| 
 
 
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3699 
Gönderme Tarihi: 12.May.2006 
3,670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet palamut baligi
 
2 bas soğan
 
2 dilim bayat ekmek
 
3 adet yumurta
 
1 küçük demet maydanoz
 
2 fincan zeytinyağı
 
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
1 çay bardagi un
 
 
YAPILIŞI
 
Palamutiari temizleyin. 1 adet soğani dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haslayin. Baliklari sudan alip etleri kilçikiarindan ayirin.
 
Buna islatilmis, suyu sikilmis ekmek içi, rendelenmis soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz katarak iyice yogurun.
 
Yogrulan bu karisimdan cevizden büyük parçalar alip avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayin. Kalan iki yumurtayi çirpin. Una bulanmis köfteleri yumurtaya bulayip kizdirilmis yagda tavanin sapindan tutup sallayarak kizartin. Yaninda soğan, maydanoz ile servise sunun.
 
 
 ML® Balık Kotlet için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "tuzak" tarafından gönderildi. 11.08.2018
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72475 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012 
2,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr beyaz etli balık
 
1 soğan
 
Köfte baharatı
 
2 dilim ekmek
 
1 yumurta
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun. Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın. Balık köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "not defteri" tarafından gönderildi. 15.04.2018
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
devri alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105145 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015 
2,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram balık fileto
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
1 yumurta akı
 
 
Bir kabın içine balık etini ince bir şekilde kıyın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğanı rendeleyin ve üzerine ekleyin. Tüm bu malzemeleri de bir mutfak robotundan geçirin. Dinlenmiş eti baharatlandırın. Ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Aslında bu kış günlerinde balıklı köftesi harcını fırın tepsisine yayıp iki parmak eninde kesin ve fırında pişirin çok daha kolay oluyor. Dilim dilim yanında yeşillikle servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117455 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. mezgit balığı
 
1 adet kuru soğan
 
1 yumurta
 
10-15 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı un
 
Kıvamını ayarlayana kadar galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Temizlenmiş balıklar suda yarım haşlanır, ayıklanır.
 
Üzerine soğan rendelenir, yumurta kırılır, maydanoz kıyılır, tuz, karabiber, kuru nane, salça ve un eklenerek yoğurulur.
 
Galeta unu eklenerek kıvamı ayarlanır.
 
Hazırlanan köfteler yuvarlanarak şekil verilir. Altı üstü iyice una bulanarak kızgın yağda kızartılır.
 
 
Not: Mezgit yerine bütün balıklar kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
küçük kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136652 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2018 
652 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg balık
 
1 bayat ekmeğin içi
 
1 adet iri yada 2 adet küçük soğan (çok ince doğranmış)
 
1 adetyumurta
 
8-10 yemek kaşığı sıvı yağ
 
8-10 sap maydanoz (ince doğranmış)
 
1/2 çay kaşığı köfte baharı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıklar ayıklanır, baş ve kılçıkları alınıp ufak parçalar halinde doğranır.
 
Ekmeklerin içi ıslatılıp sıkılarak fazla suyu alınır ve ufalanır.
 
Tüm malzeme karıştırılarak köfteler hazırlanır ve sıvı yağda kızartılır (Karışım yumuşak kalırsa un veya galeta unu ilavesi yapılabilir).
 
 
Not: İstenirse köfteye sarımsak, kimyon da konabilir.
 
 
 
  
 | 
Balık Köftesi | 
  | 
abibebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2015 
Mesajlar: 55 Şehir: Maltepe-Çankaya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139911 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2019 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
350 g Tütsü balık artıkları
 
1 adet Limon
 
2 yemek kaşığı Mayonez
 
100 g Un
 
2 adet Yumurta
 
200 g Galeta unu
 
1 tutam Maydanoz yaprağı
 
Zeytinyağı
 
Deniz tuzu
 
Taze öğütülmüş karabiber
 
 
Balığı dikkatlice didikle, kılçık kalmasın.
 
Limonun kabuğunu rendele.
 
Derin bir kapta balık, mayonez, ufak doğradığın maydanozu ve limon kabuğunu köfte kıvamını alacak şekilde karıştır.
 
Tuz ve biberle tatlandır.
 
Karışımdan 30-35 glık köfteler hazırla.
 
Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, tavada 1,5-2 parmak yüksekliğinde zeytinyağında kızart.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |