| 
 
 
 | 
Balkabağı Böreği | 
  | 
Perihan Erek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17022 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007 
2,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için: 
 
Yarım kg un
 
150 gram tozşeker
 
1 adet yumurta
 
İçi için: 
 
Yarım kg kabak
 
300 gram tozşeker
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Üzerine: 
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Önce olarak fırın tepsisini yağlayın. Balkabağını soyun. Çekirdeklerini ayıklayın. Küçük küçük bölerek şeker ve suyla yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra tahta bir kaşıkla kabakları püre haline getirin. Hamurun malzemesini karıştırın. İyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Bir merdaneyle hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine kabak püresini koyun. Cevizi serpiştirin. Üzerine hamurun geri kalanını yayın. Fırçayla yumurta sarısını sürün ve firma yerleştirin. Tatlınız altın rengini alınca fırından çıkarıp, soğutun. Kare kare dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
Balkabaklı Börek | 
  | 
feriştah 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.11.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30396 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008 
2,146 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadra un
 
İçi için:
 
Yarım kg balkabağı
 
1 su bardağı şeker
 
Katlar için:
 
1,5 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir. Sonra 10 parçaya ayrılır. Her parça tepsi büyüklüğünde açılır. Aralarına yeteri kadar sıvıyağ konarak 5 kat üst üste konur. Rende kabak ve şekerden oluşan iç yayılır. Üzerine aynı şekilde 5 kat yufka yerleştirilir. Üzerine kalan yağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kare keserek servise sunulur.
  
 | 
Balkabaklı Börek | 
  | 
yenidoğan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95093 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2014 
1,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilogram balkabağı
 
3 bardak toz şeker
 
1 bardak ceviz
 
50 gram margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
1 kilo un
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Önce balkabaklarımızı şeker ile tencereye koyuyoruz. 1 gece bekletiyoruz..kısık ateşte pişirip soğuyunca ceviz ve tarçını ilave ediyoruz.ayrı bir yerde unumuzu su ile yoğurup hamur elde ediyoruz..yufka şeklinde açıp içine eritilmiş margarin ve sıvıyağı sürüyoruz. Harcımızı içine sürüyoruz.rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine kalan yağımızı da sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  
 | 
Balkabaklı Börek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101615 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2014 
2,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1 fiske tuz
 
125 gr olgun balkabağı
 
Yufkaya göre şeker
 
1 kase iri çekilmiş ceviz
 
1 çay kaşığı tarcın
 
150 gr margarin
 
2 su bardağı şeker
 
Üzerine pudra şekeri
 
1 çay bardağı su
 
 
Derin bir kaba unumuzu alalım ve ortasını açalım. Kulak memesi kıvama gelecek şekilde su ve tuzunu katarak hamurumuzu hazırlayalım ve dinlendirelim. Balkabağımızı derin bir kabta rendeleyelim. Dinlenen hamurlarımızdan 3 tane, 3 tane küçük boy domates büyüklüğünde parçalar koparalım. Parçaları ayrı ayrı açalım ve aralarına yumuşak margarin sürelim ve üst üste koyalım daha sonra ince bir şekilde açalım üzerine ayçiçeği yağı sürelim. Balkabağımızı bol bir şekilde üzerine serpelim, toz şeker ve tarçını da üzerine serpelim ve rulo şekline getirelim. Tabanı ve kenarları yağlanmış tepsimize alalım. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayalım. Üzerine yağ ve yumurta sürelim, 170 derece ısıtılmış fırınımızda 40 dk pişirelim, iyice kızarmasına dikkat edelim. Soğutalım, servis ederken üzerine pudra şekeri ve şerbet gezdirelim.
 
 
 
  
 | 
Balkabaklı Börek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181971 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2025 
87 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı sirke
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
İç harcı için:
 
500 gram bal kabağı
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
Susam veya çörekotu
 
 
Geniş bir kaba unu alın ve ortasını açarak yoğurt, su, tuz, sirke ve sıvı yağı ekleyin.
 
Hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
 
Üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
 
Bal kabaklarını küçük parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.
 
Üzerine tereyağını ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
 
Daha sonra şekeri ve tarçını ekleyerek karıştırın.
 
Ceviz kullanacaksanız en son aşamada ekleyin.
 
Hamuru bezelere ayırın ve her birini ince bir şekilde açın.
 
İç harcı hamurun içine yerleştirerek rulo şeklinde sarın veya klasik börek şekillerinde katlayın.
 
Hazırlanan börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
 
Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüp susam veya çörek otu serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
 
Üzeri kızardığında fırından çıkarıp birkaç dakika dinlendirin.
 
Ilık veya sıcak olarak çay ya da kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |