Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sucuklu Börek Tarifleri > Balkabağı böreği (5 adet - 137,409 defa bakıldı)

Balkabağı böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Balkabaklı Börek

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc101615
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı un
1 fiske tuz
125 gr olgun balkabağı
Yufkaya göre şeker
1 kase iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarcın
150 gr margarin
2 su bardağı şeker
Üzerine pudra şekeri
1 çay bardağı su

Derin bir kaba unumuzu alalım ve ortasını açalım. Kulak memesi kıvama gelecek şekilde su ve tuzunu katarak hamurumuzu hazırlayalım ve dinlendirelim. Balkabağımızı derin bir kabta rendeleyelim. Dinlenen hamurlarımızdan 3 tane, 3 tane küçük boy domates büyüklüğünde parçalar koparalım. Parçaları ayrı ayrı açalım ve aralarına yumuşak margarin sürelim ve üst üste koyalım daha sonra ince bir şekilde açalım üzerine ayçiçeği yağı sürelim. Balkabağımızı bol bir şekilde üzerine serpelim, toz şeker ve tarçını da üzerine serpelim ve rulo şekline getirelim. Tabanı ve kenarları yağlanmış tepsimize alalım. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayalım. Üzerine yağ ve yumurta sürelim, 170 derece ısıtılmış fırınımızda 40 dk pişirelim, iyice kızarmasına dikkat edelim. Soğutalım, servis ederken üzerine pudra şekeri ve şerbet gezdirelim.



Balkabağı böreği

Perihan Erek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17022
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
2,213 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
Yarım kg un,
150 gram tozşeker,
1 adet yumurta.
İçi için:
Yarım kg kabak,
300 gram tozşeker,
1 su bardağı su,
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı

Önce olarak fırın tepsisini yağlayın. Balkabağını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük küçük bölerek şeker ve suyla yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra tahta bir kaşıkla kabakları püre haline getirin. Hamurun malzemesini karıştırın. İyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Bir merdaneyle hamuru finn tepsisi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine kabak püresini koyun. Cevizi serpiştirin. Üzerine hamurun geri kalanını yayın. Fırçayla yumurta sarısını sürün ve firma yerleştirin. Tatlınız altın rengini alınca fırından çıkarıp, soğutun. Kare kare dilimleyerek servis yapın.

ML® Balkabağı Böreği (görsel)


Balkabaklı Börek

feriştah
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 18.11.2008
Mesajlar: 19
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc30396
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008
2,041 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadra un
İçi için:
Yarım kg balkabağı
1 su bardağı şeker
Katlar için:
1,5 çay bardağı sıvıyağ

Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Sonra 10 parçaya ayrılır. Her parça tepsi büyüklüğünde açılır. Aralarına yeteri kadar sıvıyağ konarak 5 kat üst üste konur. Rende kabak ve şekerden oluşan iç yayılır. Üzerine aynı şekilde 5 kat yufka yerleştirilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kare keserek servise sunulur.


Balkabaklı Börek

yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc95093
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014
1,764 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilogram balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak ceviz
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tarçın

Önce balkabaklarımızı şeker ile tencereye koyuyoruz. 1 gece bekletiyoruz..kısık ateşte pişirip soğuyunca ceviz ve tarçını ilave ediyoruz.ayrı bir yerde unumuzu su ile yoğurup hamur elde ediyoruz..yufka şeklinde açıp içine eritilmiş margarin ve sıvıyağı sürüyoruz. Harcımızı içine sürüyoruz.rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine kalan yağımızı da sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.


Balkabaklı Börek

irmik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2014
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141194
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019
1,384 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım dilim balkabağı
2 tatlı kaşığı tahin (ya da pekmez)
1 çay kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı)
1 adet yufka

Yufkayı 4 eşit parça halinde kesin. Balkabağını buharda haşlayın. Haşlanmış balkabağını çatalla ezin ve yufkaların ortasına ince bir katman halinde sürün. Tahini balkabağının üzerinde gezdirin. Bu aşamada arzu ederseniz esmer şeker ile biraz daha tatlandırabilirsiniz. Yufkaları, malzeme ortada kalacak şekilde kapatın ve elinizle hafifçe bastırın. Az yağlı tavada her iki yüzünü de kızartın. Susama alerjiniz varsa bu tarifi tahin yerine pekmez kullanarak uygulayabilirsiniz.







Balkabağı böreği Tarifleri Sucuklu Börek Tarifleri



(5 adet Balkabağı böreği 137,409 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort