|
Ballı Kurabiye |
|
hindistancevizi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2015
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142342
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2019
672 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurtanın akı
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş 125 gram tereyağının üzerine azar azar un serperek parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Sonra pudra şekeri, yumurta sarıları, süt, bal ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru birkaç dakika dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
Hamurları önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize bulayın. Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.
|
Ballı Kurabiye |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115799
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram margarin
2 yemek kaşığı bal
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz, fındık ya da badem
Yumurta, şeker, margarin ve bal çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenip elle yoğrulur. Şekil verip üstü ceviz, fındık ya da badem kırığına batırlır. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
|
Ballı Kurabiye |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc101671
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2014
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram toz badem ya da fındık
2 su bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Üzeri için:
5 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
Yoğurma kabının içinde un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Son olarak tuz bademleri hamurun içine ekleyip hemen karıştırın. Hamuru açıp yuvarlak şekiller verin. Şekeri serpip üzerine batırın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp hemen bal ve kayısı reçelini üzerine süzüp soğumaya bırakın. İstenirse içine badem koymadan da yapılabilir.
|
Ballı Kurabiye |
|
rıfat
Aşçı
Kayıt: 10.07.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc99769
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2014
3,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı tahin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Öncelikle yoğurma kabının içine tahin ve yağı koyun. Üzerine şekeri ve balı ekleyip karıştırın. Un ve diğer malzemeleri ilave ederek hamur haline getirin. Daha sonra da elinizle şekil verip tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirip servis tabağına alın.
|
Ballı Kurabiye |
|
fevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98087
Gönderme Tarihi: 08.May.2014
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süzme bal
50 gr. margarin
2 tatlı kaşığı karbonat
1 adet yumurta
1 avuç ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
Tencereye, bal, margarin ve şeker konup ısıtılır. Yağ eriyince ocaktan alınır soğumaya bırakılır, Derin bir kaba un ile karbonat konup karıştırılır. Sırayla yumurta eklenir. Ballı karışım ılıyınca unlu karışıma eklenip mikser yardımıyla karıştırılır. Hamur kıvamına gelince el ile parçalar koparılıp ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizirlirken üstü bastırılır biraz yassılaştırılır, kurabiyelerin üstüne cevizler konulur. Orta ısılı fırında verilip 12-15 dk pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.
|
BALLI KURABİYE |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43126
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2009
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 bardak un
1 komposto kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
1/2 bardak tereyağı
1/2 bardak süzme bal
1 yumurta
2 kahve kaşığı vanilya
1/2 bardak kıyılmış badem vs.
1/2 bardak kalın kıyılmış sütsüz çikolata
Hazırlanışı:
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağla balı bir kapta çırpın. Yumurta ve vanilyayı da katarak çırpmaya devam edin. Unu da malzemeye karıştırın. Nihayet badem ve çikolatayı da katın. Tepsiyi yağlayın. Komposto kaşığıyla aldığınız malzemeyi tepsiye dizin. Orta sıcaklıktaki fırında 12 dakika pişirin. Ortalama 3 düzine kurabiye olacaktır.
|
Ballı Kurabiye |
|
taze
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc32824
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2009
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 g un
1 su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı eritilmiş margarin
5 g Pak maya (yaş)
5 g (yarım paket) kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
İç malzemesi:
1 su bardağı bal
1,5 su bardağı kırık ceviz
Hazırlanışı:
Derince bir kapta un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, maya, kabartma tozu, yoğurt karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar şeklinde açılır. Ortasına bıçak yardımıyla hazırlanan bal ve ceviz karışımı sürülür. Yarım daire şeklinde kapatılır. 100-150 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
|
Ballı Kurabiye |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc24624
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
2,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr, bal
300 gr. şeker
300 gr. badem
200 gr. oralet
1 çorba kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1/8 litre limon suyu
650 gr. un
200 gr. pudra şekeri
150 ml. su
YAPILIŞI:
Balla şekeri bir kaba koyarak karıştıra ka-rıştıra ısıtın. Bademleri kabuğu ile birlikte yaprak şeklinde kesin. Sonra bademleri, baharatı ve limon kabuğu rendesini bala katın. Limon suyu ile birlikte unun yarısını devamlı karıştırarak ilave edin. Sonra kabı ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın. Kalan hamuru tezgahın üstüne döküp orta kısmını açın ve buraya ballı karışımı koyun ve yoğurun. Henüz sıcak olan hamuru 5 milim kalınlığında yağlı kağıdın üstünde açın. Sonra keskin bir bıçakla hamurdan 3x4.5 santim büyüklüğünde dikdörtgenler kesin ve bunları oda ısısında kuruması için üstü açık olarak bir gece bırakın. Ertesi günü önceden ısıttığınız fırında açık kahverengi bir renk alıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Öte yanda pudra şekeriyle suyu şurup gibi kaynatın ve benmaride sıcak tutun. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra bunu hemen üstlerine sürün ve kurumaya bırakın.
|
Ballı Kurabiye |
|
nadire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Kozan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc19495
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2007
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi için:
1 çay bardağı bal
1,5 su bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ayçiçek yağı
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamur malzemesi yoğrulur, 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu sırada iç malzemesi karıştırarak hazırlanır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına yeteri kadar iç konur. Kenarları yukarı toplanarak, top şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiririlir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri elenir.
|
Ballı Kurabiye |
|
Mengen
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc19068
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
Hamur:
100 g bal,
100 g şeker,
75 g tereyağı,
1 paket vanilyalı şeker,
380 g un,
2 yumurta,
3 damla acı badem yağı,
açmak için un.
Dekorasyon:
250 g pudra şekeri,
2 çorba kaşığı ılık süt,
kırmızı, sarı ve yeşil yemek boyası,
renkli şekerler.
1. Balı şeker ve tereyağı ile devamlı karıştırarak ısıtın, şeker tümüyle erimeli. Karışımı soğumaya bırakın. Vanilyayı un ile karıştırın ve ballı karışıma ilave ederek hamur yoğurun. Son olarak yumurtaları ve acı badem yağını yedirin.
2. Fırını 175 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisini kâğıtlayın. Hamuru unlu zemin üstünde yaklaşık 7 mm kalınlığında açın, 7-8 cm çapında daireler kesin. Daireleri tepsiye dizin, 12-15 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarın, kürdan ya da şiş ile delin ve soğumaya bırakın.
3. Pudra şekerini sütle karıştırın, arzuya göre boyayın, renkli şekerlerle süsleyin.
|
Ballı kurabiye |
|
kurukastel
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16935
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2007
2,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 adet yumurtanın sarısı,
yarım su bardağı süt,
1 çorba kaşığı bal,
1 paket kabartma tozu,
alabildiği kadar un.
Üzerine:
2 adet yumurtanın akı,
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
Tencerede geniş bir hamur yoğurma kabma küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın. Üzerine azar azar un serperek margarini parmak uçlarıyla una yedirin. Margarin ve un özleştikten sonra 1 su bardağı pudra şekerini, 3 adet yumurtanın sarısını, yarım su bardağı sütü, 1 çorba kaşığı balı, 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Gerekirse un ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru birkaç dakika dinlendirin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin. Hamurları önce yumurta akma batırın, sonra da dövülmüş cevize bulayın.
Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin.
|
BALLI KURABİYE |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12941
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2007
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
175 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı bal
350 gr. yulaf ezmesi
50 gr. fındık
50 gr. ceviz
125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği
YAPILIŞI
Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.
Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin.
|
Ballı Kurabiye |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc8650
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeleri:
1/4 bardak elenmiş un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 bardak margarin
1/4 bardak şeker
1 yumurta
1/4 bardak bal
1/4 bardak kıyılmış ceviz
1/8 kaşığı karbonot
1 tutam tuz
Yapılışı:
Yağı şekerle birllkte düzgün bir görünüş alıncaya kadar ezin ve içine yumurtayı kırarak ilave edin.Kuru malzemeyi eledikten sonra, ezdiğiniz şeker, süt ve yumurtanın içine kuru malzemeyi, balı ve cevizi sırayla ilave edin. Sonra buna silindir şekli verip, buzdolabına 1 saatten fazla tutun. İyice soğuduktan sonra ince dilimler halinde keserek yağlanmış fırın tepsine dizin sıcak fırında 10 dk kadar pişirin servis yapın.
ML® Bal Topu için tıklayın
|
Ballı Kurabiye |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc4452
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006
3,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 su bardagi süzme bal
60 gr.beyaz çikolata(küçük parçalara kirilmis)
1 çay kasigi tarçin
1/2 su bardagi toz seker
2 yumurta
1 su bardagi çekilmis ceviz
2 su bardagi un
1 tatli kasigi tereyağ
1 tatli kasigi kabartma tozu
YAPILIŞ TARİFİ
Firininizi 180 derece isitin. Isiya dayanikli köseli bir kalibi bir tatli kasigi tereyağla yaglayin. Ayri bir tencerede sekeri, bali ve 4 çorba kasigi suyu hafif ateste seker eriyene kadar devamli karistirarak kaynatin. Tencereyi atesten alip çikolatayi cevizleri ekleyin. Çikolatalar eriyince sogumasi için kenara alin. Unu , kabartma tozunu,karbonati ve tarçini bir kaseye koyun.
Sogumus çikolatali bal karisimini una ekleyin. Yumurtalari çirpip,bütün malzemeleri iyice karistirip yaglanmis kaliba bosaltin. 35 dakika firinda pisirin. Firindan çikardiktan sonra çubuklar halinde kesip sogumaya birakin. Soguduktan sonra servis yapin.
|
|