. Ceviz içi
30 gr Tereyağı
2 adet Yufka
750 ml Hindi suyu
Bir tencerede hindi eti su içinde pişirilir.
Yufkalar rulo haline getirilir ve sigara böreği büyüklüğünde kesilir.
Kesilen bu yufkalar büyükçe bir kâseye alınmış hindi suyunun içine batırılır ve ıslanır.
Hindi suyunda ıslatılan her bir parça uygun bir servis tabağına güzelce sıralanır.
Yufkaların üzerine ceviz içi serpilir, bu işlemden sonra hindi eti serpilir
Bir tavada kızdırılan tereyağı üzerine akıtılır sıcak olarak servis yapılır.
|
Banduma (Kastamonu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc133219
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2018
1,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kastamonugezgini.com
Kastamonu'nun yöresel yemeklerinden olan banduma, yufka ile rulo şeklinde hazırlanır.
İlk önce kaynatılmış suya batırılan yufkalar üst üste gelecek şekilde dizilir.
Dizildikten sonra ya hindi ya da tavuk eti haşlanmış biçimde parlanarak yufkaların üstüne koyulur.
Kızdırılmış tereyağı üzerine dökülür son olarakta ceviz serpilir ve artık yemeğe hazırdır.
|
Banduma (Kastamonu) |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144563
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019
603 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram un
150 gram ceviz içi
Yarım hindi
50 gram tereyağı
Tuz
Hindiyi haşlayın ve suyunu bir kenara alın.
Un, su ve tuzu yoğurup bir hamur elde edin.
Hamurdan bezeler koparıp oklavayla açarak yufka haline getirin. Sacda ya da tavada pişirin.
Ceviz içini havanda dövün. Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve ceviz içinin üzerine dökün.
Pişirdiğiniz yufkaları rulo haline getirip 3-4 parmak kalınlığında kesin. Hindi suyuna batırıp tepsiye dizin.
Hindinin etini didikleyip yağlanmış cevizlerle birlikte hamurların üzerine yerleştirin.
Üzerine hindi suyu gezdirerek, ocakta altı kızarana kadar pişirin.
Servis etmeden önce üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
|
Banduma (Kastamonu) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168085
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
3 adet bayat lavaş ekmek
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 dal maydanoz
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kişniş, karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanı küp küp keserek etleri sıvı yağda soteleyin. Yufkaları sigara böreği saracak gibi kesin. Et suyunu bir tencereye koyup baharatları ve sarımsağı döverek içine atın, kaynatın. Lavaşların içine etli karışımdan koyarak sigara böreği gibi sarın. Tenceredeki et suyuna batırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine ince doğranmış maydanozu serpin. Tereyağında kırmızı toz biberi soteleyerek, üzerine dökün. 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Süsleyin ve servis yapın.
|
|