| 
 
| 
 
 
 | 
 
Balıklı Krep | 
 
  | 
Mehmet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2007 
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73896 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012 
1,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 Gr beyaz balık filetosu
 
1 yumurta
 
1/2 limonun suyu
 
50 Gr maydanoz (kıyılmış)
 
125 Gr patates (püre haline getirilmiş )
 
Tuz
 
Karabiber
 
1.5 litre sıvı yağ
 
 
Deniz ürünlerini ve balıkları Rondoda püre haline getirin. Yumurta, limon suyu, maydanoz ve püre haline getirilmiş patates ile karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. 8 adet 2.5 cm kalınlığında yuvarlak krep şeklini verin. Krepleri, arada çevirerek, kızgın yağda Thermospot tavada 5 - 6 dakika kızartın. Süzüldükten sonra zencefil sosuyla servis yapın.
  
 | 
 
Balıklı Krep | 
 
  | 
pembe domataes 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 14.09.2015 
Mesajlar: 14 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111405 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2015 
1,936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram levrek fileto
 
2 adet mantar
 
150 gram haşlanmış kalamar
 
1 adet kırmızı biber
 
3 dilim balık pastırması
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yemek kaşığı domates sosu
 
1 çay kaşığı tuz, kekik, kırmızı toz biber
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
25 gram margarin
 
1 su bardağı su
 
Yarım su bardağı süt
 
 
Krep için, un, tuz, süt ve suyu iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Yapışmaz yüzeyli tavada yağı eritin. Tavaya 1 kepçe dolusu hamur aktarıp yayın. Her iki tarafını da pişirin. Levrekleri jülyen doğrayın. Tavada hafifçe kavurun. Üzerine mantar dilimleri, kalamar, ince kıyılmış biber, ince kıyılmış balık pastırması, domates sosu, kekik, toz ve pul biber, tuz ilave edip harmanlayın. Kreplerin arasına levrekli harçtan paylaştırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Balıklı Krep Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |